... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Nedeľa, 26. Februára 2017, 00:22

Pristine, ohľadne tej aktivácie iPhonu si to veru zle pamätáš :) SIM na aktiváciu iPhonu bola potrebná už na iPhone 3G. Je to s toho dôvodu že Apple si takto overuje či náhodou tvoj iPhone nie je viazaný na konkrétneho operátora. To že je SIM neaktívna je úplne jedno, ide len o to akého je operátora. Bohužiaľ aj keď máš iPhone carrier free tak iPhone o tom nevie nakoľko aktivácia prebieha na diaľku nie v samotnom telefóne (aby sa to nedalo nijako obchádzať) a jednoducho tam musíš dať nejakú SIM.. Dalo by sa to vyriešiť tak že by si tu SIM iPhone pýtal iba v prípade že zisti že je viazaný na konkrétneho operátora ale tak väčšinou každý si dáva do telefónu SIM tak to Apple nebude nejako riešiť :) V dnešnej dobe mi to príde normálne.

Čo sa týka nového home buttonu v podobe 3D touch tak neviem kde máš problém ale ja som po pár hodinách zabudol že som niekedy používal mechanicky button. Po cca 4 mesiacoch sa mi ani raz nestal žiadny "preklik". Nemáš nejaké hrubé prsty alebo čo? :)) Mne sa veľmi páči a zvykol som si okamžite naň.

Čo sa týka zahrievania motorčeka asi si myslel Taptic engine. Ten sa nezahrieva podľa mna, aspoň sa mi nestalo nikdy že by som mal horúci home button.. skorej CPU sa ti zahrial lebo mal dosť prace asi pri prvotnom zapnutí :) Mne sa občas stane že ho vytiahnem po hodine nečinnosti s vrecka a cítim že je zohriaty ako vyhrievane sedačky :D pritom ani pri hre sa nezahreje :) asi kkt zálohuje alebo šifruje pri nečinnosti obsah a vyťaží dosť CPU, ale to je výnimočne.

koneltor na lightning ide tesnejšie na všetkých iPhonoch 7.. Ale nevadí mi to aspoň pevne sedí a drží.

Hej pocitovo je povrch 7 Black a napr 6 space gray iný :) To bude farebnou úpravou ako materiálom a aj na 7 idu viac otlačky ale na druhej strane to nie je take hrozné. Ja som si kúpil tento kryt čierny matný tenký 0.4mm a ten nebere otlačky vôbec a aj design iPhonu ostal zachovaný :)

Zollo, pre "potešenie" iPhone 7 Plus 256GB stojí až 1120€ :D Môj 128 bol s DPH 1009€ čo uznavam je už naozaj dosť za mobil ale tak po roku/dvoch ho predáš celkom slušne ešte a doložíš na nový. Apple nebol nikdy lacný a necháva si dobre zaplatiť. Čo iné nám už ostáva :)
Prílohy
IMG_0490.JPG
IMG_0490.JPG (66.1 KiB) 918 zobrazení

Lipo69
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 26. Februára 2017, 00:44

...
Naposledy upravil/-a Lipo69 v Nedeľa, 26. Februára 2017, 08:38, upravené celkom 1 krát.
F11 530 dx
Ex E60 530 xi fl
Ex E46 320 d fl

I call my car the pussy wagon, because it's where I go to cry

PristineShip
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 26. Februára 2017, 07:29

Mpowaah, je to mozne, ze si to nepamatam, ale som si relativne isty, ze pri aktivacii cez itunes to nechcelo nic. A napr. apple na webe teraz pise, ze simka nemoze byt deaktivovana :). Ja som tam dal mrtvu simkartu a stacilo mu to ku stastiu. Cize overovanie pocas aktivacie nulove, nakolko nemal ani ziadne spojenie do sveta, ani cez wifi.
A ako to robia chlapci s US modelmi, ktore funguju aj na CDMA a maju SIM slot kolio gsm ale nemusia mat simkartu pre cdma.

