... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
cumic
Auto: ex E36 323i coupe
Kraj: Trenčiansky

Re: aky mate nazor na xenon E36

Piatok, 30. Decembra 2011, 00:49

ja mam tiez xenony na E36 ale uz tam boli ked som kupoval auto... ako svieti to super ale nie som moc nadseny ze to mam lebo nie je to LEGAL ako chalani pisu...

//MPower
Autor témy
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Piatok, 30. Decembra 2011, 01:53

polovica celeho BMWklubu ma na aute vecsie kolesa ako ma zapisane v TP a nikto tu stoho halo nerobi...

ice.blade

Piatok, 30. Decembra 2011, 02:13

ale kolesa neoslepuju ako zasrane hid sady halogenakov a milujem ked k tomu dvihnu svetla na maximum... Bodaj by na to bol extra dodatok zakonu s mastnou pokutou

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Piatok, 30. Decembra 2011, 07:18

xenon ma mensiu teplotu ako 55W halogen... nema ti co roztopit..
no ak je to origo cocka tak to nemusi byt take zle. mozno este trosku upravit a bude to ok.. no aj tak.. nemam rad ked je nieco nelegal na aute.. ale tak.. kazdy podla svojho gusta :D

mys_iak
Auto: Bmw F31 316d
Kraj: Zahraničie

Piatok, 30. Decembra 2011, 09:52

u xenonu nepali cocku a parabolu teplota ale UV... mal som xenony v starych Depo svetlach H7 a aj teraz v H1tkach je to neporovnatelne lepsie.... a xenonove sady sa daju poriesit aj lacnejsie ;) mam 4300K a svetla pekne nastavne na STK :)

porovnaval som farbu svetla s tymi xenesismy a rozdiel je asi tak 10-15% v prospech 4300K xenonov... cize myslim ze policajt 4300K xenon a lepsiu ziarovku 4300K nebude nejak rozpoznavat :)

inak hid mam aj v hmlovkach ale 3000K :) a v dazdi, hmle a na snehu je to paradne to huste zlte svetlo presviety vsetko :bmwball:
Bmw F31 316dAT
ex: e61 530iA+LPG
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

jararak
Auto: skodofka 120l

Piatok, 30. Decembra 2011, 10:36

neviem ci sa nieco menilo v zakone ale svojho casu ked som to chcel aplikovat auta do roku 96 nemuseli mat ostrekovace svetiel ak boli vybavene xenonami
do e36 je jedina schvalena prestavba a na slovensku ju ma asi len jedina e36, su to klasicke d2s s naklapanim od helly
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

voMacK
Auto: G31 540i

Piatok, 30. Decembra 2011, 10:51

ice.blade napísal:
ale kolesa neoslepuju ako zasrane hid sady halogenakov a milujem ked k tomu dvihnu svetla na maximum... Bodaj by na to bol extra dodatok zakonu s mastnou pokutou

:thumbup: :thumbup:
rovno za to brat papiere..aj rodny list...kokoti!
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Majo
Auto: e36 328iA LPG
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 30. Decembra 2011, 10:55

Milosss napísal:
...e36 nebola, a ani nikdy nebude so schvalenymi xenonami...

To ale nie je pravda! Firma Hella robi svetla original na e36 s original xenonami v tlmenych svetlach. Samozrejme tak ako to ma byt - na skle je to oznacene, da sa k tomu kokupit autoleveling takisto od firmy Hella a podmienkou je aj montaz ostrekovacov(tie mam origo napr. aj ja). Samozrejme cena kompletu teda svetla + autoleveling daleko prevysuje cenu vylagrovanej 316ky o tom sa bavit nemusime.

V podstate si mozete domontovat xenony na kazde auto aj "legalnou" cestou. To ale znamena zohnat original svetla urcene pre xenon, nie prestavbovu sadu. TAkze cena dajme tomu od 300€ vyssie. Potom na skle bude DCR, k tomu domontovat automaticke nastavovanie(da sa zohnat univerzalne za nieco vyse 100€), ostrekovace a je to. Nikto nebude riesit ci je to origo ked to bude splnat zakonom stanovene podmienky. Priklad - Lada Niva r2006 predavana so svetlami, ktore zacali slepnut uz po dvoch rokoch - rozmerovo pasuju svetla na VW Golf a ja som nasiel firmu ktora robi xenony pre Golfa. Uz to bolo aj na STK 8)

Ja mam tiez v e36 HID v tlmenych(to bolo asi prve co som tam dal) a je to neporovnatelne, oslnovanie nehrozi kedze som to ako prve siel nastavit, ale zakon nesplnam, kedze autoleveling nemam...
Naposledy upravil/-a Majo v Piatok, 30. Decembra 2011, 11:04, upravené celkom 2 krát.

auto111
Kraj: Trnavský

Piatok, 30. Decembra 2011, 11:02

Nie som presvedceny o legalnosti zabudovania Hella svetiel pre E36. Totiz podla skvelych slovenskych zakonov musis mat svetla homologizovane vyrobcom auta. Opravte ma ked ste si isti na 110% ze to tak nie je.

