Takze autko je konecne doma
Konecne po dlhom case pozitivny den :) Autko vyzera krasne, lepsie ako ked som ho tam viezol plus s nastriekanim toho orajbaneho a kamienkami dohryzeneho naraznika novym lakom, dodalo autu novost :)
A pokial to chcete presne, opravu vycislili nieco okolo 6800 euro (z toho som mal 5% spoluucast) a daval som si pri prilezitosti auta v servise nalakovat predny naraznik, plus nejake dalsie prkotinky na ktore som sa uz davno chystal. dokopy som platil cca 350 + 250 teda 600 Ecok.
A teraz si to zoberiem z druhej strany. Pred havariou som mal v blyzkej buducnosti v plane :
- oprava blatniku a vymena zadnej listy ktora nedosadala, pretoze v BRNE mi vraj podla faktury objednali a dali novy ale v ZILINE ma vyviedly z omylu ze novy urcite nebol (naburane, nove, vymenene, zastriekane v ramci opravy)
- oprava oboch pravych diskou, ktore som svojou nerozvaznostou oprel o obrunik (naburane, oba vymene za nove vramci poistky [cena predneho na fakture 495e, zadneho 500e] PLUS STARE MAM DOMA, STACI ICH DAT VYSPRAVIT A ZADNY VYROVNAT A SU AKO NOVE)
- vymena praveho spetaku, ktory mal uz volu niekolko centometrou, funkcny bol ale sralo ma to (poskodeny pri havarii a vymeneny za novy vramci poistky)
- prestriekanie predneho narazniku zimou, kamienkami a nesikovnostou poskodeneho (dal som si ho streknut tak mi v servise zauctovali len material, ostatne zaratali cez poistku, kedze auto tam tak ci tak bolo)
- nastavenie reflektorou (jeden z reflektorou bol malicko skrabnuty a bolo treba vymenit skleneny predny kryt, ale ked som volal predajcovi povedal mi ze predava len cele kusy a nema nahradne diely. Servisak ale jasne ze to mam objednat ze treba vymenit a poistovna mi to preplati, volam predajcovi, ale ze to posiela len v pare, hold objednal som par a na fakturu mi napisal ze je to cena za pravy predny, takze mam oba reflektry nove vymenene nastavene PLUS MI OSTALY DVA REFLEKTRY ASI ROK STARE LEN PRAVY MIERNE SKRABNUTY)
- nastavenie geometrie (vramci menenie diskou cez poistku, preslo auto komplet diagnostikou aj nastavovanim geometrie a zbiehavosti)
- Kontrola zadneho vyhrievania okna, pretoze mu strasne dlho trva kym mi odmrazi zadne skolo v zime (ked uz to mali odstrojene, pozerali na to a kontrolovali, vsetko opat pozapajali a dotlacili, v zime uvidim ci to bolo uspesne)
- a ako bonus mam vsetky 4 pneumatiky nove a dve z nich mi preplatila poistka (oba prave :))
Keby som si toto vsetko chcel dat spravit, urcite neplatim len 600Ecok, takze da sa povedat ze som dopadol uplne vyborne
Pri tejto prilezitosti mi neda nespomenut servis kde som auto mal a teda BAVARIA ZILINA. Cital som tu nanich vela dobreho a preto som si pockal kym im skoncia dovolenky a dal auto k nim, aj ked sa mi to tym padom predlzilo o viac ako mesiac, ale nemozem nez suhlasit.
Vynikajuce jednanie od prijatia az po odvoz auta zo servisu. Dodrzanie terminou (oneskorenie o jeden den ale kedze poistka s omeskala o skoro dva tyzdne tak to neberiem do uvahy a aj to bolo sposobene tym ze v BMW servise BRNO mi predoslu opravu tak strasne odflakly ze vacsinu casu zozralo napravanie chyb sposobene nimi). Vsetko na co som sa pytal mi podrobne popisal, zaviedol ma k autu ukazal ako na nom pracuju, co sa chystaju, poradil mi na co si dat pozor a co treba rychlo riesit. Vdaka nemu som dostal dva nove disky a nie len jeden (zadny som mal sice krivy ale nie z buracky, ale to som mal uz z prednehody niekde po nabehnuti na jamu) vsetko co sa len trochu dalo mi premiestnil do poistneho konania a platil som vdaka tomu menej na upravach co robili mimo poistky. Pockal mi s autom skoro dva tyzdne (a ze im tam muselo zavadzat :) vydel som ako tam tie buracky stoja radu).
Urcite im zverim auto aj nabuduce.
No ale co naplat, hlavne sa tesim ze stihnem zraz, aj ked je to fakt tesne

To J4kub : Mam komunalnu poistovnu, ale je to asi vsade rovnake, jedine co ma na tom celom sralo je ze vsetko okrem toho posudenia ci je oprava ekonomicka som mohol mat zozrate a obehane keby mi teta zriadenkina dala informacie ako treba, miesto skonstatovania ze pridite uz az s fakturou zo servisu. Keby je tam zlozka hned tak som nemusel ani nic vybavovat, mohly si poziadat policiu o zapis a kludne cakat mesiac kym to pride, tak isto lizing a vsetko ostatne, maximalne by som cakal jeden den pokial by spravili tu kontrolu ekonomickosti ale nie skoro dva tyzdne :)
Hold dalsim rokom uz mi asi poistka klesat nebude
Teraz chystam lestenie, aby novonalakovane casti a dva nove disky nekricali ze su nove :) idem si objednat kruzky na palubovku, pedale a nejake dalsie prkotinky :) Foto dodam az nebude prsat ... ale aspon ked prsi som si konecne uzil ten pocit ked "vklznete" do zakruty a zadny nahon vas nou krasne prevezie :)))) jaj toto mi fakt uz chybalo ...