diky emko, iphone som mal od prveho modelu az po i4, 4s az 5s som vynechal.
preco hovorim o jailbreaku? lebo ty hovoris o bezpecnom systeme.
preco sa nedostala fbi do zamknuteho 5c? lebo preco by nezaplatili milion dolarov ked sa to da urobit prakticky zadarmo, aspon si o tom nieco precitaj, napr. tu
https://www.theregister.co.uk/2016/09/1 ... _password/stale si nepochopil co som napisal, tak este raz
1) skusal som aktivovat bez SIM, neslo
2) skusal som cez itunes(offline), stale pytal SIM (s internetom by to slo)
3) do telefonu som dal mrtvu simkartu, po vlozeni simky aktivacia prebehla
na svojom telefone to skusat nepotrebujem, ani tebe nic dokazovat, takze v pripade zaujmu si to vyskusaj na jednom zo svojich
cize telefon sa aktivoval bez internetu, podmienka je bud itunes + internet ALEBO simkarta, a to ze ta simkarta je mrtva im nevadi, ze overovanie zo strany applu nemohlo byt ziadne.
je to len blby otravny krok, ktory mozno ma zmysel niekde v krajinach, kde este nie je zakazane zamykat telefony na jednu siet.
a v duchu nazvu tohto vlakna - ano pozrel som sa na android v case ios4.
V case ios4 si potreboval iphone4 aby si vobec mal ako tak pouzitelny system. ios4 na 3g mal povypinane takmer vsetky nove funkcie ako multitasking, lebo to samozrejme so 128mb ram nemohol zvladat, cize napriek tomu, ze ten system nemal takmer nic nove tak aj scrollovanie telefonneho zoznamu bolo ako slide-show. 3gs na tom nebol o moc lepsie.
Kedze mi i4 ukradli, tak som si kupil za 100 EUR zte blade, telefon s hardverovou vybavou takemr rovnakou ako iphone 3gs, akurat mal oled displej a viac ram. a androdi 2.3 teda bol kus lepsi system v tych rokoch ako ios4 aj ios5, objektivne a aj subjektivne sa karta obratila s ios 7/8, kedy nastal vrchol fragmentacie u androidu, flagship telefony mali totalne zabloateny system 100+ appkami a kokotinami napriec celym trhom a flashovat tam custom rom bolo prakticky nutne. az posledne 2 roky sa uvedomuju a trochu to precistili alebo minimalne z vacsej casti odomkli aby si ludia mohli bordel povypinat ak uz nie odmazat.
Ale zostanme este pri tom ios4.
Take tie zakladne veci, co by ludia chceli robit s telefonom, napriklad pozerat video. Dovoli ti to iphone4 bez jailbreaku? nie.
Nedovoli ti to pici ani teraz, zobrat hociake video co mas v compe hodit do telefonu, musi mat spravny kodec, inak ti ho musi itunes prekodovat alebo ho cez nejaky handbrake prekodujes sam. Ale uz aspon apple povolil VLC pred 2 rokmi dat appku do appstoru, cize ked chces video dostat do iphonu nemusis sa spoliehat na itunes, aj ked stale je to najrychlejsia cesta, kedy to nepridavas /nesyncujes video ale pridavas to ako dokumenty do appkyc ez itunes, ale mozes to nahrat aj cez web. prakticky hociaky format, akurat s AC3 zvukom to ma tusim stale problem koli licenciam na kodeky. alebo to uz mozno fixli, neviem ci si to nemylim s plexom.
v dobach ios4 kedy sa priemerna rychlost slovenskeho DSL internetu v domacnostiach pohybovala na urovni 1-2mbit a orange a telekom len rozbiehali optiku do domacnosti, co bolo stale len percento domacnosti, nebolo bezne ako dnes si pustat vsetko zo streamu. Cize si si bud pracne konvertoval videa na spravne rozlisenia a kodek,
alebo jedna z mala moznosti bola slovenska appka Airvideo, kde ti bezal server na pc a robil transkodovanie zabehu na serverovej casti, ale bezny core2duo procesor tej doby sa pri tom celkom slusne zapotil. Neskor ponukal aj raw stream a transkod x264 rovno v telefone, ale potom mu to apple stiahlo z appstoru.
Na androide si jebol kabel do telefonu, nahral video, nestaral si sa v akom formate, odpojil kabel a pustil video.
Takze to co trvalo pred dlhym letom na sluzobku ako priprava "entertainemntu" do androidu 15 minut to bolo par hodin zadrbanych za compom aby smo to iste dosiahol v iphone.
a potom take maskrty ako nefungujuce perzistentne vpn spojenie na pozadi, ktore tusim nefungovalo ani v ios7 este, cize biznis zakaznici co mali vlastne voip riesenia na telefoniu mohli pouzivat svoje firemne aplikacie len ked ich mali aktivne zapnute. Nieco, co nieze v androide, ale ani v symbiane, windows mobile, blackberry nebol absolutne ziaden problem.
Cele korporacie sa stazovali u apple a roky to nevedeli fixnut.
Ja pouzivam to, co je pre mna v danej dobe lepsie. To neznamena, ze to neviem kriticky zhodnotit a nebudem sa bit do prs, ze len preto, ze to pouzivam budem teraz vsetko vychvalovat.