... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

bachros
Kraj: Banskobystrický

Re: Plyn do auta

Utorok, 1. Marca 2016, 08:11

toto je to, co som chcel vediet, ze ci to berie benzin aj ked jazdis uplne normalne, ze tomu nedas zabrat. Urcite urobis dobre, ked tam pojdes a budes to riesit priamo s nimi, ved potom daj vediet ako si dopadol

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Streda, 2. Marca 2016, 19:24

Takze cca 3 tyzdne som sledoval spotrebu, najazdene 2868km, dotankovane 59l benzinu...spotreba plynu okolo 15.
Vyratajte si sami...

Dnes som bol na reklamacii, rano si idem po auto, malo by to byt fixnute. Uvidime

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Štvrtok, 3. Marca 2016, 06:20

mne by sa ta spotreba benzinu vobec nepacila, ta spotreba plynu este v pohode ked nejazdis velmi na dlhsie trasy
lebo ked ratam ze by to zralo okolo 13litrov benzínu normálne tak uspora do 4€/100 je nic moc
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

PeqpeK

Piatok, 4. Marca 2016, 17:31

Takze update, v Legase vymysleli riesenie - filter pre kazdu listu vstrekov zvlast, vypli privstrek benzinu a vraj sa problem uz neprejavil. Problem s neskorym prepinanim takisto vyriesili - bolo zle teplotne cidlo, uz je to OK.
Bavil sa so mnou priamo sef, snazil sa mi to pekne vysvetlit a urobili mi servis v cene - pristup hodnotim pozitivne. Bol som oboznameny, ze moj problem s vypinanim ostal uz iba pri prudkom rozbehu z miesta, co mi az tak nevadi kedze mam svoj hydromenic rad :)

Avsak vcera pocas dna mi to 3x vyplo, takze druhemu reduktoru sa asi nevyhnem. Sefino mi vysvetlil, ze som bol oboznameny s tym, ze mi tam davaju slabsi reduktor, nepamatam si na to, ale snad sa na instalacii druheho reduktoru nejako dohdoneme, fakt nemam cas ani energiu chodim tam ako na klavir.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Sobota, 5. Marca 2016, 10:44

PeqpeK napísal:
...fakt nemam cas ani energiu chodim tam ako na klavir.
podla mna si sa musel uz aj daco naucit.. tak zahraj :mrgreen:

timok

Pondelok, 7. Marca 2016, 11:07

PeqpeK napísal:
Takze update, v Legase vymysleli riesenie - filter pre kazdu listu vstrekov zvlast, vypli privstrek benzinu a vraj sa problem uz neprejavil. Problem s neskorym prepinanim takisto vyriesili - bolo zle teplotne cidlo, uz je to OK.
Bavil sa so mnou priamo sef, snazil sa mi to pekne vysvetlit a urobili mi servis v cene - pristup hodnotim pozitivne. Bol som oboznameny, ze moj problem s vypinanim ostal uz iba pri prudkom rozbehu z miesta, co mi az tak nevadi kedze mam svoj hydromenic rad :)

Avsak vcera pocas dna mi to 3x vyplo, takze druhemu reduktoru sa asi nevyhnem. Sefino mi vysvetlil, ze som bol oboznameny s tym, ze mi tam davaju slabsi reduktor, nepamatam si na to, ale snad sa na instalacii druheho reduktoru nejako dohdoneme, fakt nemam cas ani energiu chodim tam ako na klavir.

cital som si kusok diskusie aj dozadu a na tvoje auto tie dva reduktory by boli ozaj potrebne, myslim, ze po tychto skusenostiach si na to prisiel aj sam. Ono je to rozne. Poznam ludi, co si kupia silne auto a je im k nicomu. Pretoze furt dodrzuju rychlosti a pomaly ani nepredbiehaju, takze takym v pohode aj jeden staci. A kedze ty si chces aj pridat, trosku tomu autu dat zabrat tak urcite dva. Potom este len uvidis ten rozdiel, jak to pojde bez problemov ;) drzim palce

Hugino
Auto: E61&E70

Pondelok, 7. Marca 2016, 12:11

stále si dovolím tvrdiť, že takýto prístup je lemplovský a neprofesionálny. Asi nato nedošli, ale ľudia jazdia aj na iných autách ako Fóbia 1.4 MPi......keď poniektoré firmy vedeli splyniť M5 s jedným reduktorom, tak S500 by nemal byť problém, ak by samozrejme použili adekvátne diely...
E70 X5 4.8i
E61 530d LCi
Ex E39 540iA Touring " Alles unter acht zylinder ist sozial..."

rom1an
Auto: bmw e46
Kraj: Trnavský

Utorok, 8. Marca 2016, 11:35

Myslím, že je podstatné, že riešenie je na dosah. Mne dal jeden servisak chrobaka do hlavy, ked mi hovori, ze by som usetril nemalé peniaze, keby som to dal na plyn a že by stúpla aj cena auta. Tak celkom reálne nad tým premýšľam, že by som do toho išiel. Som hodil kilometre do kalkulačky ako to je s návratnosťou a za rok by to malo byť spať. Čiže to je celkom fajn, nie?

