... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Fuxxo napísal:co som namatkovo pozeral testy, tak ta grafika nevyzera vobec zle. Napr. v 4K je iba o malicko slabsia oproti 3070 FE, ak dobre pocitam je to takych 10% FPS drop, ak je cenovy rozdiel vacsi tak asi neni o com. Plus ak sa este pretaktuje tak sa na 3070 dotiahne este viac.uz som nevydrzal ani na konec embarga![]()
Screenshot 2022-03-17 at 12.36.15.png
btw co hovorite na toto? pozeral som reviews, a momentalne s prehladom asi najlepsia karta co sa tyka cena/vykon je 3060ti, vpodstate vsetky hry sa daju hrat aj v 4K, a na 1440p to je uplne bez problemov + to ma ray tracing.. 3070, 3080 je asi zbytocne vela € na moj casual gaming, a ked tak sa to da v buducnosti vymenit za silnejsiu.
https://www.alza.sk/hp-pavilion-gaming- ... 622152.htm
spekillant napísal:jj tiez som kukal videa a prekvapeny som bol z toho jak to fici.. ja zas niesom nejaky gejmer, a nepotrebujem mat to najsilnejsie najrychlejsie, len aby to par rokov bolo vpohode, a keby nahodou tak ma nebude az tak srat ze to vyhodim a kupim nove, na druhej strane naco, ked mozem dat o par eur viac a vydrzi to o dost dlhsie (z alza pc napriklad).co som namatkovo pozeral testy, tak ta grafika nevyzera vobec zle. Napr. v 4K je iba o malicko slabsia oproti 3070 FE, ak dobre pocitam je to takych 10% FPS drop, ak je cenovy rozdiel vacsi tak asi neni o com. Plus ak sa este pretaktuje tak sa na 3070 dotiahne este viac.
Na nejaky 4K gaming ale nemysli - hratelne to bude, ale ocakavam prepady pod 60 FPS a to nechces. Ak to chces drzat na stabilnych 60fps tak bud pojdu dole detaily, alebo potom ist na istotu - QHD a najvyssie nastavenia, to by mohlo vo vacsine hier fungovat spolahlivo. 4K karta to proste neni - ma 8GB VRAM a to je relativne malo.
RTX takisto zabudni, to tu uz odidenec pablo kedysi pisal, ze to kradne z vykonu este viac, a to mal 3080tku. To uz potom zas musis pouzivat aj ten DLSS upscaling a teda neviem ci to za to stoji. U tejto karty zo spodneho vykonoveho spektra tieto ficurky asi nebudu hitparada.
K tej zostave - ak to chces ako jednorazovku, ze kupis, 2-3roky sa pohras, potom to vyhodis a kupis nove, tak asi ok. Inak by som sa obzeral mozno po niecom s AMD kvoli lepsim moznostiam upgradu (jedna doska / socket by mala podporovat viac generacii CPU). Pri tejto doske mas podporu intel 10gen a 11gen, medzi ktorymi tusim ani nebol nejaky vyznamny vykonnostny rozdiel. Ale to uz je take spekilovanie, na tie hry vacsinou ten CPU je dostacujuci na roky vopred a menis len GPU. Mozno by stalo za zvazenie rovno na alze vybrat verziu s i7, kde zaplatis len o 120eur viac (treba si pozret rozdiel medzi cenami tych cpu) HP Pavilion Gaming TG01-2903nc.
A ako uz tusim bober kedysi spominal, pri tychto oem buildoch skor zistit, ako je na tom zdroj / chladenie / vymenitelnost. Aby tam neboli nejake proprietarne komponenty (nejaky vyrobca tusim daval svoj zdroj / dosku ?), poddimenzovany zdroj, alebo napicu chladenie. Lebo ver tomu, ze ak si zajebes nejaky Cyberbug a ventilatory budu nejake shitne, tak ze to bude hucat na celu izbu a budes ich pocut aj cez sluchadla a zacne to throttlovat, nebudes moc spokojny.
Tolko moje 2centy, ak to beres vyslovene ako desktopovu alternativu playstationu, len na hry, tak po overeni toho co som napisal by to malo byt uplne ok.