Co sa tyka zahrievania toho brmbolca pod homebuttonom, napisal som, ze sa zahrieva ked pridavas odtlacok prsta, cize nan klepes prstom aj 20+ krat. Vyskusaj si to, a uvidis. Ked takto za radom zadavas odtlacky 5 prstov tak uz v polcase je to neudrzatelne horuce. Nie nie je to cpu, je to len homebutton.

To ze sa blekota viac smyka ako spejsgej nebude podla mna len inou farbou ale aj tym, ze je to zasa nova generacia hlinika, ktory ma byt zas pevnejsi a ceckatejsi.

co sa tyka tych "investicii" do telefonu, to je celkom dobry joke chalani. Niekto to tu nechal vyzniet ako motivacny meeting finacnych zralokov OVB, ze staci kapital na prvy a potom vlastne este zarobis :).
Mna teda osobne nezaujima ako si kto kupuje nove telefony, ani ako casto, kolko a za aku cenu.

runder
Auto: ropak
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 26. Februára 2017, 11:20

OVB finančný žraloci ](*,)

Samozrejme že ak niekto nerieši cenu príde mu to vtipné, netreba sa ale povyšovať a niekedy sa nato pozrieť aj z druhej strany. Je to tak ako som napísal prvý krát, treba pozorne čítať, reagoval som len na reakciu vomacka a jeho výpočtov.

Na margo tvojho problému, som teraz schválne skúsil ten homebutton. 30x za sebou a neni absolútne žiadne prehrievanie a tlačítko je také ako na začiatku, takže problém bude asi len v tvojom alebo v tebe :mrgreen:
BMW F01 740d
ex: BMW e92 335d
ex: Nissan 350z

PristineShip

Nedeľa, 26. Februára 2017, 12:14

nie stlacit 30x homebutton, otvor si menu kde sa pridavaju odtlacky prstov a pridaj par prstov, to nie je to iste. Vyskusam to vecer na kamaratovom i7, aby som teda vylucil, ze mam chybny kus.

Zle si ma pochopil, ja sa nepovysujem, a nikdy som to nerobil, a takisto to neznamena, ze neriesim cenu, ja len neriesim to ako si kto svoje telefony plati, nemam za menom cislo 75 aby ma to zaujimalo.
Formulacia o vstupnom kapitali na prvy kus je jednoducho zabavna :)

//MPower

Nedeľa, 26. Februára 2017, 13:03

Pristine, máš v tom hokej :) Na aktiváciu iPhonu bolo potrebné mat vždy vloženú SIM. Aj keď si ho aktivovaval cez iTunes a nemal si vnom SIM tak ti iTunes vypísal aby si vložil do iPhonu SIM. Takto je to snáď od prvého počiatku.

Čo ja viem tak pri aktivácii iPhonu nemôže byt SIM zamknutá kódom PIN, nie deaktivovaná. To sú dve rozdielne veci :)

Na aktiváciu iPhonu je potrebné VŽDY internetové pripojenie. Pri aktivácii nemusí byt iPhone pripojený na wifi alebo mobilne dáta iba v prípade že robíš aktiváciu cez iTunes, ale v tom prípade musí mat PC internetové pripojenie. Tak že v skratke iPhone neaktivujes pokial sa žiadnym spôsobom nedostane k pripojeniu. Ty si to robil cez iTunes preto si ho aktivoval s odpojenou SIM aj bez pripojenia wifi. Preto neviem či slovo nulové overovanie je na mieste :) Skorej by som povedal že v zabezpečení je iPhone najlepší už 10 rokov :)

Čo sa týka aktivácie iPhonu CDMA tak tým som sa nikdy nezaoberal, ale zrejme to je výhradne cez iTunes. Viem že staršie iPhony určené pre CDMA nemali ani slot na SIM. iPhone 7 pre CDMA už slot na SIM ma. Treba ale povedať že iPhony 7 pre CDMA sú iné ako pre GSM. Keď si napr. kúpiš v USA free iPhone 7 v AT&T (GSM) nedokážeš ho použiť v sieti Verzion (CDMA) tak že ešte to nie je plne univerzálne ako by sa mohlo zdať. Je to zrejme modemom od Intelu ktorý nepodporuje CDMA. Ale viac o tom neviem ani som sa tým nezaoberal nakoľko má to nikdy netrápilo..

