... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
stjr
Auto: Otec ma Feliciu
Kraj: Zahraničie

Streda, 14. Januára 2009, 21:48

alfi666 napísal:
Oh... mile... vtom pripade ti asi fakt neostava nic ine, nez pockat na "service pack" :lol: .... resp. na novsi soft, ktory to snad bude mat odstranene ;) ked hovoris, ze niesi prvy komu to robi, tak uz otom urcite vedia aj v BMW... a momentalne ich mozocky pilne pracuju natom aby to spravili :twisted:

Hej, hej, to auto mi zacina pripominat Windows... Len dufam, ze nezacne mrznut kazdu chvilu jak ten slavny system... A startovat pol hodinu...
Obrázok

stjr

Re: nerozculuj sa tolko

Streda, 14. Januára 2009, 22:04

zhmp napísal:
viem...videl som nazov temy...len neviem prečo to potom teda tak odbočilo.......ale jedno ti poviem to auto ti nejeden z nás zavidí.....)))))pekna mašinka....idem do peeeečka...lebo sa tu moooc OTčkujeme...... 8) :lol:

Nezavid, to nie je pekne...;-) Je to len draha kopa plechu a kablov, ktora za par rokov bude mat cenu kozenej sedacky.

Nieco mi hovorilo, ze benzin turbo motor od BMW nebude ta najistejsia volba, vzhladom na to, ze je to prvy turbo motor po X rokoch, ale ked sa v tom clovek povozi tak uz ine nechce. No a teraz sa moje obavy potrvrdili a zacina sa to srat...

V8 atmosfera bude zrejme rozumnejsia volba (M3 alebo S5)...
Obrázok

.fox.
Auto: E46
Kraj: Žilinský

Streda, 14. Januára 2009, 22:47

ja som svojimi vyjadreniami urcite nikoho nechcel zhodit, na to tu nie sme, ale zdalo sa mi trochu pritiahnute za vlasy vsetky vady ktore mas na aute prisudzovat "nepodarenemu" motoru.
335i sice nevlastnim, ale keby som ho videl iba na obrazku asi by sa tu do toho nestaral...
a ako som napisal mozno su moje info mylne a budem rad ak ma niekto vyvedie z omylu aj preto som sem pisal...

co sa tyka toho softu, aj keby sa menil soft v riadiacej motora, neverim tomu ze ti tam niekto dokazal dat taky soft, ktory by zmenil spravanie motora v takom rozsahu, hlavne nie v BMW servise... a ak aj ano, urcite by si chybu nasli, no kedze tvoj problem zotrvava hladal by som chybu niekde inde....

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Streda, 14. Januára 2009, 22:53

precital som si cely tento "bordel", myslim ze admin moze vymazat bez pardonu 2,5 strany.
nikde nieje zodpovedana otazka kedy ti dojebali ten firmware? v tom clanku co si tu pastol je ze "service pack" vysiel v tychto dnoch (rozumej januar) - tento soft ti to tak dojebal?

pytal sa ta to uz snad kazdy v tejto teme, preco neskusis iny servis? praha je kurva velke mesto neverim ze nemaju viac ako jeden servis pre nase mrciny.

btw sme tu klub bmw, cize kazdy by mal poznat bmw, ci sedis v 3,5,7 e21 alebo e90 stale to je o tom istom, skus hadat o com.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

stjr

Streda, 14. Januára 2009, 23:01

jararak napísal:
precital som si cely tento "bordel", myslim ze admin moze vymazat bez pardonu 2,5 strany.
nikde nieje zodpovedana otazka kedy ti dojebali ten firmware? v tom clanku co si tu pastol je ze "service pack" vysiel v tychto dnoch (rozumej januar) - tento soft ti to tak dojebal?

pytal sa ta to uz snad kazdy v tejto teme, preco neskusis iny servis? praha je kurva velke mesto neverim ze nemaju viac ako jeden servis pre nase mrciny.

btw sme tu klub bmw, cize kazdy by mal poznat bmw, ci sedis v 3,5,7 e21 alebo e90 stale to je o tom istom, skus hadat o com.

