... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
fioro
Auto: 156 1,9JTD
Kraj: Košický

Štvrtok, 15. Januára 2009, 00:00

a moj cisto laicky postreh z tejto debaty je ze stjr ma pravdu...opytal sa na vyfuk a dostal odpoved a zaroven povedal co sa mu na motore nepaci, ma pravo vyjadrit svoj nazor na ten motor...(aj podlozeny prevadzkou)...urcite JE to dobry motor ale mali by sa zakaznika pytat ci chce novy soft...a tym padom aj turbolag...

a za dalsie ja ako laik nemusim rozlisovat motor ako zelezo a soft ...pre mna je to jeden celok...

za posledne reagoval podla mna normalne...netreba podla mna robit z bmw nejake bozstvo...ano su dobri ale tiez si uz nechavaju robit kdeco kadekde...a chybicka se vloudi a v indii toboz skor...
...... Obrázok......
.............Moje sadzomety...........
BMW e34 525tds EX
Ford Transit 2,5 td EX
Opel Campo 2,5td 4x4 EX
Alfa 156 1,9 JTD

stjr
Auto: Otec ma Feliciu
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 15. Januára 2009, 00:08

fioro napísal:
a moj cisto laicky postreh z tejto debaty je ze stjr ma pravdu...opytal sa na vyfuk a dostal odpoved a zaroven povedal co sa mu na motore nepaci, ma pravo vyjadrit svoj nazor na ten motor...(aj podlozeny prevadzkou)...urcite JE to dobry motor ale mali by sa zakaznika pytat ci chce novy soft...a tym padom aj turbolag...

a za dalsie ja ako laik nemusim rozlisovat motor ako zelezo a soft ...pre mna je to jeden celok...

za posledne reagoval podla mna normalne...netreba podla mna robit z bmw nejake bozstvo...ano su dobri ale tiez si uz nechavaju robit kdeco kadekde...a chybicka se vloudi a v indii toboz skor...

Pockaj, pockaj, to auto je akoze 'Made in India'???? :P
Obrázok

kamelot
Auto: BMW E46 330dT

Štvrtok, 15. Januára 2009, 00:25

stjr napísal:
Pockaj, pockaj, to auto je akoze 'Made in India'???? :P

tu zistis kde bolo vyrobene: http://bmwklub.sk/viewtopic.php?t=11601
Obrázok
E46 330dT Orientalblau

fioro
Auto: 156 1,9JTD

Štvrtok, 15. Januára 2009, 00:27

pisal som obrazne...ved dnes si ziadna automobilka nerobi vsetko v materskej firme (sidle) ... ale mrknut sa mozes aj na tento link :wink:

http://www.bmwarchiv.de/video/bmw-werk- ... ndien.html
...... Obrázok......
.............Moje sadzomety...........
BMW e34 525tds EX
Ford Transit 2,5 td EX
Opel Campo 2,5td 4x4 EX
Alfa 156 1,9 JTD

Zelo ZH

Štvrtok, 15. Januára 2009, 00:40

PREMAZANE!!!
To: strj
na forum chodia ludia komunikovat, nie sa urazat!
Ber to ako napomenutie!
BMW E34 540i 6q Saloon M paket
V8 FOREVER
BMW E24 635 CSi
Obrázok

Peppo
Auto: TOYOTA PRIUS
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 15. Januára 2009, 08:42

dnes rano zapnem forum a normalne cumim jak puk co sa tu deje...

z nevinnej debaty same urazanie...
k tomuto problemu... moje auto je vyrobene 12/2007 - cize tymto problemom s turbo dierou netrpim - kazdy kto somnou isiel videl ako to ide.

K tomu cvakaniu - ANO je ho pocut.

Hell asi nestal moc dlho pri aute ale toto cvakanie sa naozaj niekedy ozve - ale nikdy som to nejako neriesil, proste mi to nevadi.
Stoji na volnobehu - zrazu cvak cvak cvak - ako sijaci stroj, staci tuknut trosku plyn - prestane - niekedy zacne znova a niekedy nie...

nikdy som tento problem neriesil ako zavadu, nech si cvaka pokial ide.

ako niekto pisal cvakanie je odstranene od 03/2008 cize v podstate som mal este stastie ze mam auto vyrobene skor a zatial chodi ako ma...

na aute jazdim kazdy den, najazdenych 53tis KM a nebyt problemov s nedodanim stresneho okna na ktore cakam uz tyzden a auto stoji v servis
tak je v podstate bez problemov.

kto somnon isiel, vie ako jazdim, ze nemam problem hocikedy dat kickdown, ale viem jazdim aj slusne - predsa sa nebudem do roboty a spat ponahlat....

stjr

Štvrtok, 15. Januára 2009, 10:39

Peppo napísal:
dnes rano zapnem forum a normalne cumim jak puk co sa tu deje...

z nevinnej debaty same urazanie...
k tomuto problemu... moje auto je vyrobene 12/2007 - cize tymto problemom s turbo dierou netrpim - kazdy kto somnou isiel videl ako to ide.