Čo sa týka zahrievanie tlačítka home tak potom neviem :) neskúšal som tam po sebe ukladať 5 odtlačkov :) Uložil som si ho iba 1x a od vtedy tak fungujem bez problémov.

Čo sa týka toho toho kĺzania (aj keď sa mi nezdá že by bol na to nejako náchylnejší) tak novou generáciou hliníka to podla mna asi nebude nakoľko iPhone 7 používa rovnaký hliník ako iPhone 6S tzv. aluminium 7000 series na ktorý prešli v dôsledku aféry bendgate iPhonu 6 Plus. Ibaže by si na iPhone 7 prešiel z iPhonu 6 a staršieho potom môžeš mat taký pocit. Môže to byt ale kombinácia oboch faktorov :)

PristineShip

Nedeľa, 26. Februára 2017, 14:12

kde si prosim ta prisiel na to, ze nemoze byt zamknuta pinkodom ta simka, wtf.
A konkretne ta neaktivna simka pin kodom zamknuta bola, normalne si to vypytalo pinkod, ale nechytil ziaden service - lebo nemal ako, simka mrtva.
aktivoval som to na itunes vo firemnej sieti kde sa itunes nedostane von, itunes bol v offline rezime.
co som neskor guglil este stale funguju rozne triky ako aktivovat iphone aj bez sim karty a bez itunes,.
neviem podla coho sudis ze ma iphone najlepsie zabezpecenie uz 10 rokov? podla toho ze kazdy jeden ios jailbreakli, polovicu z nich jednoduchym URL odkazom ktory spusti remote exec? pripadne ked pred uvedenim ios4 sa apple dusoval, ze to je najbezcnejsi system, ktory nikto neprelomi tak geohot len aby im ukazal, ze su kokoti uvolnil zero day jbreak este pocas beta testovania lebo mal este dalsie 2 v zalohe, ktore fungovali hned po gold release?
To si taky fanboy? Tak si pozri ako Janko z applu pekne rozprava o tom ako sa robia sedmicky https://www.youtube.com/watch?v=sbios0u2Px8
Iphone 7 pouziva tu istu zliatinu, ale novy system opracovania, na 6s robili prvy pokus s tou ihlou alebo ako to nazvat na vyberanie simkarty, v i7 tu technologiu pouzivaju na cely telefon, to je aj vidiet ked porovnas diery na reproduktor na 6s a na 7.

US model pre CDMA aj GSM bude fungovat vo vsetkych sietach, ale nebude vo vsetkych sietach fungovat LTE, kedze ziaden telefon nevie pracovat na vsetkych LTE frekvenciach.

bysto
Auto: e36 323i

Nedeľa, 26. Februára 2017, 14:42

PristineShip napísal:
dat sa do zoznamu, ze predbezny zaujem, to je kokot platne, to nikdy nefungovalo.
ale ja som mal pici objednavku urobenu, mam k tomu smsku potvrdzovaciu, email potvrdzovaci, kde som este musel kliknut na vygenerovany link na overenie, a pizda mi povie, ze objednavku nevidi...
som velice prevelice zvedavy, ci mi zajtra, alebo nech teda aj v piatok kurier donesie telefon
Vyserem sa na to cele, kupim easy karty a budem volat cez whatsapp jak student :)
Pred 2 rokmi, keď sa dal zaregistrovať záujem o iPhone 6, tak reálne z telekomu volali. Mal som ip asi 3 dni po zahajeni.

Tento rok sa na mna vyjebali aj keď som mal v tom čase podanu výpoveď.

Podarilo sa mi k nemu dopracovať tuším až začiatkom novembra (slečna na retencii mi ho síce sľúbila, ale nejak moc sa im nechcelo mi volať a to nehovorím o tom, že najprv vraveli, že na retenčný paušál to nepojde). Po týždni to išlo, ale iPhone nebol, ale další týždeň som na nich zatlačil a objednala mi ho. Chcel som síce Black a mám JetBlack, ale v pohode.