Po X-ty krat a naposledy opakujem, ze toto nie je problem servisu, jezis maria. Na servis som nepovedal jedine zle slovo, BTW. Snazia sa chlapci, ale ked raz chyba je priamo v automobilke, ktora vyda idiotsky SW, tak miestny servis s tym neurobi nic...

Problem je v tom ze BMW vypustilo do sveta debilny SW, ktory ma vyrazne pozmeneny wastegate management, aby sa tym znizilo opotrebovanie tejto suciastky. A za nasledok tu mame sekundovy turbo lag, ktory tam pred tym nebol a ktory kazdeho majitela tohto neskutocne sere. V inom servise by zobrali TEN ISTY software, a tak isto by ho do auta nahrali ak im to prikazuje serivce bulletin. SERVIS NIE JE PROBLEM!

Dal som tu aj clanok, kde BMW priznava, ze urobili chybny soft - to je tak zlozite pre boha na pochopenie?
Obrázok

.fox.
Auto: E46

Streda, 14. Januára 2009, 23:09

stjr napísal:
Po X-ty krat a naposledy opakujem, ze toto nie je problem servisu, jezis maria. Na servis som nepovedal jedine zle slovo, BTW. Snazia sa chlapci, ale ked raz chyba je priamo v automobilke, ktora vyda idiotsky SW, tak miestny servis s tym neurobi nic...

Problem je v tom ze BMW vypustilo do sveta debilny SW, ktory ma vyrazne pozmeneny wastegate management, aby sa tym znizilo opotrebovanie tejto suciastky. A za nasledok tu mame sekundovy turbo lag, ktory tam pred tym nebol a ktory kazdeho majitela tohto neskutocne sere. V inom servise by zobrali TEN ISTY software, a tak isto by ho do auta nahrali ak im to prikazuje serivce bulletin. SERVIS NIE JE PROBLEM!

Dal som tu aj clanok, kde BMW priznava, ze urobili chybny soft - to je tak zlozite pre boha na pochopenie?

no a tymto sme sa konecne dostali k tomu o co tu ide....
takze nie je zly motor, ale soft....

riesenie: 1. cakat na novy soft od BMW
2. zverit to do ruk nejakemu odbornikovy na chiptunig (jedno meno je spomenute aj v tejto teme), ktory si s tym isto poradi
3. zmierit sa s tym ze auto kedysi chodilo lepsie....

barabas

Streda, 14. Januára 2009, 23:10

pocuj nehnevaj sa, ale pripadas mi ze si myslis ze si tu na platenej stranke supportu bmw, kde ti profesionalne musi zodpovedat kazdy tvoju otazku a len kto sa v aute neviezol alebo nema skusenost zasypes odpovedami stylu,
a kto si ty vlastne? co tu chces? ako sa vobec opovazujes nieco napisat ked nevlastnis toto auto a nemas sajnu vobec a nemozes sa ani vyjadrit!
ano na fore sa pise OT, bohuzial pri tomto pocte pouzivatelov a prispevkov sa tomu neda tak lahko ubranit.

trocha sa ukludni, otazku si napisal, ludia sa snazia pomoct ako mozu, tieto auta a motory su relativne nove, cize ich nema este tak vela ludi ako e36, e46...

nevyhadzuj im silou mocou na oci ze ti zrejme nepomohli zatial a nebud na vsetkych nahnevany, strasne arogatne posobis, a to som precital len par prispevkov!

osocujes ludi ktorych nepoznas a ktori tu uz nie jednemu pomohli.
Naposledy upravil/-a barabas v Streda, 14. Januára 2009, 23:12, upravené celkom 1 krát.

