... všetko o BMW ...
)
)
)
)
:

)
. Takze hladal som urcite diesel s co najmensou spotrebou a aby to nebol uplny vrak. Audiny som hned zamietol, tie starsie sa mi proste nepacili, strasne rozcapene zobaky to ma - taky kacer rapavy
Do uvahy prichadzalo volvo, toto autko celkom mozem pacilo sa mi vzhladova, ma dobre referencie motoricky aj konfort aj spotreba bola fajna, uz uz som sa nan chcel ist pozriet ked tu co mi kolega neukaze ... Kukam na zmensene obrazky, nieco cervene... celkom to ujde zvacsim si nahlad, padla mi sanka ...
Nakoniec som sadol dopredu ... Uff dovtedy som jazdil na samych benzinovych krpakoch,mazda 121, opel corza a opel astra (tatkove auta na ktorych som sa vlacil) takze toto bolo pre mna nieco uplne ine. HLavne ergonomia interieru ma dostala, natocenie palubovky na mna (aj ked uz nie take vyrazne ako u predioslych typou) ma dostalo.
Hold trosku som sa asi cervenal
spojka tam zaberala uplne inde ako na vsetkom ostatnom co som jazdil. Ale na druhy pokus uz to slo, prekvapivo rychlo som sa do toho dostal a ani som sa nenazdal a uz sme si to sinuli 160 ... ale vyraz tej cicuse vedla mna mi naznacil ze to je dost velka rychlost aj na dialnicu nieto este na normalnu cestu
Vratili sme sa do predajne a hned som zacal jednat cenu, zmluvy adt. Hned som tam nechal zalohu a podarilo sa mi vsetkych ostatnych nerozhodnych predbehnut ... hold minul som trochu viac ako som povodne planoval dat do auta ale nelutujem toho
... Teda beriem spat, jeden problemik sa vyskytol, typek co to mal predomou sa pokusal tuningovat vyfuk a nie prave kvalitne tam navaril neorigo vyfuk, ktory mi asi po polroku odpadol, hold zasiel som za kamosom do servisu za 20 min zvarene naspat a pohodka :)
... Uplne ma dosta ten typek co mi tvrdil ze to som tam mal a ze tu farbu mi tam dal ich technik zo solidarity ... Uz uplne vydim ako mi servis co je ohodnoteny ako najdrahsi v cechach (a mnou aj ako najhorsi) spravi nieco zadarmo zo solidarity
a nehovoriac o tom ze ak by mi to spravil zo solidarity robi to v lakovni a farba mi neostane na prste Ten kolik to proste zmrvil pri nahadzovani a aby nemusel prebrat zodpovednost to zatrel farbou z najblyzsej cervenej pixle. Ale bohzial jedina fotodokumentacia bola ta od nich (ja som nafotil len to co bolo poskodene tou cicou, necakal som ze poskodia nieco ine) a poviem Vam ze tak neostre a nejasne fotky som uz dlho nevydel, nedalo sa z nich nic urcit takze som sa opravy nedovolal
. A niekedy v priebehu ako som bol v brne mi niekto opravil pravy spetak, asi mi ho niekto "nacuval" a natlacil naspat, a odvtedy mal velku volu cca 2cm som s nim mohol kyvat dopredu-dozadu, ale inak vsetko fungovalo, tak som to neriesil.
... prekrutil som oci a zahral to na poziciu sily, nemalo zmysel sa hadat mohol som len dufat ze sa zlutuju. Im som vsunul verziu ze som dostal smyk, tlacit im do hlavy kaleraby, ze mi niekto vbehol do cesty a usiel, ked si ani napamatam ake auto to bolo nieto este spz ... chvylu ma este natahoval a ked si u kolegu overil ze zvodidla niesu poskodene oznamil mi ze som vdaka tomu usetril 500 e
zapisal to ako skodovu udalost a nefasol som ani pokutu. (Som velmi rad ze medzi nami su aj policajti, co to maju v hlave v poriadku a dufam ze ich je omoc viac ako tych menej zdatnych v tomto smere
)
ale povedal som ze si pockam, ze to chcem dat k nim. Poslal som mu foto a servisak mi povedal ze ma uprednosti, ze vzdy to tak robia ked je viac poskodene auto, uprednostia to pred normalne pojazdne auta, takze spokojnost. Po cca mesiaci som teda pristavil auto v Ziline, chlapik chodi kuka, povedal mi co bude treba asi menit a kukol na svetlo (tie som si menil z origo na imagove AE sosovky), bola tam taka malicka odreninka na kryte, nemyslel som ze sa tym budu vobec zapodievat, ale vravi ze kryt bude musiet ist novy a ze vhladom na to ze to nieje origo svetlo musim si to objednat tam kde som ho kupoval ... hold volam predajcovi ze potrebujem kryt na prave predne svetlo, naco mi vravy ze bohuzial nema nahradne diely predava len ako komplet. Rozlucil som sa a hovorim servisakovi ze ma iba komplet ze napredava nahradne diely. Servisak na to ze hold bude treba objednat cele to sa musi vymenit, ale ze mam pockat az co doobhliadka ked to odstroja.
, nebol som nijak proti a k tomu mi hovori ze budem mat nove oba prave disky
, takze teraz mam nove dva disky a stare mam doma :) aspon budem mat plnohodnotnu rezervu a nie len dojazdovku, plus objednal som 4 nove pneu a stare mi ostali na santenie
(samozrejme ich dam vyreparovat a vyrovnat) Uplne najlepsie na tom je ze pravu stranu som mal orajbanu od obrubnikou a s tou nehodou to nic nemalo
hold, moje prve vacsie auto a chvylu mi trvalo si zvyknut na odhad k obrubnikom ... 

... TAk tam volam a samozrejme mi to zdvihla nejaka uplne ina, ktora mi ale zahlasila ze maju len zafaxovanu fakturu zo servisu, ale zlozka tam este nieje
... Pleskol som telefonom (tak ako sa len da ked mate mobil
) a pyta sa ma, ci to bolo vysetrovane policiou (to uz som sa velmi drzal, vzhladom na to ze to v tej zlozke je presne napisane aj ktora policia tam bola), vravim ano boli tam trenciansky policajti, mate to v tej zlozke a na to ma uz uplne zabila otazkou ci mam protokol o nehode
Stvrtok, som plny ocakavania co si teta vymysli a hla teta sa v praci nenachadza, ozyva sa muzsky hlas, nadiktoval som teda jemu cislo udalosti nech mi pove, ci uz mam kryci list vystaveny a mozem si ist po auto ... ujo zretelne tukal do klavesnice ... ale cca po 20 sekundach bezradne zahlasil ze este asi nie, ale ze mam nechat cislo na seba a meno ze sa mi teta ozve hned ako pride ... neozvala
WTF to uz sme fakt v kocurkove ??? Ved suhlas lizingovky predsa potrebujem, keby som v servise zaplatil opravu z vlastneho a poistovna vyplaca na moj ucet a nie ked poistovna plati cez kryci list priamo servisu ...
nedokazal som reagovat, teta sa mi dusovala ze vacsinou to posielaju obratom, ale ze ma moze prepojit na tetu co s tou lizingukou ma skusenosti, inymi slovami ma prepojila na lamparen ... po prepoeni som to nechal zvonit asi 5 min kym ma nezrusil telefon ...
Som zvedavy na pondelok ...