Jedine čo má vytáča je, že síce zrušili tie pasy vzadu, ale presunuli antény len na obvod telefónu. Kúpil som si parádny hliníkový bumper (síce z AliExpress, ale super kvalitka), lenže s tým obalom mi klesol signál na wifi z 3 na 1 paličku. Tam kde som mal 2-3palicky 4G som mal ledva 1. Musel som prejsť na normálny obal :-/.

bysto
Auto: e36 323i

Nedeľa, 26. Februára 2017, 14:52

Inac poznáte tu ficurinu v aplikácii fotky? Viete tam vyhľadať nie len podľa miest a tvári ale aj podľa objektov ako napríklad "auto, mačka, bicykel, les" atd

Funguje to aj pre rozkazy pre Siri, treba mat ale nastavený jazyk telefónu na EN

PristineShip

Nedeľa, 26. Februára 2017, 15:43

to som si nejak nevsimol, ale mozno preto, ze ja mam vsetky cloud funkcie photos vypnute, predpokladam, ze taky image processing robia v cloude, aj ked ktovie.
ale par fotiek co som spravil v portret mode kde pouziva dlhsie ohnisko na rozostrenie vyslo teda celkom fajn, na take tie obcasne vycvaky celkom cool.

akurat som zobral do ruky s7 edge s rozmlatenym displejom a rozmyslam, ci sa idem pustit do vymeny skla, ku ktorej sa uz 3 mesiace odhodlava, ale asi narobim viac skody.
chcem vyskusat konecne tie mobilne platby od tatrabanky. skusali ste to uz niekto?

//MPower

Nedeľa, 26. Februára 2017, 15:53

Citujem PristeneShip :
kde si prosim ta prisiel na to, ze nemoze byt zamknuta pinkodom ta simka, wtf.
A konkretne ta neaktivna simka pin kodom zamknuta bola, normalne si to vypytalo pinkod, ale nechytil ziaden service - lebo nemal ako, simka mrtva.
Čítaš čo tu píšeš? Jasne som ti tu napísal že pri aktivácii iPhonu nemôže byt zamknutá SIM kódom PIN. Snažil som sa ti naznačiť že v tom máš guláš a pletieš si zamknutú SIM pin kódom s odpojenou SIM od siete operátora.. Ty mi tu nato napíšeš kde som na takú kravinu prišiel že nemôže byt SIM zamknutá kódom PIN a nato napíšeš že si ju odblokoval kódom PIN a nechytil si signál :) tak keď si tam zadal pin tak asi už nebola zamknutá logicky kódom PIN nie? A mohol si pokračovať v aktivácii.. To že si nechytil signál je úplne nepodstatne.

Pozri, neprišiel som sa tu stebou hádať. Prišiel som ti sem napísať reálne skúsenosti aké s iPhonom mám. Používam ho možno dlhšie ako ty nakoľko som snim začal od iPhonu 3G a prešiel som si každou generáciou a dajake skúsenosti za tie roky som získal. Keď sú pre teba bezcenne bohužiaľ, môžeš mat lepšie, nehádam sa. Nebudem tu stebou rozoberať jailbreak a nepodstatne veci o ktorých tu nebola reč. Pozri sa ako vyzeral android v čase iOS4.. Keď je podľa teba bezpečnejší android nechápem prečo si si kúpil iPhone. Na margo bezpečnosti stačí poukázať na nedávnu kauzu ako starý iPhone 5C s neaktualnym iOS nevedela odomknúť FBI :thumbup: Keď ty mi tu ideš tvrdiť že si aktivoval iPhone 7 bez internetového pripojenia tak si za vodou :) Lebo neviem o tom že by to pred tebou niekto dokázal. Citujem Apple :
Aby ste mohli zariadenie aktivovať a pokračovať v nastavovaní, musíte ho pripojiť k Wi-Fi sieti, mobilnej dátovej sieti alebo iTunes.
Neber to v zlom. Schválne si vypni v dome wifi, odpoj PC od kablu a skús znova aktivovať iPhone s odpojenou SIM. Ak to pôjde verejne sa ti ospravedlním.
Veľa zdaru! :)

A ešte čo sa týka toho CDMA iPhonu 7 vs GSM/LTE iPhonu 7. iPhone 7 LTE nepoužijes vôbec v sieti CDMA. Aspoň tak to s tohto chápem
http://www.macrumors.com/2016/09/08/att ... -cdma/amp/

Edit: tak nakoniec to bude asi naozaj tak ako som písal, zdroj Apple.com
Models A1778 and A1784 do not support CDMA networks, such as those used by Verizon and Sprint.