PeqpeK

Štvrtok, 10. Marca 2016, 00:00

rom1an napísal:
Myslím, že je podstatné, že riešenie je na dosah. Mne dal jeden servisak chrobaka do hlavy, ked mi hovori, ze by som usetril nemalé peniaze, keby som to dal na plyn a že by stúpla aj cena auta. Tak celkom reálne nad tým premýšľam, že by som do toho išiel. Som hodil kilometre do kalkulačky ako to je s návratnosťou a za rok by to malo byť spať. Čiže to je celkom fajn, nie?

Ta navratnost zalezi or nabehu km, rataj ze sa ti zvysi spotreba o 10-20% plus ked vies ze jazdis lacnejsie tak tomu lubis viac stupat...tankujes cca 50-60 centov liter a mas navyse nejake tie vymeny filtrov plus ti to samozrejme stale spapa aj nejaky ten benzin...po starte kym sa zohreje tak je vlastne najvacsia spotreba

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Štvrtok, 10. Marca 2016, 06:43

pri takom aute so spotrebou do 10l sa to vrati mozno za 25tis. a viac, pri velkych motoroch ktore zeru ako krava skor

a ked to tam chces davat preto ze kvoli tomu stupne cena auta, no zainvestujes do toho povedzme 1300-1400€ komplet, a cena ti stupne mozno o 500
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

rom1an
Auto: bmw e46
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 10. Marca 2016, 15:35

musím si to ešte dobre premyslieť, ale mi to tak začalo vŕtať hlavou. Aj popritom ale sa napriklad tebe to zatial oplati nie? Aj ked asi teraz si to mal take kadejake, ked to aj benzin jedlo, ze ano.. :/ Ale ono nejde o to, že by som to tam chcel davať len kvôli stúpnutiu ceny auta ale najmä kvôli tomu šetreniu. Veď plyn aj celkovo samotne auto setri nie?

ice.blade

Štvrtok, 10. Marca 2016, 17:21

ja prejazdim 20 plynovych nadrzi (dajme tomu krat 400km na nadrz) a k tomu jednu benzinovu to mame 8000 km na jednu nadrz beno a aj to si prepinam na benzin ak idem nejakym peknym usekom ktory si chcem vychutnat :D tak mozno by som dal olejovy interval na jednu nadrz benzinu...

timok

Pondelok, 14. Marca 2016, 14:42

rom1an napísal:
musím si to ešte dobre premyslieť, ale mi to tak začalo vŕtať hlavou. Aj popritom ale sa napriklad tebe to zatial oplati nie? Aj ked asi teraz si to mal take kadejake, ked to aj benzin jedlo, ze ano.. :/ Ale ono nejde o to, že by som to tam chcel davať len kvôli stúpnutiu ceny auta ale najmä kvôli tomu šetreniu. Veď plyn aj celkovo samotne auto setri nie?

tak auto prestavane na plyn ma viacero vyhod, od setrenia zivotneho prostredia, cez setrenie motoru az po setrenie penazi. Cize to setrenie je vo viacerych smeroch. :thumbup: ale toto vsetko plati len v pripade ze system je dobre namontovany a nie su s nim ziadne problemy ;)

Hugino
Auto: E61&E70

Pondelok, 14. Marca 2016, 18:13

Ja som s plynom spokojný až na ten detail, že keď má človek vyšší nájazd, tak niekedy je aj každý deň na pumpe a dlhšie to trvá ako klasické tankovanie. Inak ak je dobre spravený, tak raz za x km dáš vymeniť filtre, ja som už dával aj repasovať vstreky a vyšlo ma to 80€....a jazdím si vysmiaty....
E70 X5 4.8i
E61 530d LCi
Ex E39 540iA Touring " Alles unter acht zylinder ist sozial..."

Markusso

Utorok, 15. Marca 2016, 16:05

rom1an napísal:

ľudia si dávajú plyn najmä kvôli faktu, že šetrí peňaženku a ak si si robil prepočty tak vieš, že to nie je málo peňazí ročne, ktoré sa Ti vrátia. Ver mi, že už keď Ti to vŕta hlavou tak tej myšlienky a nezbavíš a budeš už len hľadať, pozerať, vymýšľam, kde by si si to dal urobiť a aký systém ;)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 26 neregistrovaných