Povodne som chcel pribeh zalozit az sa mi vrati auto zo servisu, ale vzhladom na to ze to malo byt pred dvoma tyzdnami a este tam stale je ...
Trochu technickych udajou, nasiel som na nete nejaky popis tak to sem supnem :)
⇓ Základní údaje o tomto vozu
Název modelu: BMW 3 (E46) 320d 110kW
Kategorie: Sedan
Datum uvedení na trh: 1998 (moj je rocnik 2003)
Řada: BMW 3
Vyráběn: 1998 - 2005
⇓ Karoserie, podvozek a další fyzické parametry vozidla
Rozměry (v x š x d): 4471 x 1739 x 1415 mm
Rozvor náprav: 2725 mm
Rozchod kol vpředu: 1471 mm
Rozchod kol vzadu: 1483 mm
Počet dveří: 4
Počet míst: 5
Pohotovostní hmotnost: 1490 kg
Užitečná hmotnost: 425 kg
Hmotnost bržděného přívěsu: 1600 kg
Objem zavazadlového prostoru (min./max.): 440 litrů
⇓ Motor, pohonná soustava vozu
Druh motoru: řadový
Umístění motoru: vpředu podélně
Příprava směsi: vznětový motor s přímým vstřikem
Přeplňování: turbodmychadlo s variabilní geometrií lopatek
Zdvihový objem: 1995 ccm
Počet válců: 4
Počet ventilů: 16
Poháněná náprava: zadní
Převodovka: Manuální nebo automatická
Počet rychlostních stupňů (manuál): 5 (ja mam 6stupnovu

)
Počet rychlostních stupňů (automat): 5
⇓ Jízdní výkon vozidla
Točivý moment: 330 Nm při 2000 otáčkách
Výkon motoru: 110 kW / 150 koní při 4000 otáčkách
Max. rychlost: 216 km/h (moje ma 225 km/h

)
Zrychlení z 0 na 100 km/h: 8.9 s
⇓ Pohonné hmoty, spotřeba paliva
Druh paliva: nafta
Objem nádrže: 63 litrů
Spotřeba kombinovaně: 5.6 litrů na 100 kilometrů (mojim stylom jazdy som skor okolo 6.5

)
⇓ Standardní výbava, bezpečnost
Vybavení interiéru: Autorádio, Posilovač řízení, Nastavitelný volant, Palubní počítač, Centrální zamykání, Loketní opěrka, Imobilizér, Otáčkoměr, Výškově nastavitelná přední sedadla (Este mam predne ona v elektrike plus tempomat a je kompletne v Mpacketovej uprave, uz od vyroby vsetko okrem motora

)
Vybavení exteriéru: Elektrická zrcátka, Zadní mlhovky (aj predne sa mi tam nachadzaju)
Klimatizace: manuální (u mna automat)
Asistenti: ABS, ASR
Počet airbagů: 4 (ja tusim mam 6 ale nastastie som ich este vizualne neratal

)
Brzdy přední: kotoučové s vnitřním chlazením
Brzdy zadní: kotoučové s vnitřním chlazením
Sériový rozměr pneu: 205/55 R 16 V (tak tu sa vselku malicko rozchadzame :) vpredu 225/40 R18 vzadu 255/35 R18)
UZ spravene upravy:
- vymena prednych svetiel za imagove AE sosovky plus xenony (HID prestavba ako inak

)
- Kupene zimne disky (17") (ja viem ze to nieje uprava ale nechcel som tu mat iba jednu polozku

a kupil som si hlavicky na ventily v cervenej farbe, ale tie mi samozrejme ukradli do tyzdna

)
Tak nejake velmi stare foto, nove dodam po tom ako mojho milasika znovu uvidim doma

:

Toto nieje z mojej svadby, ale som popularny na vozenie k oltaru

aspon mam vzdy iste kolace

A nejaky ten nudny obkec, asi sa rozpisem tak komu sa nechce moc citat litanie kludne to preskocte

(moj pravopis je na mizernej urovni, tak ma prosim nelincujte

)
Autko uz mam rok aj nieco a musim uznat ze som s nim nadmieru spokojny

. Povodne som potrebovl iba nejake vozitko na pendlovanie BRNO-PUCHOV, kde som toho casu pracoval. Rozmyslal som najskor nad kombikom, ale od toho som potom ustupil, kombikou si uzijem dost az budem mat rodinu

. Takze hladal som urcite diesel s co najmensou spotrebou a aby to nebol uplny vrak. Audiny som hned zamietol, tie starsie sa mi proste nepacili, strasne rozcapene zobaky to ma - taky kacer rapavy

Do uvahy prichadzalo volvo, toto autko celkom mozem pacilo sa mi vzhladova, ma dobre referencie motoricky aj konfort aj spotreba bola fajna, uz uz som sa nan chcel ist pozriet ked tu co mi kolega neukaze ... Kukam na zmensene obrazky, nieco cervene... celkom to ujde zvacsim si nahlad, padla mi sanka ...