PristineShip

Nedeľa, 26. Februára 2017, 16:51

diky emko, iphone som mal od prveho modelu az po i4, 4s az 5s som vynechal.
preco hovorim o jailbreaku? lebo ty hovoris o bezpecnom systeme.
preco sa nedostala fbi do zamknuteho 5c? lebo preco by nezaplatili milion dolarov ked sa to da urobit prakticky zadarmo, aspon si o tom nieco precitaj, napr. tu https://www.theregister.co.uk/2016/09/1 ... _password/

stale si nepochopil co som napisal, tak este raz
1) skusal som aktivovat bez SIM, neslo
2) skusal som cez itunes(offline), stale pytal SIM (s internetom by to slo)
3) do telefonu som dal mrtvu simkartu, po vlozeni simky aktivacia prebehla
na svojom telefone to skusat nepotrebujem, ani tebe nic dokazovat, takze v pripade zaujmu si to vyskusaj na jednom zo svojich

cize telefon sa aktivoval bez internetu, podmienka je bud itunes + internet ALEBO simkarta, a to ze ta simkarta je mrtva im nevadi, ze overovanie zo strany applu nemohlo byt ziadne.

je to len blby otravny krok, ktory mozno ma zmysel niekde v krajinach, kde este nie je zakazane zamykat telefony na jednu siet.

a v duchu nazvu tohto vlakna - ano pozrel som sa na android v case ios4.
V case ios4 si potreboval iphone4 aby si vobec mal ako tak pouzitelny system. ios4 na 3g mal povypinane takmer vsetky nove funkcie ako multitasking, lebo to samozrejme so 128mb ram nemohol zvladat, cize napriek tomu, ze ten system nemal takmer nic nove tak aj scrollovanie telefonneho zoznamu bolo ako slide-show. 3gs na tom nebol o moc lepsie.
Kedze mi i4 ukradli, tak som si kupil za 100 EUR zte blade, telefon s hardverovou vybavou takemr rovnakou ako iphone 3gs, akurat mal oled displej a viac ram. a androdi 2.3 teda bol kus lepsi system v tych rokoch ako ios4 aj ios5, objektivne a aj subjektivne sa karta obratila s ios 7/8, kedy nastal vrchol fragmentacie u androidu, flagship telefony mali totalne zabloateny system 100+ appkami a kokotinami napriec celym trhom a flashovat tam custom rom bolo prakticky nutne. az posledne 2 roky sa uvedomuju a trochu to precistili alebo minimalne z vacsej casti odomkli aby si ludia mohli bordel povypinat ak uz nie odmazat.
Ale zostanme este pri tom ios4.
Take tie zakladne veci, co by ludia chceli robit s telefonom, napriklad pozerat video. Dovoli ti to iphone4 bez jailbreaku? nie.
Nedovoli ti to pici ani teraz, zobrat hociake video co mas v compe hodit do telefonu, musi mat spravny kodec, inak ti ho musi itunes prekodovat alebo ho cez nejaky handbrake prekodujes sam. Ale uz aspon apple povolil VLC pred 2 rokmi dat appku do appstoru, cize ked chces video dostat do iphonu nemusis sa spoliehat na itunes, aj ked stale je to najrychlejsia cesta, kedy to nepridavas /nesyncujes video ale pridavas to ako dokumenty do appkyc ez itunes, ale mozes to nahrat aj cez web. prakticky hociaky format, akurat s AC3 zvukom to ma tusim stale problem koli licenciam na kodeky. alebo to uz mozno fixli, neviem ci si to nemylim s plexom.
v dobach ios4 kedy sa priemerna rychlost slovenskeho DSL internetu v domacnostiach pohybovala na urovni 1-2mbit a orange a telekom len rozbiehali optiku do domacnosti, co bolo stale len percento domacnosti, nebolo bezne ako dnes si pustat vsetko zo streamu. Cize si si bud pracne konvertoval videa na spravne rozlisenia a kodek,
alebo jedna z mala moznosti bola slovenska appka Airvideo, kde ti bezal server na pc a robil transkodovanie zabehu na serverovej casti, ale bezny core2duo procesor tej doby sa pri tom celkom slusne zapotil. Neskor ponukal aj raw stream a transkod x264 rovno v telefone, ale potom mu to apple stiahlo z appstoru.
Na androide si jebol kabel do telefonu, nahral video, nestaral si sa v akom formate, odpojil kabel a pustil video.
Takze to co trvalo pred dlhym letom na sluzobku ako priprava "entertainemntu" do androidu 15 minut to bolo par hodin zadrbanych za compom aby smo to iste dosiahol v iphone.
a potom take maskrty ako nefungujuce perzistentne vpn spojenie na pozadi, ktore tusim nefungovalo ani v ios7 este, cize biznis zakaznici co mali vlastne voip riesenia na telefoniu mohli pouzivat svoje firemne aplikacie len ked ich mali aktivne zapnute. Nieco, co nieze v androide, ale ani v symbiane, windows mobile, blackberry nebol absolutne ziaden problem.
Cele korporacie sa stazovali u apple a roky to nevedeli fixnut.
Ja pouzivam to, co je pre mna v danej dobe lepsie. To neznamena, ze to neviem kriticky zhodnotit a nebudem sa bit do prs, ze len preto, ze to pouzivam budem teraz vsetko vychvalovat.

