... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
//MPower
Autor témy
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

aky mate nazor na xenon E36

Štvrtok, 29. Decembra 2011, 12:09

Caute pani,rozmyslam ze kupim tu prestavbovu xenonovu HID sadu H1 do E36ky, svietivost 6000k.Ked ze to uz ide od 80eur co sa mi zda smiesna cena tak by ma zaujimalo kto z vas to ma popr.ake znacky su kvalitne,ci to moc nebude osvetlovat do protismeru ,ale bolo by to v cocke tak by moc nemalo asi,a ci mi to od tepla nedodrbe svetlo napr.A ci existuju aj nejake halogennky do dialkacov co by mali tiez vysiu teplotu farby do modra,moc som toho nenasiel.

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Re: aky mate nazor na xenon E36

Štvrtok, 29. Decembra 2011, 13:06

ja som tiez nad tym rozmyslal ale volako som od toho upustil kedze to nieje legal :roll:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

//MPower
Autor témy

Štvrtok, 29. Decembra 2011, 13:13

mna by zaujimalo ako mi fizel na mieste dokaze ze to tam nemam original,podla ostrekovacov?resp.ze je to xenon ,toho sa nebojim..

grizly
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 29. Decembra 2011, 16:08

policajt znalec zakona a tejto problematiky ti to dokaze lahko. ked su xenony na aute origo tak vacsinou je na skle vyrazene "DCR" . Halogenove svetla maju vyrazene na sklach "HCR". a este treba ostreky a auto leveling
e36 ///M3 dakar gelb ----> P993

ex:e36 coupe M packet

//MPower
Autor témy

Štvrtok, 29. Decembra 2011, 17:13

ale to mi ani jeden fizel na svete niekde v noci pri krčme čo ma zastavy odborne nedokaze,a dam to na spravne konanie kde budem tvrdit že ma neopravnene buzeroval..a že dam auto na odborne posudenie a dam im odborny posudok..kludne si napisem na halogenove svetla xenon a pritom to neznamena ze mam xenonove svetla chapes?ale mna zaujimaju rady co to obnaša...myslim že to je bezpečniejšie

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 29. Decembra 2011, 18:07

Ak ta daju na kontrolu, auto mesiac v pecku, a tam uz nejsu kkti, automaticky vedia ze e36 nebola, a ani nikdy nebude so schvalenymi xenonami. A si jasny, platis posudky, vydaje plus pekne pokuty. Ak je fizel na teba nasraty, nema problem pre podozrenie to auto zhabat a je to jasne.
Ak ale policajt nema na teba spadene a nedrazdis ho, tak ho xenony vobec nezaujmaju. Ina vec je niekde vonku, v takom Rakusku po tom idu trocha drsnejsie nez tu.
Nur Original ist Legal.

germancars

Štvrtok, 29. Decembra 2011, 18:31

kazdy dokaze rozoznat volnym okom xenon od klasickeho halogenu..a policajt uz duplom lebo tak ako ho chces osrat ty ho chce osrat kazdy den dalsich 20 tuzerov.. ja som xenony z mojej 36tky vyhodil ako prve..ale pokusaj stastie :smile:

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Štvrtok, 29. Decembra 2011, 20:15

a tu tvoju "svietivost 6000k" by spozorovali hned kedze to je "modre jak nebo"
keby si tam dal 4300k alebo teplejsie tak to uz len tak nerozoznaju od nejakej lepsej ziarovky..
BTW este do akeho svetla by si to chcel dat? parabola? ci cocka?

Dogg88
Auto: n/a

Štvrtok, 29. Decembra 2011, 20:20

takisto nie som zastancom dorabanych xenonov...
To ze nie su origo zisti aj dement podla par jednoduchych veci
1. Auto nesmie mat koliesko na nastavovanie vysky svetiel (to mas)
2. Auto musi mat funkcne ostreky svetiel (to nemas)
3. Auto musi mat takzvanu nivelizaciu svetiel tj. samonaklapanie, to ze to auto ma zistis velmi jednoducho, pri nastartovani a naslednom zapnuti svetiel sa origo xenony sami daju hned do dolnej polohy a potom vystupaju postupne hore tak aby neoslnovali. Jednoducho pri starte sa daju uplne dole a ked nivo zisti kolko KG je v aute nalozene tak ich automaticky da do spravnej polohy (toto tiez nema)