Ako E46-tky som nikdy moc nemusel, ale v tomto M-paketovkom kabatiku je to uzasna potecha oka. Hold na nic som necakal zdvihol telefon volal a cica na mna vybafla ze maju onho zaujem este dvaja ale ze si ma zapise. V piatok som bol naklusany v predajni, kde som zystil ze na danom autku sa prave vozi niekto co ma on zaujem ... cakal som ako na trnoch kym sa vratil. Typek vystupil, z jazdy bol evidentne nadseny, obchadzal auto okolo (ja v tesnom zavese

) potom sa chvylu nieco dohadovali a ujo odkracal. Prisla rada na mna, obkukaval som ho asi 20 min zhora zdola zlava zprava zvnutra zvonku

Nakoniec som sadol dopredu ... Uff dovtedy som jazdil na samych benzinovych krpakoch,mazda 121, opel corza a opel astra (tatkove auta na ktorych som sa vlacil) takze toto bolo pre mna nieco uplne ine. HLavne ergonomia interieru ma dostala, natocenie palubovky na mna (aj ked uz nie take vyrazne ako u predioslych typou) ma dostalo.
Nastartoval som spojka plyn ... a chciplo mi to
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
Hold trosku som sa asi cervenal

spojka tam zaberala uplne inde ako na vsetkom ostatnom co som jazdil. Ale na druhy pokus uz to slo, prekvapivo rychlo som sa do toho dostal a ani som sa nenazdal a uz sme si to sinuli 160 ... ale vyraz tej cicuse vedla mna mi naznacil ze to je dost velka rychlost aj na dialnicu nieto este na normalnu cestu

Vratili sme sa do predajne a hned som zacal jednat cenu, zmluvy adt. Hned som tam nechal zalohu a podarilo sa mi vsetkych ostatnych nerozhodnych predbehnut ... hold minul som trochu viac ako som povodne planoval dat do auta ale nelutujem toho
Jedina investicia po kupe bola kupa pneumatik, tie co tam boli uz pripominali skor zavodne specialy ako cestne gumy :) Okrem toho som bol dvakrat na garancke a inak absolutne ziaden nutny zasah.
Ked som auto kupil malo nabehaych slabych 45tkm, uplna krasa a pocas mojho posobenia v Brne som najazdil cca 30tkm bez jedineho problemu

... Teda beriem spat, jeden problemik sa vyskytol, typek co to mal predomou sa pokusal tuningovat vyfuk a nie prave kvalitne tam navaril neorigo vyfuk, ktory mi asi po polroku odpadol, hold zasiel som za kamosom do servisu za 20 min zvarene naspat a pohodka :)
Este tam bolo jedno ale za to chudacik autko nemohlo

to som jedneho krasneho rana sedel v brne doma ked mi zazvoni niekto zdola ci som majitel cerveneho BMW ... hned to krasne rano nebolo tak krasne, stary ford zakusnuty v zadnom spojleri mi ho celkom pokazil ... cica si pomylila brzdu s plynom a miesto aby si zpozamna cuvla ... ALe hold nemohol som sa ani poriadne rozculit, cica bola tak v 7mom az 8mom mesiaci, tak som sa snazil byt mily. Aspon mala tolko chochmesu ze ma zavolala. Opravu hradila jej zakonka takze teoreticky to ostalo bez nasledkou, ale prakticky to dopadlo tak ze auto bolo v BMW servise v BRNE a tam mi to s prepacenim tak skur*ili a ze tam som si pokrycal

... zadna lista, podla faktury nova vyzerala velmi podobne sko moja povodna, nehovoriac o tom ze dobre nedosadala a ceresnicka na torte bol zadny blatnik ktory tam siel neporuseny a spat som ho dostal pretlaceny a zatrety cervenou farbou, ktora mi ostala na prste
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
... Uplne ma dosta ten typek co mi tvrdil ze to som tam mal a ze tu farbu mi tam dal ich technik zo solidarity ... Uz uplne vydim ako mi servis co je ohodnoteny ako najdrahsi v cechach (a mnou aj ako najhorsi) spravi nieco zadarmo zo solidarity

a nehovoriac o tom ze ak by mi to spravil zo solidarity robi to v lakovni a farba mi neostane na prste Ten kolik to proste zmrvil pri nahadzovani a aby nemusel prebrat zodpovednost to zatrel farbou z najblyzsej cervenej pixle. Ale bohzial jedina fotodokumentacia bola ta od nich (ja som nafotil len to co bolo poskodene tou cicou, necakal som ze poskodia nieco ine) a poviem Vam ze tak neostre a nejasne fotky som uz dlho nevydel, nedalo sa z nich nic urcit takze som sa opravy nedovolal
Takze som mal na pravej strane nedoliehajucu listu a poskodeny blatnik, nic extra ale bol som vytoceny

. A niekedy v priebehu ako som bol v brne mi niekto opravil pravy spetak, asi mi ho niekto "nacuval" a natlacil naspat, a odvtedy mal velku volu cca 2cm som s nim mohol kyvat dopredu-dozadu, ale inak vsetko fungovalo, tak som to neriesil.
A nejake foto co som spravil ja, smutno mi je este teraz ked si na to spominam ...

Pokial sa mi podari najst este niekde tie foto co robili oni postnem ich dodatocne ...