... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Pondelok, 26. Októbra 2020, 09:24

dik. musim sa hned na pondelok opustit, cela tato geneza s dsl ma uz jebe, od juna to riesim, to je linka u rodicov, konecne som ich presvedcil, ze pevna linka od telekomu, na ktoru im zavolaju do roka 2 kusy 80+ rocnych pribuznych je uz naozaj prezitok "ale ved to cislo mame 45 rokov!" je naozaj nostalgia na nespravnom mieste, akurat tam okrem tych dvoch realnych telefonatov do roka k narodeninam prezvanaju dokola bambusove ponozky a prieskumy a kokotiny. reku dobre, telekom rusim telefon, ale DSL na ktorej uz je roky orange si nechame. toto cele trvalo od 18. juna do 1. oktobra, nech nezerem 7 alebo 8 urgencii, vzdy bol niekde problem, vyjenbal sa na to orange alebo telekom, proste hrozne. Musel som mat od telekomu ich hroznu krabicu koli telefonu cez vdsl, reku telefon nebude, mozem si dat v orange vlastnu krabicu. secko fungovalo dva tyzdne, akurat, ze linka obmedzena na 15mbit. zas 3 telefonaty kym zistili, ze ano, telekom urobil chybu..lebo prve 2 telefonaty boli o tom, ze no tak linka viac asi nejde. a preco zazracne isla stabilne na 23-25mbit cele roky? viem, ze viac to u mna nepusti, ale preco zrazu o 10mbit menej. no tak to uvolnili, v pondelok prisla smska, ze program bol zmeneny. Akurat, ze ma to uz jebli na ipv6. moja krabica lacna tplinkova sice ipv6 vie, ale ds-lite tunnel zjavne nevie, tvari sa ze vie ale picu robi. ipv4 preklady na tom nerozchodim, a keby som aj jebol inu krabicu tak len cez 2 naty a picoviny, lebo orange nedovoli pripojenie na AFTR z delegovaneho subnetu. reku jebem vam boha, volam na orange, jeden zdechly router poprosim.."to my neposielame kurierom, musite si prist do pobocky". reku nejebe vam, pol vasho webu je olepenho bulletinmi ako si treba secko kupuuvat online alebo cez infolinku, a jeden pojebaty router neviete poslat? ze to preveri, ci sa to v case lockdownu neda inak. no, neda. Prisahambohu dajte mi uz tie 5G nanochipy pre mna za mna aj rektalnou cestou, nech sa zbavim kokotin, len nech cicina nesluzi ako antena lebo budem mat slaby signal.

fritolko
Auto: X3 E83
Kraj: Žilinský

Pondelok, 26. Októbra 2020, 09:58

Samsunk si robil pi*u ze Apple nedava nabijacie adaptery k telefonu. Do kolkych rokov ocakavate ze ich nebude davat ani Samsung? (To iste ako s Jackom)

pyranes

Pondelok, 26. Októbra 2020, 11:24

hah teraz riesim to iste.. pevnu linku cau a internet si ponecham... ale za 14 dni som mal uz 2x 3 dnove vypadky od Tcomu.. este chvilku a zrusim to uplne.. nechapem co roba
a tu virtualnu asistentku to ani nekomentujem

boborjelotor

Pondelok, 26. Októbra 2020, 11:39

no ja prave dsl musim nechat lebo je to jedina ako tak spolahliva linka do internetu, aspon teda odkedy som tam zhruba pred 9 rokmi orange. Predtym som mal dsl od slovanetu, a povedal som si, ze nikdy vice pardubice k slovanetu. tech support vyriesil moj problem s tym, ze 3x denne padne spojenie tym, ze ked som sa dostatocne casto stazoval, tak ma jednoducho odpojili, poslali mi sek na 8 eur preplatok a dali dovod, ze na mojej adrese nevedia sluzbu poskytovat. V case, ked som bol doma 3 tyzdne na home office a o lte nebolo ani chyru vtedy, 3g bolo tiez take jednopalickove, takze som 2 tyzdne fungoval na 2g, kym ma zapojil orange...teda orange by ma zapojil hned, ale telekom si dal nacas.
Ale pred 3 rokmi slovanet kupil satro, ktore po dedinach malo rozvedenu kablovku, a pustili cez ten coax 100mbit, a kedze ziadna ina moznost na tej adrese mat nieco rychlejsie nie je, ani tak skoro nebude, tak slovanet zas. a ono to tlaci 90mbit v pohode, hlavne vtedy este stale mali na vsetkych DSLkach fup 300gb, 40 pri 4k netflixe zozere jedna domacnost ako nic. Aj som bol nakloneny tomu, ze zrusim dsl uplne, mal som to ako jednu pripojku na dva byty vedla seba, ale posledny rok slovanetu zas jebe. Vypadky 3-4x do tyzdna, hlavne vecer a vikendy, kedy sa supportu nedockas.Takze DSL musi zostat. Este mam stale aktivne aj 4g LTE od orangu, to je ako posledna zachrana na pripady, ked vypadne elektrika, upska to potiahne par hodin, to ovsem neriesi situaciu, kedy SSE nahlasi vypadok na ulici na cely den. Akurat, ze chlapci na avii s plosinou zistia pocas odstavky, ze musia odstavit prakticky celu dedinu, takze odjebu aj vysielace operatorov, ktore bezia len na 2g a aj to sa nedovolas. Bol to moj druhy den pre noveho zakaznika, a ja som mu nemohol ani len poslat smsku, ze sa nemam ako pripojit. Hovorim, dajte mi tie 5G nanochipy, pol kila a 2 rozky.

pistacik11
Autor témy
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 26. Októbra 2020, 13:34

fritolko napísal:
Samsunk si robil pi*u ze Apple nedava nabijacie adaptery k telefonu. Do kolkych rokov ocakavate ze ich nebude davat ani Samsung? (To iste ako s Jackom)

No ako, čo som videl videja na internetoch, tak ako fakt je smiešne, že ne dodávajú tie podrbane trafka, keďže všetko nové príslušenstvo (napr. aj tie nové bezdrôtové nabíjačky má USB C) takže si to trafko musíš nakoniec dokúpiť.