Helldiver
Auto: E90 330d M-paket

Streda, 14. Januára 2009, 23:11

Clanok "BMW im Turboloch", autobild, cislo 46, 2008:
Pise tam isty Harald Dorsch, ktory sa stazuje ze jeho 335i ma velmi citelnu turbodieru, kazdoapdne skusobne vozidlo u predajcu, ktore ho tak ocarilo tymto problemom vobec netrpelo. Problem je ako sa tu uz pisalo nasledovny, vozy vyrobene do 29.2 2008 touto zavadou netrpia, kazdopadne potom sa BMW rozhodlo ze vyda update software, kvoli tomu ze na volnobeh vydavali 335i-cka trosku neprijemne zvuky (udajne daco ako jemne klepkanie pisacieho stroja, kazdopadne u peppovho auta ked som vedla neho stal som si nic take neprijemne nevsimol, ale nejak dlhsie som ho na volnobeh nikdy nepocuval, to ej pravda), ktore sposobovali zavrete (respektive obcas "odfukujuce") wastegate oboch turb (wastegate je vlastne obtokovy ventil, ktory reguluje ci pojdu plyny cez turbo alebo okolo neho, teda kontroluje sa tak plniaci tlak v danom momente). Novy software nechava na volnobeh wastegate oboch turb otvorene (uplne zmizli klapotave zvuky), ale ma to jednu podstatnu nevyhodu - po pridani plynu sa musia najprv uplne zavriet, aby turba mohli vybudovat plniaci tlak, toto sa prejavuje lagom... V BMW urcili ze ta doba na zavretie wastegate je 150 milisekund a "to si ziaden zakaznik nemoze vsimnut" - kazdopadne to tak uplne neni, napriklad automat kvoli tymto 150 milisekundam skoro bez zatahu zbytocne podraduje, atd... V Marci 2008 BMW definitivne vyriesilo problem tak ze zacalo montovat nove turba s "neklapajucimi" wastegate ventilmi, spolu s tym zasa nova verzia software. Bohuzial vsak zakaznikom s autami vyrobenymi pred tymto datumom BMW neponuklo zdarma vymenu turb aj softwaru novsej verzie (neuznali to ako nejaku svoju zavaznu chybu) a tak maju na vyber len dve moznosti, bud lag, alebo klepkanie na volnobeh (teda downgrade na povodnu verziu software)...
EX E30 325i limo 89' Deplhingrau
EX E34 535i 92' Schwarz
EX E34 535iA 91' Diamantschwarz
EX E46 328ci 2000' Silber
E90 330d 2007' M-paket

stjr

Streda, 14. Januára 2009, 23:15

barabas napísal:
pocuj nehnevaj sa, ale pripadas mi ze si myslis ze si tu na platenej stranke supportu bmw, kde ti profesionalne musi zodpovedat kazdy tvoju otazku a len kto sa v aute neviezol alebo nema skusenost zasypes odpovedami stylu,
a kto si ty vlastne? co tu chces? ako sa vobec opovazujes nieco napisat ked nevlastnis toto auto a nemas sajnu vobec a nemozes sa ani vyjadrit!
ano na fore sa pise OT, bohuzial pri tomto pocte pouzivatelov a prispevkov sa tomu neda tak lahko ubranit.

trocha sa ukludni, otazku si napisal, ludia sa snazia pomoct ako mozu, tieto auta a motory su relativne nove, cize ich nema este tak vela ludi ako e36, e46...

nevyhadzuj im silou mocou na oci ze ti zrejme nepomohli zatial a nebud na vsetkych nahnevany, strasne arogatne posobis, a to som precital len par prispevkov!

Nooo, asi si nezacal od zaciatku debaty. Ja tu nehladam ziadny BMW support, ten mam a bavime sa o dost rozumnejsie ako tuto. A otazku ktoru som polozil mi hned Peppo zodpovedal.

Padli otazky, preco nie som spokojny s motorom a snazim sa to vysvetlit, akurat furt ma niekto potrebu to spochybnovat. Vsetko!
Obrázok

stjr

Streda, 14. Januára 2009, 23:19

.fox. napísal:
no a tymto sme sa konecne dostali k tomu o co tu ide....
takze nie je zly motor, ale soft....

riesenie: 1. cakat na novy soft od BMW
2. zverit to do ruk nejakemu odbornikovy na chiptunig (jedno meno je spomenute aj v tejto teme), ktory si s tym isto poradi
3. zmierit sa s tym ze auto kedysi chodilo lepsie....