K tomu cvakaniu - ANO je ho pocut.

Hell asi nestal moc dlho pri aute ale toto cvakanie sa naozaj niekedy ozve - ale nikdy som to nejako neriesil, proste mi to nevadi.
Stoji na volnobehu - zrazu cvak cvak cvak - ako sijaci stroj, staci tuknut trosku plyn - prestane - niekedy zacne znova a niekedy nie...

nikdy som tento problem neriesil ako zavadu, nech si cvaka pokial ide.

ako niekto pisal cvakanie je odstranene od 03/2008 cize v podstate som mal este stastie ze mam auto vyrobene skor a zatial chodi ako ma...

na aute jazdim kazdy den, najazdenych 53tis KM a nebyt problemov s nedodanim stresneho okna na ktore cakam uz tyzden a auto stoji v servis
tak je v podstate bez problemov.

kto somnon isiel, vie ako jazdim, ze nemam problem hocikedy dat kickdown, ale viem jazdim aj slusne - predsa sa nebudem do roboty a spat ponahlat....

U mna sa cvakanie neobjavilo, ja som rovno dostal novy SW (teda ten 29.2) a bolo to pri nahravani komplet noveho softu vratane ECU (kedze mi nefungovalo to otvaranie brany).

Teoria je taka, ze ten nestastny 29.2 SW mal byt akousi docasnou naplastou na ten problem s wastegate. Cize wastegate prestala tikat kedze bola otvorena dlhsiu dobu, menej sa opotrebuvavat a tym sa mali minimalizovat warranty claims. Automobilka by tym ziskala cas, kedze vacsine postihnutych aut konci onedlho zaruka. ALE, prepiskli to s tym turbo-lag a v Decembri priznali, ze povodna konstrukcia turbo mechanizmu vratane wastegate je chybna a vydavaju novy SW (32.1 alebo tak nejak), ktory vrati povodny wastegate management.

Ja by som kazdopadne namietal aj proti tomu tikotaniu a trval na odstraneni (a skoncil tak ci tak s tym nepodarkom 29.2). Auto za 2+ mega proste nemoze na volnobehu tikat jak sijaci stroj.

Uz aj tak mam dost mindraky z toho ze dymim len jednou rurou :D :D :D
Obrázok

Peppo

Štvrtok, 15. Januára 2009, 11:36

stjr napísal:
U mna sa cvakanie neobjavilo, ja som rovno dostal novy SW (teda ten 29.2) a bolo to pri nahravani komplet noveho softu vratane ECU (kedze mi nefungovalo to otvaranie brany).

Teoria je taka, ze ten nestastny 29.2 SW mal byt akousi docasnou naplastou na ten problem s wastegate. Cize wastegate prestala tikat kedze bola otvorena dlhsiu dobu, menej sa opotrebuvavat a tym sa mali minimalizovat warranty claims. Automobilka by tym ziskala cas, kedze vacsine postihnutych aut konci onedlho zaruka. ALE, prepiskli to s tym turbo-lag a v Decembri priznali, ze povodna konstrukcia turbo mechanizmu vratane wastegate je chybna a vydavaju novy SW (32.1 alebo tak nejak), ktory vrati povodny wastegate management.

Ja by som kazdopadne namietal aj proti tomu tikotaniu a trval na odstraneni (a skoncil tak ci tak s tym nepodarkom 29.2). Auto za 2+ mega proste nemoze na volnobehu tikat jak sijaci stroj.

Uz aj tak mam dost mindraky z toho ze dymim len jednou rurou :D :D :D

to cvakanie som spozoroval iba par krat - nestava sa casto ze auto mam nastartovane a som vonku a dovnutra to pocut nieje...

a hlavne necvaka to stale iba fakt niekedy. uvidime ako sa situacia cela vyvinie... este stale (uz tyzden) cakam na dodanie rozbiteho stresneho okna a stale nic... ach .. BMW

stjr

Štvrtok, 15. Januára 2009, 11:46

Peppo napísal:
to cvakanie som spozoroval iba par krat - nestava sa casto ze auto mam nastartovane a som vonku a dovnutra to pocut nieje...

a hlavne necvaka to stale iba fakt niekedy. uvidime ako sa situacia cela vyvinie... este stale (uz tyzden) cakam na dodanie rozbiteho stresneho okna a stale nic... ach .. BMW

Hlavne nedavat auto do servisu pokial tam nie je v obehu SW 32.1. Vyzera to tak, ze ty ho tam prave mas...

