... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Re: zápis repliky e30 M3

Piatok, 1. Marca 2013, 08:54

Tak nehnevaj sa, kridlo a blatniky su OK, ale za huciacu kokotinu co budi ludi na opacnom konci mesta by sme Ta hnali do pice aj my. Pises, ze stavias "repliku M3" a potom, ze mas holu ruru od zvodov az dozadu. Prepac, ale bud som slepy ja alebo Ty, ale toto mi ako "hola rura od zvodov az dozadu" nepripada:
MjYyOV9w.png
MjYyOV9w.png (23.64 KiB) 1478 zobrazení

Cize to co stavias asi replika M3 nebude...
S takymi "upravami" si behaj po okruhu a nie medzi slusnych ludi ](*,)
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

Dendo
Auto: E30 325i

Piatok, 1. Marca 2013, 09:12

Co to zas niektori berete tak tragicky? No tak stava auto a namiesto toho aby len stalo a raz za tri mesiace by to mal ist previezt dakde na okruh na odtahovke aby sa mohol povozit, tak to chce mat na papieroch aby sa mohol sem tam ist aj normalne na tom previezt a chce mat s policajtmi co najmenej opletaciek. Je jasne ze vdaka tomu vyfuku to moze byt troska problem ale nechapem co sa tu hned rozculujete. No tak je to auto "trosku" hlucnejsie nez obyc auto. Ak by dal aspon koncovy tlmic hned to bude mat prijatelnejsi zvuk. Ja by som tiez chcel mat nejaky sialeny 300 konovy zavodak na papieroch aby to len vecsinu casu nestalo pred domom. Vseci su tu strasni maniaci do aut pritom je tu urcite par takych co este aj menit olej davaju do servisu #-o . Chalan si stavia svoj sen a tu je niekto schopny mu vycitat vyfuk... A btw pelo, johny nikde nenapisal ze stavia repliku m3, on riesi to ze to chce len mat v TP. A este k tomu "hluku" ja osobne by som sa potesil keby si tak kracam po meste alebo idem po dialnici a zrazu okolo mna prefrci E30 z ktorej vrci V8 :twisted: . Ale ja som asi divny :-({|=
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok

pelo

Piatok, 1. Marca 2013, 09:29

Dendo napísal:
A este k tomu "hluku" ja osobne by som sa potesil keby si tak kracam po meste alebo idem po dialnici a zrazu okolo mna prefrci E30 z ktorej vrci V8 :twisted: . Ale ja som asi divny :-({|=

Ine je, ked okolo Teba prefrci nieco, z coho vrci V8 napr. cez eisenmann a ine, ked okolo Teba prefrci nieco podobne bez vyfuku, ze Ti drncia skla na aute. Taketo auta nech sa stavaju na okruh, sprinty a podobne, vtedy aspon nemusis riesit fake zapisy M3 repliky a mas volnu ruku pri upravach. Hole rury az dozadu nech ostanu v risi Skoda tuning a nie BMW.

Aj keby sa mu podarilo zapisat do TP nieco ako "replika M3," tak to musi splnat urcite standardy, medzi inymi aj tzv. emisie hluku. Bodykit je OK, moze to vyzerat dobre, ale nech to ma aj nejaku kulturu. Lebo 99% ludi na ulici sa pri tom hluku neotoci so zaujmom, ako si niektori namyslate, ale s nechutou co za vyrabovanu cigansku skodovku to zas ide roztrhnut na ceste. Takymto stylom to auto len robi hanbu. Pokial som spravne pochopil, nema to ani origo motor...naco zbytocne provokujete tych policajtov? Staci mala nepozornost, dostanete sa do kolizie a mozte mat z toho take opletacky, ze sa z toho poseriete.

Najlepsie riesenie by bolo kupit nieco dalsie ako daily car a toto stavat podla chuti na okruh. Lebo tahanie takehoto projektu na cestu mi nepripada ako dobry napad...

e39 525i sedan '03 -ex

mys_iak
Auto: Bmw F31 316d
Kraj: Zahraničie

Piatok, 1. Marca 2013, 10:38

aky problem na koniec daj origo koncovy vyfuk ... neviem aky mala e30 M3 ak je podobny ako na e36 M3 tak tam daj ten a nemusis to mat zapisane v TP lebo dole je znak a OEM vypis a mas pokoj... policajt si to moze mrknut ked sa mu chce liezt pod auto, povies mu ze to je OEM diel tak nech neriesi

ten uz si mozes aj vykastrovat ak sa ti lubi do TP tiez tieto veci zapises ale len ked si spravis kamaratov na obvodnom urade :D
Bmw F31 316dAT
ex: e61 530iA+LPG
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

