... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
fioro napísal:a moj cisto laicky postreh z tejto debaty je ze stjr ma pravdu...opytal sa na vyfuk a dostal odpoved a zaroven povedal co sa mu na motore nepaci, ma pravo vyjadrit svoj nazor na ten motor...(aj podlozeny prevadzkou)...urcite JE to dobry motor ale mali by sa zakaznika pytat ci chce novy soft...a tym padom aj turbolag...
a za dalsie ja ako laik nemusim rozlisovat motor ako zelezo a soft ...pre mna je to jeden celok...
za posledne reagoval podla mna normalne...netreba podla mna robit z bmw nejake bozstvo...ano su dobri ale tiez si uz nechavaju robit kdeco kadekde...a chybicka se vloudi a v indii toboz skor...
stjr napísal:Pockaj, pockaj, to auto je akoze 'Made in India'????
Peppo napísal:dnes rano zapnem forum a normalne cumim jak puk co sa tu deje...
z nevinnej debaty same urazanie...
k tomuto problemu... moje auto je vyrobene 12/2007 - cize tymto problemom s turbo dierou netrpim - kazdy kto somnou isiel videl ako to ide.
K tomu cvakaniu - ANO je ho pocut.
Hell asi nestal moc dlho pri aute ale toto cvakanie sa naozaj niekedy ozve - ale nikdy som to nejako neriesil, proste mi to nevadi.
Stoji na volnobehu - zrazu cvak cvak cvak - ako sijaci stroj, staci tuknut trosku plyn - prestane - niekedy zacne znova a niekedy nie...
nikdy som tento problem neriesil ako zavadu, nech si cvaka pokial ide.
ako niekto pisal cvakanie je odstranene od 03/2008 cize v podstate som mal este stastie ze mam auto vyrobene skor a zatial chodi ako ma...
na aute jazdim kazdy den, najazdenych 53tis KM a nebyt problemov s nedodanim stresneho okna na ktore cakam uz tyzden a auto stoji v servis
tak je v podstate bez problemov.
kto somnon isiel, vie ako jazdim, ze nemam problem hocikedy dat kickdown, ale viem jazdim aj slusne - predsa sa nebudem do roboty a spat ponahlat....
stjr napísal:U mna sa cvakanie neobjavilo, ja som rovno dostal novy SW (teda ten 29.2) a bolo to pri nahravani komplet noveho softu vratane ECU (kedze mi nefungovalo to otvaranie brany).
Teoria je taka, ze ten nestastny 29.2 SW mal byt akousi docasnou naplastou na ten problem s wastegate. Cize wastegate prestala tikat kedze bola otvorena dlhsiu dobu, menej sa opotrebuvavat a tym sa mali minimalizovat warranty claims. Automobilka by tym ziskala cas, kedze vacsine postihnutych aut konci onedlho zaruka. ALE, prepiskli to s tym turbo-lag a v Decembri priznali, ze povodna konstrukcia turbo mechanizmu vratane wastegate je chybna a vydavaju novy SW (32.1 alebo tak nejak), ktory vrati povodny wastegate management.
Ja by som kazdopadne namietal aj proti tomu tikotaniu a trval na odstraneni (a skoncil tak ci tak s tym nepodarkom 29.2). Auto za 2+ mega proste nemoze na volnobehu tikat jak sijaci stroj.
Uz aj tak mam dost mindraky z toho ze dymim len jednou rurou![]()
![]()
Peppo napísal:to cvakanie som spozoroval iba par krat - nestava sa casto ze auto mam nastartovane a som vonku a dovnutra to pocut nieje...
a hlavne necvaka to stale iba fakt niekedy. uvidime ako sa situacia cela vyvinie... este stale (uz tyzden) cakam na dodanie rozbiteho stresneho okna a stale nic... ach .. BMW
stjr napísal:Hlavne nedavat auto do servisu pokial tam nie je v obehu SW 32.1. Vyzera to tak, ze ty ho tam prave mas...
Dovod je, ze nikdy nevies pri jakej prkotine ti musia komplet prehrat SW. Ludia na americkom fore prisli do servisu s problemom stahovania okien (ked sa vytiahlo uplne, samo zislo dolu - stalo sa to mne asi 2x) a domov odchadzali s 29.2. Ale snad pri vymene sunroof to nebude potrebne...
pablo_s napísal:myslim ze stjr tu dal dost clankov a linkov kde sa to riesi, a bohuzial na jeho smolu to je tak ako pise, myslim, ze momentalne neostava nic ine len cakat a pripadne sa nejakou oficialnou cestou dozadovat napravy a mozno si aj pani v Mnichove uvedomia ze tymto pristupom k zakaznikom si kazia meno a vlastne aj meno znacky, znacky aut so sportovym duchom... nebolo by zle asi tuto temu zamknut, nakolko sa vsetci stale cuduju nad vecou ktoru tu uz 100x stjr aj iny normalne a odborne vysvetlili a chytaju sa blbosti a slovicok...