pri spravnom konani budes okrem pokuty platit poplatky a samozrejme zaplatis aj sudneho znalca ktory zisti ze xenony nie su origo a teda fizel ti dal pokutu opravnene.
Zbytocne si nekomplikuj zivot...ked tak supni dake Philips, Night Braker alebo ake ziarovky alebo nieco podobne a mas pokoj :wink:
Naposledy upravil/-a Dogg88 v Štvrtok, 29. Decembra 2011, 21:38, upravené celkom 1 krát.
Klub tvoria ľudia, nie autá...

//MPower
Autor témy

Štvrtok, 29. Decembra 2011, 21:04

tak mi daj link na ake ziarovky bo nic som nenasiel :roll: a bolo by to v cocke nie parabole,a keby ma zastavili a potom som to riesil dalej tak medzi tým samozrejme to napravím a dam tam origo žiarovku...a 6000k by nemala byt az tak silno modra ci?

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Štvrtok, 29. Decembra 2011, 21:06

ja mam osram night braker a svieti dobre :thumbup:
tot porovnanie ta standartka bola nejaka philipska :D
http://www.bmwklub.sk/post630637.html#p630637
E36 compact 316i           (||||)(||||)

dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 29. Decembra 2011, 23:22

to som tu jediny kto ma xenony v e36? :D mam ich tam uz rok...2X ma zastavili, ani raz koli svetlam...a to mam dokonca 8000K...kedze je tam cocka a cez den do mam naklopene dolu a v noci to obcas zdvihnem, este mi nikto nikdy neblikol ze by som ho oslnoval...a mam dorobene falosne ostrekovace, kedze to je asi prve co by policajti kontrolovali...kukni mi do pribehu, tam to najdes aj ako to vyzera :) zatial som s tym problem nemal....a ked ma zastavi? e36 ma robene svetla tak, ze keby uz velmo naliehali, nemas problem na mieste "odstranit zavadu"...tak asi len tolko :)
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 29. Decembra 2011, 23:30

//MPower napísal:
ale to mi ani jeden fizel na svete niekde v noci pri krčme čo ma zastavy odborne nedokaze,a dam to na spravne konanie kde budem tvrdit že ma neopravnene buzeroval..a že dam auto na odborne posudenie a dam im odborny posudok..kludne si napisem na halogenove svetla xenon a pritom to neznamena ze mam xenonove svetla chapes?ale mna zaujimaju rady co to obnaša...myslim že to je bezpečniejšie

ty si to predstavujes jak Hurvinek valku...to, ze tam mas prerabku ti zisti dnes uz ja polodement... a o tom odbornom posudku - to si robis picu ne? Si tam mozes pisat co ches...dojebu ta jak choru vranu :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

//MPower
Autor témy

Piatok, 30. Decembra 2011, 00:21

ale on moze zistit ze tam mam xenony ale nema mi to ako dokazat on nie je na to sposobili!!nechajme toto tak na to som sa neinformoval...

//MPower
Autor témy

Piatok, 30. Decembra 2011, 00:24

dethXtreme napísal:
to som tu jediny kto ma xenony v e36? :D mam ich tam uz rok...2X ma zastavili, ani raz koli svetlam...a to mam dokonca 8000K...kedze je tam cocka a cez den do mam naklopene dolu a v noci to obcas zdvihnem, este mi nikto nikdy neblikol ze by som ho oslnoval...a mam dorobene falosne ostrekovace, kedze to je asi prve co by policajti kontrolovali...kukni mi do pribehu, tam to najdes aj ako to vyzera :) zatial som s tym problem nemal....a ked ma zastavi? e36 ma robene svetla tak, ze keby uz velmo naliehali, nemas problem na mieste "odstranit zavadu"...tak asi len tolko :)

konecne :D ake mas stym skusenosti co sa cocky tyka nedeformuje ju alebo podobne od tepla?na kolko % by si povedal ze mas v noci lepsiu viditelnost oproti seriovim H1 55W?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 234 neregistrovaných