66johny99
Autor témy
Auto: e30 340i, e34 525i
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 1. Marca 2013, 12:39

tak este raz, kupil som rozbitu e30 s motorom 4,0, auto som nestaval ja ale jeden klubak, vyfuk tam daval on, ja tam chcem dat koncovy tlmic ako tu uz niekto spominal. Chcem z toho spravit auto aby to na vyzor vyzeralo ako normalne auto. Nechcem zavodaka na okruh, kedze najblizsi okruh mame asi 300km. Mozno sa tam niekedy zastavim, ale urcite nechcem auto ktore mi bude rok stat aby som sa raz do roka odviezol na odtahovke na Slovakiaring, par hodin sa povozit a ist naspat. Sorry, ale v tomto ja nechapem niektorych vas, naco mi je auto co stoji doma bez znaciek? NA KKT s prepacenim. Alebo sa vozit pomedzi kuzelky na parkovisku, to ma tiez nejako netaha. Nevravim, ze idem teraz chodit cele mesto bokom, budit ludi v noci vyfukom bez tlmica, len proste nechcem auto ktore mi bude stat cele dni doma a nechcem mat opletacky ked ma zastavia tak ho chcem dat do takeho stavu aby som mohol kludne chodit po meste a uzivat si jazdu. Daily car mam, takze to auto nebudem na dlhe trasy ani nic podobne, ziadne dialnice kde vam budu okna pukat od vyfuku, u nas mame paradne cesty kde sa vie clovek paradne vyvozit, same vracaky, zakruty, kopce, proste to co nam na zapade mozete len ticho zavidiet. My tu nepotrebujeme Slovakiaring a neviem co aby sme sa hrali na velkych pretekarov co pridu na okruh vygrcat obrovske peniaze. Nikde som nenapisal, ze z toho chcem spravit nejaky urevany vrak, chcem aby to auto z vonku vyzeralo pekne a zaroven sportovo a aby ked tomu slapnem na krk tak to islo inak ako tie skoda tuningy ci co ste tu pisali. Nechcem sa tu s nikym hadat, chcel som len vediet ci ma niekto skusenosti so zapisom repliky, aby som nemal problemy za exterier ak by sa nasiel nejaky expert co by sa v tom sprtal. Snad som nikoho neurazil.
Mier.
príbeh 340i http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e30-340i-t74070.html

e30 340i coupe
e34 525i

ex 2x e30 325i coupe
ex e39 525d
ex e39 530dA
ex e39 530dAT
ex e36 316i sedan

OO (||)(||) OO

pelo

Piatok, 1. Marca 2013, 13:33

No takto. Skusenosti so zapisom replik nemam, ale mam skusenosti osobne aj od znamych s vecami, o ktore sa policajti zaujimali. Som z LM a su tam 2 taki experti, jeden tupy policajt a jedna tupa policajtka. Kamarat, co tunuje furt fiaty Uno bol pravidelny ucastnik "diskusneho kruzku" na ceste. Tych rypakov nikdy moc netrapili laminatove radlice ani kridla, pokial kridlo netrcalo pol metra od auta. Do coho rypali bol vzdy vyfuk a kolesa, resp. gumy. Vyfuk sa im nepozdaval kvoli vzhladu a zvuku (rozumej hluku) a kolesa furt kontrolovali v TP a k tomu podlozky a vyska dezenu...

Cize osobne si myslim, ze pokial nebudes organy provokovat zvukom - hlukom, tak si Ta moc vsimat nebudu...

e39 525i sedan '03 -ex

66johny99
Autor témy

Piatok, 1. Marca 2013, 15:54

LM a Revúca sa nedá porovnávať, u nás jazdí každí podľa predpisov lebo tu nikto nemá peniaze na pokuty, tak si dáva každí pozor na pokuty a snažia sa mať všetko ako má byť, tak už nemajú komu dávať pokuty, komu brať TP a vodičáky a ked maju limit tak to niekde musia naškrabať. A kde lepsie ako na starych autach mladych faganov. Bude hladať cokolvek aby niečo našiel za čo mi ho moze zobrat aby nemusel zastavit dalsich 20 aut ale mohol sa ist zohriat na stanicu do tepla a nestat vedla cesty ako debil.

