Pondelok, 26. Októbra 2020, 09:24
dik. musim sa hned na pondelok opustit, cela tato geneza s dsl ma uz jebe, od juna to riesim, to je linka u rodicov, konecne som ich presvedcil, ze pevna linka od telekomu, na ktoru im zavolaju do roka 2 kusy 80+ rocnych pribuznych je uz naozaj prezitok "ale ved to cislo mame 45 rokov!" je naozaj nostalgia na nespravnom mieste, akurat tam okrem tych dvoch realnych telefonatov do roka k narodeninam prezvanaju dokola bambusove ponozky a prieskumy a kokotiny. reku dobre, telekom rusim telefon, ale DSL na ktorej uz je roky orange si nechame. toto cele trvalo od 18. juna do 1. oktobra, nech nezerem 7 alebo 8 urgencii, vzdy bol niekde problem, vyjenbal sa na to orange alebo telekom, proste hrozne. Musel som mat od telekomu ich hroznu krabicu koli telefonu cez vdsl, reku telefon nebude, mozem si dat v orange vlastnu krabicu. secko fungovalo dva tyzdne, akurat, ze linka obmedzena na 15mbit. zas 3 telefonaty kym zistili, ze ano, telekom urobil chybu..lebo prve 2 telefonaty boli o tom, ze no tak linka viac asi nejde. a preco zazracne isla stabilne na 23-25mbit cele roky? viem, ze viac to u mna nepusti, ale preco zrazu o 10mbit menej. no tak to uvolnili, v pondelok prisla smska, ze program bol zmeneny. Akurat, ze ma to uz jebli na ipv6. moja krabica lacna tplinkova sice ipv6 vie, ale ds-lite tunnel zjavne nevie, tvari sa ze vie ale picu robi. ipv4 preklady na tom nerozchodim, a keby som aj jebol inu krabicu tak len cez 2 naty a picoviny, lebo orange nedovoli pripojenie na AFTR z delegovaneho subnetu. reku jebem vam boha, volam na orange, jeden zdechly router poprosim.."to my neposielame kurierom, musite si prist do pobocky". reku nejebe vam, pol vasho webu je olepenho bulletinmi ako si treba secko kupuuvat online alebo cez infolinku, a jeden pojebaty router neviete poslat? ze to preveri, ci sa to v case lockdownu neda inak. no, neda. Prisahambohu dajte mi uz tie 5G nanochipy pre mna za mna aj rektalnou cestou, nech sa zbavim kokotin, len nech cicina nesluzi ako antena lebo budem mat slaby signal.