Imho tie nové bezdrôtové nabíjačky sú tiež pekný fajl. Aký význam má bezdrôtové nabíjanie, keď máš tu nabíjačku prilepenú na mobil magnetom? 🤷🏻‍♂️

Ako nehovorím, že môj ďalší mobil nebude jablko, najmä potom, čo som si kedysi dávno ohmatkal kamarátkyn 11pro, ale Sony sa tento rok tiež celkom pohlo s ich 1tkou a päťkou, takže ďalšie generácie ( čas, kedy mi bude končiť paušál) by mohli byť opäť dobrá voľba. Zatiaľ mi stačí aj minuloročná jednotka :)
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

boborjelotor

Pondelok, 26. Októbra 2020, 14:17

problem je v tom vnimani slova "wireless"... ani ja nemam rad oznacenia bezdrotova nabijacka, tak nech to oznacia ked tam bude nejaka indukcia na 3 metre, o 50 rokov. uz teraz su prototypy, akurat, ze ucinnost je 0,1%

ked prisli qi nabijacky nieekdy neviem ci v generacii samsung s5 alebo s6 bol som z toho nateseny - ale halvny dovod bol ze nemusim 3x otacat microusb kym trafim. akonahle prislo usb-c tak som prestal pouzivat qi nabijanie uplne, neobjednaval som to ani do aut.
A prave v tomto je ta epl magsafe nabijacka vyborna - riesi to zakladny problem qi nabijania - ze pici mozem telefon zdvihnut do ruky bez toho aby som prerusil nabijanie. To dufam zacnu kopirovat vsetci vyrobcovia. Uz som videl nejake nabijacie qi podlozky s pohyblivou kokotinkou, ktora si tiez podla magnetu najde najlepsiu polohu aby sa zarovnala s kotucom v telefone co najpresnejsie, ale to riesi len efektivnost nabijania, neriesi to situaciu, ked potrebujes prijat hovor, odpsiat na spravu atd. A s takymto riesenim pre mna za mna nech ten port apple odstrani uplne a po nom nech to skopiruju aj ostatni. adb funguje aj wireless, na nic ine mi port netreba.

fritolko

Pondelok, 26. Októbra 2020, 14:37

pistacik11 napísal:
No ako, čo som videl videja na internetoch, tak ako fakt je smiešne, že ne dodávajú tie podrbane trafka, keďže všetko nové príslušenstvo (napr. aj tie nové bezdrôtové nabíjačky má USB C) takže si to trafko musíš nakoniec dokúpiť.
Myslel som to tak ze z toho urobili marketing ze oni tu nabijacku dodavaju. Tak ako s jackom, vysunutym fotakom a nakoniec to spravili aj oni.

Ten magnet ako vravi bobor je fajn vec. Zatial to pouzivam len na Applewatch a (mam celkom kokocky nocny stolik ktory sa hybe - frajerka vyberala) som rad ze sa rano nezobudim a nezistim ze hodinky sa nenabili lebo boli v kokockej polohe.

Wireless nabijanie je ako Contactless platba kartou/telefonom kde vsetci polozia kartu/telefon na terminal :-)

PetoK

Pondelok, 26. Októbra 2020, 16:00

Hosi, v zaujme vlastneho zdravia by som tieto kktiny nepouzival, resp. drzal dalej od tela, zvlast v spanku. Produkuje to silne elmg ziarenie, ktore skodi mozgu, ale o tom sa radsej nikde nepise... samozrejme ze vyzaruje aj samotny tel, a kadeco ine, ale podstatne menej... samozrejme napr pri tel. sa RF vykon meni, podla potreby a podmienok...

Abyssko
Auto: E60 535d, e91 330xd

Pondelok, 26. Októbra 2020, 17:42

Nenabijat mobil wirelles ked spim na nocnom stoliku hej?

boborjelotor

Pondelok, 26. Októbra 2020, 18:36

skusal si spat aj na posteli? bude to pohodlnejsie ako spat na nocnom stoliku :)

pistacik11
Autor témy
Auto: 4 kolesa ma

Pondelok, 26. Októbra 2020, 19:19

Alebo alobalovu čiapočku na spanie 😉
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

pablohablo

Pondelok, 26. Októbra 2020, 19:32

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 08:02, upravené celkom 1 krát.

boborjelotor

Utorok, 27. Októbra 2020, 14:45

chceli ste to, mate to mat ;) https://www.androidauthority.com/samsun ... s-1172070/
dufam, ze samsung zacne pribalovat usba-usbc kable, kedze posledne dva roky balili usb-c zdroje , aby aj samsung zakaznici mali rovnaky komfort ako apple - kabel, ktory ti je napicu ak si nekupis iny kabel/powerbrick

fritolko

Utorok, 27. Októbra 2020, 16:08

Obrázok

Lipo69

Utorok, 27. Októbra 2020, 16:13

skoda tie AKGcka su fajn, uprimne toto su detaily, skor ma sere ten ich procesor, tento rok bude bude novy model uz v January tak som zvedavy co zase dokazu pototo
F11 530 dx
Ex E60 530 xi fl
Ex E46 320 d fl

I call my car the pussy wagon, because it's where I go to cry

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 228 neregistrovaných