e30 340i coupe
e34 525i

ex 2x e30 325i coupe
ex e39 525d
ex e39 530dA
ex e39 530dAT
ex e36 316i sedan

OO (||)(||) OO

Hajecek
Auto: E36 325iA Cabrio

Nedeľa, 3. Marca 2013, 01:35

s tymto ti nejak moc neporadim jak do zapisat u nas na slovensku ... ale z cias ked som chcel 200sx tak chalani pisali ze svoje "zavodaky" davaju nejakemu chlapikovi slovakovi myslim v nemecku alebo svajciarsku zapisat na svoju firmu ktora je pravne zapisana este niekde inde v zahranici kde su taketo blbosti povolene ... potom chalanom stacilo tvarit sa ze nerozumeju tomu co policajt hovori alebo si nieco vymysleli ... mali zahranicne papiere kde bolo tak jak na nasich uvedene majitel (firma) a prevadzkovatel (ty) alebo jak to mame v tych nasich papieroch ... len si uz nepamatam kde som to cital ... ale viem ze tak prihlasovali nejake silvie a skyliny ktore behaju bezproblemov po slovensku v zavodnych upravach ... jeden taky som videl a ver mi ze keby ho zastavili a mal ceske papiere (bolo to v brne na okruhu) aj s nejakym zazrakom zapisane pravostranne riadenie tak by mu aj tak zobrali aj rodny list ... vyfuky vyvedene zboku domontovane dalsie turbo folie aj na celnom skle zehliaca doska dvakrat vacsia jak original a polepy ze to vyzeralo jak auto na okruh a teda aj bolo ale mal to spravene papierovo tak ze s tym jazdil po cestach a mal nejake zahranicne spz ... skus pozret neco taketo ;)

ice.blade

Nedeľa, 3. Marca 2013, 10:11

v prvom rade policajt si vie vypytat okrem technicaku a papierov od auta aj obciansky, dokonca sa to vedia spytat vo viac jazykoch ;) v druhom rade auto musi vseobecne podliehat zakonom tej krajiny v ktorej jazdi tzn ak by sa policajtovi nelubilo ze u nas jazdi auto na ceskych znackach s foliami na prednych oknach moze tomu autu kludne zadrzat technicky preukaz pripadne ziadat o odstranenie "zavady" ale toleruju to, kazdopadne aj ja by som bol rad keby som mohol jazdit legane so skrupinami, 4 bodovymi pasmi, klietkou a s upravami ktore zakon normalne nedovoluje

66johny99
Autor témy

Nedeľa, 3. Marca 2013, 10:32

ja som zase pocul nieco take, ze auto musi splnat podmienky statu v ktorom je prihlasene, teda tak mi bolo vysvetlene, ze technicky stav vozidla musi vyhovovat v krajine v ktorej to je prihlasene a nie v ktorej auto jazdi, to by mali vsetci cesi davat dole folie z okien ked idu na SK alebo ako? alebo vsetci nemci si dat vyrobit certifikaty od folii lebo tam im netreba, neviem ci som prave trafil nemecko ale zda sa mi, ze oni tiez nemaju ziadne certifikaty. Také veci ako povinnu vybavu by mala byt podla statu v ktorom ste, ale aby clovek zakazdym upravoval auto ked ide niekde do zahranicia? Sice na SK by som sa ani necudoval.
Iceblade pokial mas na skrupinach a pasoch E-cko tak ti staci papier z hocijakeho servisu kde ti vystavia papier, ze to bolo montovane odborne u nich :D a pokial to ma E-cko tak to je schvalenie na cestnu komunikaciu a na to ti uz nema co povedat ani najmudrejsi.

e30 340i coupe
e34 525i

ex 2x e30 325i coupe
ex e39 525d
ex e39 530dA
ex e39 530dAT
ex e36 316i sedan

OO (||)(||) OO

slevin

Nedeľa, 3. Marca 2013, 20:32

66johny99 napísal:
Mozno sa tam niekedy zastavim, ale urcite nechcem auto ktore mi bude rok stat aby som sa raz do roka odviezol na odtahovke na Slovakiaring, par hodin sa povozit a ist naspat. Sorry, ale v tomto ja nechapem niektorych vas, naco mi je auto co stoji doma bez znaciek? NA KKT s prepacenim

prosim ta napis mi ze kolkati z klubu maju auto bez znaciek a tahaju na ring auto a vozia sa tam raz za rok?
vsetci chodime po vlastnych okrem mtechnika ale on ma vazny zavodak ktory na cesty nepatri.
mier? :)
M36R
F11 525xd
next car: radical sr3
skr 2:33.847 onboard

dethXtreme
Auto: e36 323i

Nedeľa, 3. Marca 2013, 22:52

66johny99 napísal:
ja som zase pocul nieco take, ze auto musi splnat podmienky statu v ktorom je prihlasene, teda tak mi bolo vysvetlene, ze technicky stav vozidla musi vyhovovat v krajine v ktorej to je prihlasene a nie v ktorej auto jazdi, to by mali vsetci cesi davat dole folie z okien ked idu na SK alebo ako? alebo vsetci nemci si dat vyrobit certifikaty od folii lebo tam im netreba, neviem ci som prave trafil nemecko ale zda sa mi, ze oni tiez nemaju ziadne certifikaty. Také veci ako povinnu vybavu by mala byt podla statu v ktorom ste, ale aby clovek zakazdym upravoval auto ked ide niekde do zahranicia? Sice na SK by som sa ani necudoval.
Iceblade pokial mas na skrupinach a pasoch E-cko tak ti staci papier z hocijakeho servisu kde ti vystavia papier, ze to bolo montovane odborne u nich :D a pokial to ma E-cko tak to je schvalenie na cestnu komunikaciu a na to ti uz nema co povedat ani najmudrejsi.