Dovod je, ze nikdy nevies pri jakej prkotine ti musia komplet prehrat SW. Ludia na americkom fore prisli do servisu s problemom stahovania okien (ked sa vytiahlo uplne, samo zislo dolu - stalo sa to mne asi 2x) a domov odchadzali s 29.2. Ale snad pri vymene sunroof to nebude potrebne...
Obrázok

Peppo

Štvrtok, 15. Januára 2009, 11:49

stjr napísal:
Hlavne nedavat auto do servisu pokial tam nie je v obehu SW 32.1. Vyzera to tak, ze ty ho tam prave mas...

Dovod je, ze nikdy nevies pri jakej prkotine ti musia komplet prehrat SW. Ludia na americkom fore prisli do servisu s problemom stahovania okien (ked sa vytiahlo uplne, samo zislo dolu - stalo sa to mne asi 2x) a domov odchadzali s 29.2. Ale snad pri vymene sunroof to nebude potrebne...

inak vyslovene som im povedal aby nic zo softom neriesili.

kvoli stresnemu to snad na comp nenapichnu...

alfi666

Štvrtok, 15. Januára 2009, 12:14

Peppo napísal:
kvoli stresnemu to snad na comp nenapichnu...

No mozno musia do auta naprogramovat, ze pouzili novsie lepidlo :D:D:D:D

sorry za OT ale nedalo mi :lol:
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

stjr

Štvrtok, 15. Januára 2009, 12:24

Prikladam velmi zaujimavy clanok z Roundel casopisu (vychadza v US). Je z tohto mesiaca.

Maly vynatok:
Ako reakciu na wastegate tikotanie a malo spolahlive palivove cerpadla, inzinieri v BMW si zvolili lahsiu cestu ako sa z toho dostat von. Namiesto zvolavacej akcie kde by sa dotknute suciastky vymenili za robustnejsie, vydali update (29.2, 30.1 a 30.2), ktory jednoducho 'zvolnil' wastegate cyklus dufajuc, ze tieto hardwarove problemy nevyjdu na povrch. Nasledkom tohto riesenia je, ze vsetky UPDATEvane ALEBO NOVE (!!!) vozidla vyrobene po marci 2008 trpia takzvanou turbo dierou sprevadzanou neprijemnym zvukovym prejavom vyfuku v dosledku podstatne vyssieho mnozstva plynov obchadzajucich turbo a takto odchadzajuich von z auta menej odhlucnene. Atd, atd, atd...

Zaujivame zistenie je, ze aj vsetky NOVE vozy sa spravaju uz trosku miernejsie ako tie povodne (vyrobene pred 03/2008), proste uz to nie je taka BESTIA, ako to bolo v case ked to vypustili na trh a ked to ziskalo cenu MOTOR ROKA. Chcel by som sa povozit na nejakom novom 335i... Nemate niekto?
Prílohy
Roundel_BMW_turbo_lag.pdf
(587.92 KiB) 52 stiahnutí
Obrázok

palo
Auto: e34

Štvrtok, 15. Januára 2009, 19:29

takze ked tomu chapem tak tvoje problemy vznikly len kvoli tomu ze ti nesla otvarat brana a chlapci v servise to spravili novym softom(ktory je nevydareny) a ty si na zaklade tohto usudil ze tento motor je na nic?
pokial som to dobre pochopil tak keby ti nemenily soft tak auto fici stale normalne.
p.s.:nieje to urazka je to len moja otazka
ex e30 318i sedan
e34 535i sedan
ex e36 316i sedan
ex e39 523i touring
ex e46 318i sedan
ex e46 320d fl sedan

pablo_s
Auto: G21 320xd
Kraj: Trnavský

Piatok, 16. Januára 2009, 08:48

myslim ze stjr tu dal dost clankov a linkov kde sa to riesi, a bohuzial na jeho smolu to je tak ako pise, myslim, ze momentalne neostava nic ine len cakat a pripadne sa nejakou oficialnou cestou dozadovat napravy a mozno si aj pani v Mnichove uvedomia ze tymto pristupom k zakaznikom si kazia meno a vlastne aj meno znacky, znacky aut so sportovym duchom... nebolo by zle asi tuto temu zamknut, nakolko sa vsetci stale cuduju nad vecou ktoru tu uz 100x stjr aj iny normalne a odborne vysvetlili a chytaju sa blbosti a slovicok...

stjr

Piatok, 16. Januára 2009, 10:14

pablo_s napísal:
myslim ze stjr tu dal dost clankov a linkov kde sa to riesi, a bohuzial na jeho smolu to je tak ako pise, myslim, ze momentalne neostava nic ine len cakat a pripadne sa nejakou oficialnou cestou dozadovat napravy a mozno si aj pani v Mnichove uvedomia ze tymto pristupom k zakaznikom si kazia meno a vlastne aj meno znacky, znacky aut so sportovym duchom... nebolo by zle asi tuto temu zamknut, nakolko sa vsetci stale cuduju nad vecou ktoru tu uz 100x stjr aj iny normalne a odborne vysvetlili a chytaju sa blbosti a slovicok...

Dakujem a suhlasim!
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných