NBD onsite od dellu je fajn, len nie je fajn, ked toho technika uz potom poznas tak dobre, ze si vymienate smsky k narodeninam :)
Ked som mal prvy macbook, tak bol v servise mrte casto, to este bol ten pred unibody generaciami, takze sa dal aspon lahko rozobrat,
ale klasicky odchadzali dvd romky strbniove, lebo sa zaprasili, nabijacky kabely sa lamali, dosky umierali.. a kolegyna sa nam smiala, ze kokotiny si kupujeme, tak si kupila nejake Vostro alebo neviem co to bolo, ale drahu kurvu, pamatam si, ze sme boli v riti z toho, ze to malo fullhid displej

, vtedy sa zacali objavovat prve sshd disky (ssd vtedy mali zivotnost asi 10tinovu toho co dnes a 30gb ssd stalo tolko co 500gb dnes), len samotny disk jej menili 3x kym zistili, ze napicu je radic, takze cela doska von...
ale mame v rodine aj nejake Inspirony lacne, ktore maju jeden tusim uz 8 rokov, este ja na nom Vista, ale bratranec ma rad vsetko tak ako vyslo z krabice, takze on ani na iphone neupdatuje ios

, a ten notebook potreboval len novu nabijacku, inak to ide furt.
Ja tak nejak mam v pici poruchovost notebookov, lebo hlavne tie high end maju kurva velku sancu ze sa dojebu, hlavne ked tdp procesorov klesa, ale ludia cakaju vyssi a vyssi vykon, malokto si napriklad uvedomuje, ze spotreba procesorov je merana asi tak ako emisie na diesloch - v labaku. A ze ked intel vyrobi cpu, tak nevie, co mu vypadlo z linky, ze pri tych najvyssich frekvenciach je scrap okolo 80%, a z tych 20 potom testuju kolko ktory kus vydrzi a podla toho ho onalepkuju, ziaden procesor nebude nikdy 100% rovnaky ako ten co vysiel z linky sekundu po nom, preto niekto moze mat luck pretaktovat to o 1ghz bez dalsieho chladenia a niekomu to umrie ked tomu prikuri o 300mhz
a ked do ultrabooku chytis kus, ktory sa bude hriat jak mindza, hoci dalsich 100 notebookov s tym cpu sa bude hriat radovo menej, tak ten tvoj ma sancu uz len koli tomu dlhodobemu teplu obmedzit zivotnost samotneho cpu aj komponentov okolo.
ja preto zvazujem, ze si k tomu mbp kupim apple care, lebo sak hadam tuto marhu budem mat aspon 3 roky. aj preto som bral 15, hoci uz som nikdy nechcel vacsi notebook ako 13, ale toto bude v podstate mobilny desktop, bud bude na stole v jednom byte alebo v druhom.
Keby som ale vyslovene nechcel macos - koli finalcutu, tak by som asi kupoval to xps 15 a 4k touch displej. Ten displej je popici, mal som moznost si to ohmatkat, a ten displej fakt stoji za to.
Viac ako touch bar by som fakt rad konecne mal touch displej na macbooku.
No a neviem ake konfiguracie pozeras, ale tusim za 2000 je ten xps15 uz dost sluznom configu, ked si zaratas prijebany dongle k tomu macu, tak to je pomaly o tretinu nizsia cena, a ak nijako vyrazne po macos netuzis, tak potom ten xps je dobry contender.
tie dongle su peklo, ale ja si kupim dva na obidva stoly, na ktorych ho budem pouzivat a jeden maly, cestovny. ked budem moct mat monitory zapojene nastalo v dongli aj s nabijackou tak mi to az tak vadit dufam nebude. ale ak nebudes zapajat externy monitor tak dongle nepotrebujes, citacku s usb-c kokvotikom pripojis napriamo a je to.
priznam sa ze nemam este ani nastudovane ako budem pripajat 4k monitor, ci to bude vediet bez problemov 4k/60hz aj cez dongle alebo len napriamo, lebo tusim ten kabel usb-c - dp je jednak drhay a jednak ked uz kable tak z jedneho miesta a nie z kazdeho portu
klavesnicu macbook imho nikdy nemal dobru, na unibody macbookoch az do 2015 modelu boli pouzitelne, na pre-unibody boli uplne hrozne, nepresne, no a tieto nove - cojaviem, zvyknem si, prvy kontakt s tou klavesnicou mi ale pripoomenul powerbooky spred 15 rokov, kde sa klavesnice odtlacali do displeja ked bol notebook zatvoreny, a napriek tomu ze boli tak vysoke tak maly minimalny zdvih. ja ale budem pouzivat externu klavesnicu vacsinu casu, takze ma ani tak nesere ten ubervelky trackpad a to ze palm rejection nefunguje spolahlivo.
chybajuca citacka kariet ta prestane srat ked budes potrebovat vkladat aj minisd a potom zistis, ze tak ci tak nejaku redukciu so sebou nosit musis.
vzdy je tu moznost wiereless prenosu, cez takyto bazmek
http://www.kingston.com/en/wireless/wir ... ders/mlwg3 alebo cez
nieco taketo
https://www.wdc.com/products/portable-s ... s-pro.htmlja konkretne tento wirless pro od WD asi kupim, prvy model pred 3 rokmi bol dost pomaly co sa tyka offloadu - chcel som jednoducho v terene pichnut kartu, odzalohovat fotky a ist dalej, realne to trvalo desiatky minut a vedel len JPG... tento novy uz vie secko, plus na tom bezi plex takze sa nemusim spoliehat na to, ci na hoteli bude dostatocne rychly net na netflix.
btw neviem ci NBD ma take rules u Dellu ze "ked do hodiny neopravi da ti novy", to by bola celkom samovrazda, kedze za hodinu toho vela nestihne, hlavne ak dopredu nevie/nebola mozna remote diagnostika a je to v stave, ze by to zachranil len petersamer, tak kym otestuje vsetko, tak hodina fuc.
Oni dokonca aj to NBD mozu natiahnut na 2BD lebo povedia, ze "byvas daleko", maju to aj v zmluve
http://i.dell.com/sites/doccontent/lega ... ion-SK.pdfNo a idealne je teda kupit si nejaky nie velmi popularny konfig, ak je to model, ktory je najviac predavany a nieco sa dojebe, tak ti daju repasovany, ale ak je to nieco co sa u nas preda 1 kus do mesiaca, tak ti daju novy

ono tazko vyberat medzi xps a mbp, ty sam musis vediet co na tom chces robit, aky softver pouzivas, ci je ten softver dostupny aj na macu.
osobne si ale myslim, ze dotykovy displej je 100x lepsi ako jebly touch bar, mam touch display uz na vsetkych svojoch notebookoch a chromebookoch a uz neviem bez toho realne fungovat. toto bude najvacsi fail pre mna na mbp a zachrani to z casti len ten velky touchpad.