... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

auto111
Kraj: Trnavský

Re: aky mate nazor na xenon E36

Piatok, 30. Decembra 2011, 15:01

Mimo napísal:
to by si potom nemohol na auto dať ani druhovýrobu.. ?

ale tie svetlá majú homologizáciu :roll:

Ved to je problem, ze v SR si asi musis dat homologizovat diel (povedzme xenony, dorobeny naraznik, sportove tlmice ...) na konkretne auto v (statnej) skusobni co stoji neuveritelne peniaze a papapierovacky.

Užívateľov profilový obrázok
luky2208
Kraj: Prešovský

Piatok, 30. Decembra 2011, 16:19

Majo napísal:
No ja mam tiez pocit, ze asi 10percent domontovanych xenonov svieti ako ma. Problem je ze vacsina sa na nejake nastavovanie vytoto a zvysok si to radsej nastavi vyssie, lebo vsak potom lepsie vidim, niee? Ovsem to nie je len o xenonoch, ja mam v poslednej dobe pocit, ze oproti iduce auta snad vsetky svietia cimsi medzi tlmenymi a dialkovymi. A najlepsie jedno svetlo vypalene uplne a druhe ide oci vybit, to potom fakt clovek netusi, ze co mu to vlastne ide oproti. A ked na nich este bliknem, tak mi odbliknu takym niecim ze sa az pred ocami zahmli. Najlepsie hmlovkami #-o

Celý problem je vlastne v tom že svietime celodenne a žiarovky sa rýchlo vypalia. Tak si každý kupi žiarovku v tescu alebo na benzinke a založi ju jak mu pasuje a ked ju aj založí dobre už to nemuí byť spravne nastavené lebo každá žiarovka može mať ohnisko inde (lacné žiarovky made in EU) :mrgreen: a isť si to dať za každým skontrolovať popripade nastavyť každý považuje za stratu času a zbytočne vyhodené peniaze. Další problém nastava vtedy ak si do auta sadne 5 ludí a veselo si to v noci ženu po ceste a ani ich len nenapadne načo asi tak môže byť to zvlaštne koliečko na pristrojovke čo tam ma nejake čiselka ](*,) ](*,) ](*,) . Ja som si to nastavil ešte o milimeter nižšie,vydím vyborne a vživote mi nikto neblikol.Samozrejme ked si dozadu niekto sadne alebo taham karavan tak to stiahnem aspon na 2ku.
Takže nie každý kto si da do svetiel HID sadu je blbec a zasluži si pokutu.
TP by sa mal brat za zle nastavené svetlá a zle založenú žiarovku a ak to zakladali niekde v servise tak naklady by mal znašať servis.
A ešte k téme ak si to nastavýš spravne a daš si tam 4300kelvinové vybojky nie nejaké vesmirne modré ktoré ti budú za dažda na 2 veci tak budeš maximalne spokojný a nikoho nebudeš oslnovať ani draždiť :wink:

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Piatok, 30. Decembra 2011, 20:53

presne o tom som chcel hovorit :lol:
ak to ma clovek dobre nastavene, pripadne porobene, tak je to supa a daleko lepsie ako bezne svetla na fobii (nieto este HID na fobii)

//MPower
Autor témy
Auto: BMW F82 ///M4

Piatok, 30. Decembra 2011, 21:08

tak ze idem do toho,budem to mat v cocke a ak mi budu blikat druhy tak to vyhodim....a ty co pisu ze by mali zato ihned brat rodny list nech vyskusaju toto ](*,) a potom sa zamislia,pekne to tu chalani vysvetlili,dam potom fotky ale este musim kupit nove svetla :wink: a teraz mi poradte aka HID sada je kvalitna :D

Mimo

Piatok, 30. Decembra 2011, 21:18

kvalitná hid sada? srandičky :) podla mňa je všetko jedna čína.. ja som to mal hid h1 asi 2 roky a vydržali aj výbojky aj štartéry..mal som to nastavené takže ani žiadne blikanie od protiidúcich. osobne by som viac ako 6000k nedával..už aj tie 6000ky dosť bili do očí (myslím farbou)..ale vyzeralo to pekne :)
na bazosi nájdeš aj lacnejšie ako 80
http://www.bazos.sk/search.php?hledat=x ... o=&order=1

SurrendeR

Piatok, 30. Decembra 2011, 21:41

ako tu aj vsetci odporucali... 4300 krasne slnecna farba.. vidis vsetko tak ako vidiet mas a neputa tak pozornost..