Ano, chiptunning je jedna moznost, akurat, ze auto je este v zaruke a nechcel by som do toho sahat aby mi nahodou nepadla a platit vsetky opravy by slo dost do penazi...
Obrázok

Helldiver
Auto: E90 330d M-paket

Streda, 14. Januára 2009, 23:23

Na tvojom mieste sa pokusim nejak vyboxovat si downgrade na povodnu verziu software (ak ti teda nevadilo to klepkanie, ja som to skoro ani nepostrehol ale je fakt ze som to auto pocul parkrat v zivote a nejazdil som s nim), ako to nechcu spravit v renocare, tak na nich nahucat, pripadne vycestovat do nemecka a skusit to v autorizovanom servise dakde tam, urcite tam maju viac predanych 335i - viac staznosti a teda to mozno uz riesili a nebudu na teba pozerat jak tela na nove vrata ze co to chces a ze take nejde...
EX E30 325i limo 89' Deplhingrau
EX E34 535i 92' Schwarz
EX E34 535iA 91' Diamantschwarz
EX E46 328ci 2000' Silber
E90 330d 2007' M-paket

kamelot
Auto: BMW E46 330dT
Kraj: Košický

Streda, 14. Januára 2009, 23:26

a preco by nemali vyhoviet zakaznikovi, ak ma poziadavku na downgrade on sam?
Obrázok
E46 330dT Orientalblau

jollyjoker
Auto: 323ti

Streda, 14. Januára 2009, 23:27

stjr napísal:
Ano, chiptunning je jedna moznost, akurat, ze auto je este v zaruke a nechcel by som do toho sahat aby mi nahodou nepadla a platit vsetky opravy by slo dost do penazi...

tu je to aj so zarukou...skus sa aspon opytat, nic za to nedas.
http://www.bmwklub.sk/viewtopic.php?t=12958
EX 540i6 10/00
EX 540iAT 6/99
EX 540i6 6/99
EX 540i6 2/00
EX 540iA 10/00
EX 323ti 8/98

stjr

Streda, 14. Januára 2009, 23:29

Helldiver napísal:
Na tvojom mieste sa pokusim nejak vyboxovat si downgrade na povodnu verziu software (ak ti teda nevadilo to klepkanie, ja som to skoro ani nepostrehol ale je fakt ze som to auto pocul parkrat v zivote a nejazdil som s nim), ako to nechcu spravit v renocare, tak na nich nahucat, pripadne vycestovat do nemecka a skusit to v autorizovanom servise dakde tam, urcite tam maju viac predanych 335i - viac staznosti a teda to mozno uz riesili a nebudu na teba pozerat jak tela na nove vrata ze co to chces a ze take nejde...

No, riesilo sa to na E90post.com kde si jeden nemecky uzivatel chcel stoj co stoj downgradovat auto (bol z okolie Mnichova), ale automobilka to nedovolila. A mne povedali to iste.
Takto, mozno to vyzera, ze robim z komara somara ale proste, pre mna to auto uz nie je spolahlive a urcite to uz nie je to co som si kupil. Skonci leasing, auto vymenim za nove (BEZ TURBA) a pribeh konci...
Obrázok

Anetka46

Streda, 14. Januára 2009, 23:33

Moj navrh riesenia problemu s vyfukom je proste novy vyfuk. Cenovo vychadza na 1850 E. vyhotoveni je viac...
2x ø 90 mm
2x ø 102 mm
4x ø 76 mm
http://www.youtube.com/watch?v=l3d3RyWtEZc

Naposledy upravil/-a Anetka46 v Streda, 28. Apríla 2010, 17:58, upravené celkom 1 krát.
+Citroen Xsara Combi 2.0HDI

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných