... všetko o BMW ...
heroe napísal:
no len tu už riešiš, že ako s tým jazdíš aj ja ti viem urobiť spotrebu 12 litrovú, na to mi netreba šesťvalec, záleží iba na nohe koľko ti to bude papať, ale nie je možné aby motor rovnakej značky, rovnakého roku výroby čo má o 0,5L väčší objem zožral rovnako, pri rovnakom štýle jazdy!!!, také somariny si tu ale pár členov fóra myslí.........neviem načo by sa potom robili tie 2.0 keď 2.8 žerie rovnako a chodí lepšie
pietro642 napísal:
ano takto som to myslel. ze zalezi od nohy. da sa s 320 aj 325 jazdit rovnokou spotrebou. len uz je ina noha. inac, vsetky 320 nemali vanos? ci bol aj rocnik 320 s vanosom?
BMino napísal:
aj s 316i sa da jazdit s rovnakou spotrebou ako 325i![]()
rok bol spolocny:D 320i ako aj 325i nemali vanos niak do 92 tusim, to boli motory M50, s vanosom sa uz volali M50TU a neskor ich nahradil M52
takze do 92 hore mali vsetky 6 valce vanos
pietro642 napísal:
pozri: http://bmw-rada-3.autobazar.eu/320i-e36-24v-id1179565.html ze vraj 1991 a ma vanos. to asi este posledne kusi z roku 91. takze hladam 320i od roku 1992 s vanosom.
BMino napísal:
toto tak 93, max zaciatok 94, nema smerovky ale ma airbag
pietro642 napísal:
no to je jedno hlavne ze zo ma vanos. a nevyzera ani moc zle, vybava tiez pohode a aj cena nie zla si myslim. hmmmm
BMino napísal:
a automat...
a ked bude KO povinne pre vsetky auta, tak ti vezmu papiere a pojdes papa:)
pietro642 napísal:
no to som si ani nevsimol. a co mas stou KO??? preco by som mal ist pa?
Milosss napísal:Ak budete chodit rovnako s rovnakou nohou, rovnake prostredie, rovnaka premavka, rovnaka teplota, proste idealny stav, vzdy bude rozdielna spotreba u roznych objemov. Ale slovo rozdielna je tiez siroky pojem. Staci si pozriet udavanu spotrebu motorov od BMW a viete na com ste. BMW robi motory tak, ze dokazete ist aj pod uroven udavanej spotreby s lahkou nohou, to na Octavke TDI co ma pisane 4L je asi tazko mozne. Ked teda zobereme tu idealnu situaciu dokazete ist s kazdym motorom za spotrebu aku udava vyrobca a aj mensiu a tu vam ukazem parametre napriklad z mojho manualu. Skoda ze nemam tam aj 1.8. Bavime sa tu teraz o e34, ale rozdiel v spotrebe medzi motormi bude rovnaky, kedze Bmino spomenul ze na viac rozbehnutia potrebujes viac paliva, cize ci pridas s 2.0 alebo s 2.5, budu zrat o rovnake mnozstvo viac. Aspon tak som to pochopil
520i M50: 9,6 automat 9,7
525i M50: 9,7 automat 9,8
No tym som chcel samozrejme dokazat ze motory o objemu 2.0l a 2.5l nezeru rovnakosamozrejme ze nie. 2.5ka zere o 0,1l viac ako 2.0l. u e36 bude rozdiel podla vyrobcu max 0.3l viac urcite nie. A teraz je uz len na vas, ci budete jazdit s 0,3l mensou spotrebou, alebo si kupite 2.5ku a budete jazdit s 0.3 vyssou spotrebou. Howg
Mimo napísal:jasne,že tie rozdiely sú malé..takmer zanedbateľné.. ale takto rovno môžete napísať,že 328 má rovnakú spotrebu ako 318 nie?![]()
všetko záleží od toho ako človek jazdí..
aj s 318 sa vieš dostať na spotrebu 328.. ale aj naopak![]()
a je to tu.. najoblúbenejšia téma na fóre
dodoIPD napísal:#-o
Samozrejme , 320i stara pica bez vanosu chodi za 5litrov .
Ja mam na 325i dlhodobu priemerku 8.9 , tak mi potom povedz co zere 320i .