no bohuzial, ale pytas sa spravne...ano, ked ide cech na SVK a ma na prednych sklach folie, teoreticky by ich mal dat dole...(samozrejme ze vacsina NORMALNYCH prislusnikov to neriesi) a nie je to tak len na SVK...plati to aj opacne...neviem akesu rozdiely co sa moze a nemoze mat na aute v CR a SVK ale myslim ze plati v ramci celej EU ze auto musi splnat technicke podmienky statu v ktorom sa nachadza ( ano, je to nezmysel, ale je to tak ](*,) ](*,) )...a neber to v zlom, ale z toho co pises mam trosku bordel...na jednej strane pises ze chces mat auto na normalne jazdenie, pri ktorom sa nebudes musiet pri zastaveni bat ze ti zoberu rodny list a na druhej strane mas auto s motorom o akom to auto ani len nesnivalo a s lesenarskou trubkou miesto vyfuku? tieto dva pohlady sa navzajom trochu vylucuju...a myslim ze sa ti to snazia naznacit aj ostatni...bodykit pokial je na dieloch logo BMW alebo znacka homologizacie ( vzhladom na to ze by to mal byt M paket tak by to tam malo byt ) tak s tym nebudes mat podla mna absolutne ziadny problem...ani s blatnikmi, ani s naraznikmi a ani s kridlom (teda ak je to fakt origo M3, alebo homolog. replika ) ale s vyfukom ktory pocut cez cele mesto nebudes mat nikdy klud s prislusnikmi...takze v podstate mas 2 moznosti...

1, dat tam vyfuk ktory vydava normalny zvuk/hluk (nikto netvrdi ze to musi byt origo M3, vzhladom na to ze to boli 4 valce a ty tam mas 2X4valce :D ) ale nieco znackove ako ti pisali k comu by si mal nejaky papier...potom nikoho nebude to auto drazdit a budes mat relativny pokoj a budes si moct uzivat jazdu ako si pisal (ak chces uplne pokoj, vrat tam motor aky mas v papieroch a aj ostatne origo diely ( chapem, ani ja by som to neurobil :D ) ) alebo moznost

2, urobit z toho zavodak na okruhy...

ako dnes je mozne vsetko, ale dost pochybujem ze sa ti podari urobit z auta ktore opisujes, auto neviditelne pre prislusnikov...skusit to samozrejme mozes :)

a neber to co ti pisem nejak v zlom, myslim to v dobrom a je to len moj nazor a moja rada :)

a neviem co je na tom pravdy...nemam s tym skusenosti, ale kedysi sa vraj dalo do technicaku napisat nieco ako "sportova uprava"...ci? :)
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

Mimo
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 3. Marca 2013, 23:25

:-s to sa mi nezdá.. ako fakt musí auto splňať zákony krajiny, v ktorej sa nachádza? takže češi s foliami na predných oknách ani nemôžu ísť do zahraničia hej? to je blbosť IMHO... :-k

mys_iak
Auto: Bmw F31 316d
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 3. Marca 2013, 23:40

v CR nemaju povolene folie na prednych oknach... resp. kolega v byvalej robote za to dostal 2 krat pokutu uz takze asi ked mozu tam mat folie tak len nejake vysokopriepustne cize uz to asi davno nieje pravda s tymi foliami v CR

(robil som pri liberci a kolegovo auto bolo na CR znackach a pokutu dostal v CR )
Bmw F31 316dAT
ex: e61 530iA+LPG
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

ice.blade

Nedeľa, 3. Marca 2013, 23:50

v zakonoch je pisane ze auto musi prvorade podliehat zakonom krajiny v ktorej bolo registrovane ale dost casto sa stava ze europske zakony su nad ako napr sproste karticky o prvej pomoci, davnejsie za to davali vsade pokuty ze neboli pre danu krajinu s danym jazykom, lekarnicka biela oranzova cervena atd... a tak isto ked clovek dojde do anglicka ked ma lavostranne auto predsa nebude jazdit v pravo, proste musi sa prisposobit zakonom v danej krajine :) neviem do akej miery je pokutovatelne to ci ono porusenie zakonov krajiny ale clovek nikdy nevie
Naposledy upravil/-a ice.blade v Pondelok, 4. Marca 2013, 00:06, upravené celkom 1 krát.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 22 neregistrovaných