//MPower napísal:dik, ale jednak to nejdem este kupovat, cakam na to studio, a potom ked sa preda mac pro, tak to budem riesit, co moze potrvat mesiace, a aj tak by som chcel nieco v zaruke fungel nove a modernejsie.Čo sa týka dlhej životnosti AMD tak AM4 už je mŕtve, čiže je to jedno či Intel alebo AMD z tohoto hľadiska aktuálne. Fuxo predám ti moj pc ked chceš, a je v každom parametre lepší ako to čo si poslal napriek tomu že je “starý”, všetko sú tam top komponenty, 4K 60FPS bez problémov.
AMD Ryzen 7 3800x
Asus X470-F Gaming
MSI RTX2080 gaming X trio
16GB DDR4 gskill (CL14 nízke časovanie pre AMD)
SSD Samsung 970 EVO 1TB M2 (na pci zbernici 3400MB/s)
Zdroj SEASONIC 750w ULTRA
Vodné chladenie NZXT X62
Fuxxo napísal:Kkz dobry ojeb s tymi zdrojmi. Je to uplne na hrane, tiez by som tomu moc neveril. Hlavne ked NVidia odporuca 600W zdroj k tej karte. Ked tak skus kuknut alzacke zostavy, alebo rovno nejaky notebook s 30xx kartou, tiez by celkom posluzilo v krajnom pripadejj tiez som kukal videa a prekvapeny som bol z toho jak to fici.. ja zas niesom nejaky gejmer, a nepotrebujem mat to najsilnejsie najrychlejsie, len aby to par rokov bolo vpohode, a keby nahodou tak ma nebude az tak srat ze to vyhodim a kupim nove, na druhej strane naco, ked mozem dat o par eur viac a vydrzi to o dost dlhsie (z alza pc napriklad).
ano ano, s bobrom sme to preberali, tie zdroje su tam srackove, 500W, co je poddimenzovane podla vsetkeho, a tym padom su ale vyradene vsetky zostavy aj od hp, asus, a napriklad aj alienware drahsi ma len 500W zdroj, takze to je vsetko pase. cpu ma az tak netrapi asiale diki za sloh :-)
//MPower napísal:ty prosim ta dospej, uz mas dufam dost rokov na to aby si pochopil, ze nemusis mat kazdy rok to najnovsie a najaktualnejsie. V com je AM4 mrtve? V tom, ze ak by clovek mal 3800x ako tu ty zdielas, tak by si s tym vystacil, pripadne o rok to upgradoval na 5800x a fungoval s tym dalsie min. 3 roky? To je mrtve? Vsetci vieme ze sa chces pochvalit ze mas to najnovsie, ale tuto si neni medzi malackymi zbohatlikmi, tu ti na to kazdy kasleČo sa týka dlhej životnosti AMD tak AM4 už je mŕtve, čiže je to jedno či Intel alebo AMD z tohoto hľadiska aktuálne
//MPower napísal:Zase tailhunting, jedine ten tvoj model grafiky je top ostatne su shity, ty jediny mas jedinecnu bazarovu zostavu. Ti fakt preskocilo z tych teleshopingovych reci, fakt dufam ze si aspon nejaky oblastny riaditel v OVB.Chápem, tak je to take 50/50. Buď kúpiš nový v záruke ale bude tam basic lacná doska, pamäte, disk zdroj a jedine Ok je snáď ta grafika aj to boh vie v akej verzii, neočakávam edíciu akú mám ja alebo obdobnú od ASUS a bude to aj hlučne pri hraní, alebo proste v tej cene starší ale všetko top komponenty ktoré vydržia ešte dlhé roky vďaka oveľa kvalitnejším súčiastkam a chladeniu. Osobne by som asi uprednostnil bazarovy kus keby som mal proste nízky budget aj keď takýchto zostáv ako mám ja je veľmi málo, väčšinou čo vidím na bazosi tak ak je tam drahý CPU alebo grafika tak zas tam sú neprimerane lacné iné komponenty..