eMPauer praveze teraz by sme sa mali vyjadrovat k tebe, lebo tento krat si konecne mozes povedat ze si mal objektivne pravdu a mas to aj podlozene. Displaymate je autorita co sa tyka testov zobrazovacich jednotiek (su uplne niekde inde ako zaplateny DxOMark, kde samozrejme ajfen ziskal 101 bodov a predbehol vsetkych

). A mozem teda aj ja uznat (prvy krat, mozno ze aj posledny), ze to co Apple spravilo s displejom je neskutocne. Amoled displej dokazat nakalibrovat na 100% sRGB a DCI-P3 cinema standartu.
Plus ma este vyssi jas nez Amoledy v S8/Note 8. Z toho mi vyplyva, ze bud su v Samsungu uplni kokoti, ked za celu svoju existenciu nevedia nakalibrovat ten posrany displej podla medzinarodnych standartov, alebo z nejakeho nepochopitelneho dovodu zamerne chceli aby to vyzeralo jak omalovavanky na LSD.
Kazdopadne, pockam si este na dalsie testy, ci sa to potvrdi na viacerych zariadeniach.
A hlavne si pockam, ako tie displeje budu vyzerat po roku, kedze organicke zlozky v displeji degeneruju rozlicne rychlo, co by mohlo rozhodit color-balance (pri vydani S8 na trh boli rozsirene problemy s rychlym vypalovanim displejov).
A btw co sa zobrazovaca tyka - tak si to eMPauer mozes prepocitat - vyjde ti, ze pri neoptimalizovanych aplikaciach (ktore sa spustaju v "letterbox" rezime a nie na cely displej), ti zobrazi asi rovnake mnozstvo obsahu, ako na 4.7" iPhone... Cize ak si chcel viacej miesta viacej produktivity viacej revolucie, v tomto ohlade si to neziskal (to je ofc problem vsetkych displejov s vyssim pomerom stran nez 16:9 -tj. 18.5:9, 19.5:9, u Xka je to umocnene tym vyrezom, kedze uhlopriecka 5.8" plati od jedneho rohu do druheho, nehovori o ploche ktoru vyrez "ukrajuje").
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)