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 30. Decembra 2011, 21:56

4300 je najlepsia do dazda,...vsetko vyssie uz za dazdivej noci straca vyrazne ucinnost..a aj tym budes omnoho menej putat pozornost
a nastav si to prosim spravne, ak to budes mat v cocke a spravne to osadis - je to tvoja vec a nikto ti v podstate nemoze nic vycitat...beres to na vlastne riziko...
ale kokotom, co to pchaju do starych golfov a fobii s parabolou by som ten rodny list ihned bral :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

//MPower
Autor témy
Auto: BMW F82 ///M4

Piatok, 30. Decembra 2011, 22:00

Jasne ze to nastavim,cital som ze najviac dennemu svetlu sa podoba 6000k tak preto asi tie....

Mimo

Piatok, 30. Decembra 2011, 22:07

no tak to neviem kde si čítal..
ja už by som 6000K nechcel.. fakt v noci za dažďa som ani nevedel či svietim alebo nie... :roll: tak na to by som sa vysral :roll:

SurrendeR

Piatok, 30. Decembra 2011, 23:20

Obrázok Obrázok

to ze ma slnko ~5500 stupnov (~5700-5800 kelvin) neznamena ze na zem pada takato farba.. treba este odratat straty modrej farby vo vzduchu.. preto je vlastne slnko do zlta a nebo modre
to len tak na margo farieb :lol:

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 30. Decembra 2011, 23:28

//MPower napísal:
Jasne ze to nastavim,cital som ze najviac dennemu svetlu sa podoba 6000k tak preto asi tie....

to si cital v Bravičku, alebo v novom case? :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 30. Decembra 2011, 23:29

no ale pozor...radsej nech ide oproti mne auto s dobre nastavenymi xenonmi v cockovych svetlach, ako fabia co svieti klasickymi ziarovkami do neba a vidim hovno...vravim.mam svetla nastavene na STK, cez den ich mam sklopene dole...vecer ked potrebujem ich zdvihnem...ani raz miza tu dobu co ich mam nikto neblikol ze by som ho osvetloval...co sa tyka viditelnosti, vzhladom na to ze tam mam 8000k je to za sucha super, za dazdu nekomentujem...takze si myslim ze ked si das dobrenastavit svetla, a das si tam normalnu svietivost (8000 je vela, som si toho vedomy) tak budes mat efekt len dobry a neverim ze by policajti riesili taketo svetla...museli by mat sakra zlu naladu
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

Avenger
Auto: E46 320i 110kw
Kraj: Žilinský

Sobota, 31. Decembra 2011, 00:15

Neviem ja som minule koli kktovi co ma oslepil xenonami trafil na neosvetlenej ceste taku jamu , skoro som tam nechal koleso....neviem ja som to v aute nikdy nemal nosim skoro 2 dioptrie do dialky cize slepy jak patron a nikdy som nemal problem s viditelnostou na obyc.ziarovkach....

Podla mna je to ciste len o tom ze chcete mat nejaku novu upravu v aute ...
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Sobota, 31. Decembra 2011, 00:48

oki a viete co ? asi kazde druhe auto ma oslepuje ze nevidim ani prd ... a vzdy sa ani nespamatam a nestihnem mu odbliknut...minule mal jeden citroen tak nadstavene stretavacky ze som mu dal na stopke dialkove a on ti mi zarvat dialkove ze som sa mohol v aute fotit bez blesku a bola by to uplane bez chyby fotka...proste ked oslepujes auto ani ti nema kedy odbliknut lebo sa sustredi na jazdu aby nesposobil nehodu....ale fakt najlepsie je ked zverite auto kamosovi a poviete ze chcete ist optroti vlastnemu autu a ked to potom bude OK mozete jazdit aj s neviem akymi svetlami...proste nedrzte sa co vam alebo aku pokutu vam daju policajti ale jadzite bezpecne nie pre vas ale pre vsetkych naookolo :)))))
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Avenger
Auto: E46 320i 110kw

Sobota, 31. Decembra 2011, 01:01

johnyfly1 napísal:
oki a viete co ? asi kazde druhe auto ma oslepuje ze nevidim ani prd ... a vzdy sa ani nespamatam a nestihnem mu odbliknut...minule mal jeden citroen tak nadstavene stretavacky ze som mu dal na stopke dialkove a on ti mi zarvat dialkove ze som sa mohol v aute fotit bez blesku a bola by to uplane bez chyby fotka...proste ked oslepujes auto ani ti nema kedy odbliknut lebo sa sustredi na jazdu aby nesposobil nehodu....ale fakt najlepsie je ked zverite auto kamosovi a poviete ze chcete ist optroti vlastnemu autu a ked to potom bude OK mozete jazdit aj s neviem akymi svetlami...proste nedrzte sa co vam alebo aku pokutu vam daju policajti ale jadzite bezpecne nie pre vas ale pre vsetkych naookolo :)))))

Presne tak =D> ja mam sice len halogeny ale aj tak su vzdy nastavene najnisie ako sa da koli ostatnym ucastnikom cestnej premavky
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 248 neregistrovaných