Mimo
Kraj: Trnavský

Piatok, 30. Decembra 2011, 11:07

to by si potom nemohol na auto dať ani druhovýrobu.. ?

ale tie svetlá majú homologizáciu :roll:

Majo

Piatok, 30. Decembra 2011, 11:11

doplnil som hore stredny odstavec.... nevsimol som si, ze uz niekto reagoval.

Samozrejme, keby sme chceli mat uplne vsetko uplne legalne, tak musi byt homologizovane uplne vsetko uplne kazdym. Hlavne kedze sme na SK, kde je jednoduhsie este aj take LPG si dat namontovat a zapisat v Nemecku, pretoze to je asi sucastou nejakej inej Unie nez my.....

Ja teda nepotrebujem vsetko legalizovat, staci mi ked nieco nebije do oci, aj to len preto, ze ma nebavi platit pokuty za blbosti :)

A ako pisal Mimo: to by potom na BMW nemohli byt ani tie tu uz spominane DEPO svetla, pretoze nemaju homologizaciu od BMW :D

chefino
Auto: E60 530xd LCI

Piatok, 30. Decembra 2011, 12:46

Ja som mal Xenesis Trumatch v E36 a spokojnosť. Jeden TP mi už v minulosti kvoli Xenónom dorábaným chceli zobrať, vykrútil som sa tak, že som ich vymontoval :) A mal som pokoj.

Odporúčam tie Xenesisy http://www.bmwklub.sk/autoledky-sk/xenesis-trumatch-halogenove-ziarovky-t33254.html.
Mal som ich v ZKW H7 origo svetlách a svietilo to parádne:

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/moj-novy-touring-sesthrncekovy-t36263-45.html

Milosss

Piatok, 30. Decembra 2011, 13:35

Dobre Majo, o tej sade origo od Hella som netusil, no pochybujem ze bude nejaka lacna + ostreky + cidla na napravu s RJ naklapania, nieco musi tie xenony sklapat hore a dole. Myslim ze to vyjde na cenu suntovej e36. Len ako tu bolo teda spomenuta, ked to ma len jedina e36 na SK, asi to fakt nebude si davat kazdy kvoli tej cenovke.
EDIT: aha vsimol som si ze aj ty si uz pisal o tej cenovej relacii.
Nehovorim ze xenony su blbost, ak su normalne nastavene a neoslepuju v cocke, tak s tym nemam problem, no to je tak 10% pripadov dorobenych xenonov. Policajt pri beznej kontrole ani toto neriesi, no pokial ho naseries, dokaze ti najst hocico a teda aj neoriginalne xenony. Oni nie su taki blbi, aby to vysokonapatove trafo neodhalili, ze tam len tak vysi alebo je polozene na nezmyselnom mieste.
K tym ostrekom a autam spred 96 roku, je to len divna formulacia zakona, v com je auto z 95 roka lepsie so svetlami ako z 96 ze nemusi mat ostreky a opacne. Skor to bolo myslene v zakone tym stylom, ze na auta spred 96 nemusis mat ostreky, pretoze vlastne na drtivu vacsinu aut spred 96 roku xenony nikdy oficialne z vyroby nesli, cize tam aj tak nemaju co robit, cize naco ostreky ku xenonom. Proste zacarovany kruh kde ma pravdu zakon :wink: Hlava XXII
Nur Original ist Legal.

luky2208
Kraj: Prešovský

Piatok, 30. Decembra 2011, 14:24

Policajti by nemali kontrolovať čím svietiš ale ako svietiš. To znamená ak to maš nastavené spravne,neoslnuješ protiiducich a hlavne lepšie vydíš(tým padom jazdiš bespečnejšie) nemal by byť žiaden problém ,preto že ked si doma nejaký "automechanik" ktorý len vie kde sa tankuje benzín vymení doma sam žiarovku a založí ju zle alebo krivo lebo si myslí že to je jedno a potom oslnuje tak že pri strete z ním musite šlapnuť na brzdu aby ste sa nevyje...li tak takýmto šoferom by trebalo brat TP a nie ludom ktorým to že maju namontované xenony a zistite to až ked otvoria kapotu a uvidite tam štarter na neho. Samozrejme že do svetiel typu stara fabia atd... xenon na žiaden pád ale v čočke je to uplne v pohode. Toť môj nazor a dobré svetlá neraz zachranili ked nie lucký život tak aspon rozbyté auto.

Majo

Piatok, 30. Decembra 2011, 14:57

No ja mam tiez pocit, ze asi 10percent domontovanych xenonov svieti ako ma. Problem je ze vacsina sa na nejake nastavovanie vytoto a zvysok si to radsej nastavi vyssie, lebo vsak potom lepsie vidim, niee? Ovsem to nie je len o xenonoch, ja mam v poslednej dobe pocit, ze oproti iduce auta snad vsetky svietia cimsi medzi tlmenymi a dialkovymi. A najlepsie jedno svetlo vypalene uplne a druhe ide oci vybit, to potom fakt clovek netusi, ze co mu to vlastne ide oproti. A ked na nich este bliknem, tak mi odbliknu takym niecim ze sa az pred ocami zahmli. Najlepsie hmlovkami #-o

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 232 neregistrovaných