//MPower

Nedeľa, 26. Februára 2017, 17:25

Fuu, strašne moc si sa rozpísal toto je na veľmi dlhé debaty :) v skratke ale nemôžem súhlasiť s tým ohľadne iPhonu 4 a iOS4. Keď som si kupoval iPhone 4 tak vopred mi bolo všetko známe že doňho dostanem video len cez iTunes a aj to len vo formáte MP4 a pod.. tak mi tieto "vady" nevadili lebo som si to stym kupoval. iPhone 4S mal na svoju dobu dosť výkonný HW a nie je pravda že bol ten telefón plynuly len pre to že nemal multitasking a pod. 4S behalo ako po masle, internet bola radosť na tom používať kdež to android 2 bola čistá katastrofa aj keď si nemal na pozadí nič zapnuté.. To je len o optimalizácii SW a používať iOS4 alebo android 2.x to bolo ako trabant a Ferrari podľa mna :) áno jasne že je lepšie do telefónu hodiť niečo ako na kľúč a hneď prehrávať ale iOS je uzavretý systém (chvála bohu) a takto to vnom funguje prakticky dodnes.. Všetko má výhody a nevýhody. Pre mna ale android ešte nikdy nebol lepší ako v rovnakom čase iOS. Pozerať na HW to je take andriodacke, mna zaujíma ako ten telefón ide v praxi nie koľko má GB ram.

100RM
Auto: e61 550i

Pondelok, 27. Februára 2017, 10:04

Ja vam to zhrniem: nech si kazdy pouziva co mu vyhovuje :-)

Od zaciatku mobilnej smart-ery som bezal na Androidoch a Apple som hejtil kde to slo. Pracujem v mobilnych technologiach na corporate back-end systemoch, takze mam trosku prehlad o security a v tomto je Apple trochu inde ako Android. Ale co sa tykalo systemu ako takeho, pre mna ako ITaka bol Android vdaka moznym customizaciam jasna volba. Ale po prechode na Apple som si zvykol aj na to. Ano, musel som nejake veci pretrpiet a s inymi sa zmierit, musel som doma vymenit cely ekosystem za Apple, aby som mohol aspon streamovat video na telku, ale co uz ... Z hladiska bezneho pouzivania telefonu na bezne veci, ako aj z hladiska pouzivania na korporatne aplikacie mi iP vyhovuje podstatne viac ako Android. Pri praci mam moznosti porovnavat v podstate vsetky mobilne platformy, vratane BBY a Win a zatial je na tom iOS najlepsie.

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 27. Februára 2017, 11:14

PristineShip napísal:
ano zme ochotny, nemas zaco

toto zabil :-D placem :-D :-D :thumbup:
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW