... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
maiki
Auto: 02" E46 320d
Kraj: Bratislavský

Re: otazka ohladom viskospojky + vykon

Streda, 8. Júna 2011, 15:41

Thorien napísal:

jj mne to robi zvuk jak keby kompresor som mal :) ..taky hvizdavy zvuk :)

presne toto sa mi na tom pacilo :D na krizovatke to ma pekny efekt :D :D

SurrendeR =D> , ty si to napisal ako to je , ja som to napisal silno jednoducho, ale princip je jasny , viem ze tam neni vypinac, ktory zapne/vypne... domnieval som sa ze to je nieco ako termostat, na tom principe... aspon viem ze som si myslel spravne :D
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

michaltt
Kraj: Košický

Streda, 8. Júna 2011, 21:12

takze u mna to vyzera na pokakanu visko. nezopina postupne ale zopne sa naraz, potom to tak aj vyzera. dupnem na podlahu a pri 4000otackach sa to plazi,huci to jak nasrany 8valec a ledva vytiahnem na 100vku. Zacal som to badat po vymene visko - pouzivanej. Zajtra dojde nova , verim ze sa problem vyriesie. Ta vrtula asi kladie dost velky odpor pri rozbehu do vysokych otacok kedze je stale zopata.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

Mimo
Kraj: Trnavský

Streda, 8. Júna 2011, 21:19

hm a robí ti to od studena? no daj vedieť potom či to pomohlo. som zvedavý.

michaltt

Streda, 8. Júna 2011, 22:34

hej, ked rano sadnem do auta, a dam to na podlahu tak mam pocit ze mi vrtula odrthne hlavu aj s palubovkou. to by ju nemalo tak pocut pri studenom motore. tym padom je auto lenive lebo taky zaber na vrtulu pri rozbehu z 10 na 100 to citit
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Štvrtok, 9. Júna 2011, 13:42

cokolvek co ti brzdi motor na remeni je strata tahu. vid klima - v kazdych otackach zere cca 5kw z vykonu

michaltt

Piatok, 10. Júna 2011, 11:46

takze vymenil sa olej z povodneho 0w30 na 10w40, olej. filter a ....motor ani nepocut, vymenena viskospojka a auto ide konecne ako ma!
Taha aj v nizkych otackach, pri zasliapnuti plynu vrtulu ani nepocujem =D> Kickdown si konecne uzivam (vcera 400km cez dialnice) :mrgreen:

taktiez sla spotreba dole..povodne 11 dialnica teraz 9,1 pri 130-150km/h a mesto predtym 16-17 teraz 10-11. Nadhera :)
Lowered wagon - pribeh

Mimo

Piatok, 10. Júna 2011, 12:07

:D parada. ty si mal 0w30 v 325i? :D
nechápem tú spotrebu. to tak ovlivnil olej a vtrula? :-s

michaltt

Piatok, 10. Júna 2011, 12:24

hej, olej tam bol po povodnom majitelovi. ked sme ho vypustali tak to nebol olej ale cierna voda a olej. filter vyzeral ako pouzity cajovy sacok :lol:

motor neskutocne stichol...ono clovek nepride na to ze ma pokazenu visko, treba porobit testy. staci ze visko sa zopne skor ako ma na maximum a je po srande. dost to ubera otackam, hlavne pri rozbehu. ak pocujes vrtulu pri studenom starte tak radsej si to skontroluj
Lowered wagon - pribeh

Mimo

Piatok, 10. Júna 2011, 15:35

inak, písal si,že novinový test dopadol OK? za studena si vrtulu zastavil a za tepla ti noviny roztrhalo?
ako je to možné,ked bola zopnutá hned za studena a brala ti výkon? :-k

SurrendeR

Piatok, 10. Júna 2011, 15:38

po dlhom stati na studeno a nastartovani mozes pocut visku/vrtulu, ale potom by to malo prestat a ist normalne
a blahozelam k opravam a k spokojnosti :)

michaltt

Piatok, 10. Júna 2011, 16:16

Mimo napísal:
inak, písal si,že novinový test dopadol OK? za studena si vrtulu zastavil a za tepla ti noviny roztrhalo?
ako je to možné,ked bola zopnutá hned za studena a brala ti výkon? :-k

ano zastavil som ju ale aj to bol kusok problem lebo to trvalo moc dlho nez som ju zastavil, tj ona bola akokeby napoli zopnuta. ked som pozeral youtube videa tak tu vrtulu zastavili rukou na prvy krat. ja som tam musel strcit cele noviny, chvilku to trelo a zastavila sa. stacilo prejst kilometer a uz sa zopla. proste ten mechanizmus vo vnutri bol uz mrtvy. kupil som novu od martina a vsetko je ok.

cize aj za studena ked som sa rozbiehal na 80-90 tak ju bolo pocut lebo uz bola napoli zopnuta. tym padom aj brzdila motor a ta spotreba bola vyssie.
Lowered wagon - pribeh

bjukemen
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 31. Júla 2012, 21:26

..zaujímave ja mam na tds visco tak v zopnutu ze aj pri vypnutim studenom motor ide dost tazko neda sa z lahka pretacat a ked so misiel 160 po dialnici hoci mam diesel slo to vyletiet, takze vravite ze tiez mam kupit nove visco.?

..a koli comu sa visco nesmie dat po leziacky.?

SurrendeR

Streda, 1. Augusta 2012, 06:26

jasne ze moze byt aj po leziacky.. ja som ju tak dostal a dokonca som si ju aj otacal a nic sa jej nestalo.

pelo
Auto: e39 520i saloon

Streda, 1. Augusta 2012, 07:42

bjukemen napísal:
..a koli comu sa visco nesmie dat po leziacky.?

To kto povedal, ze sa tak nesmie dat?
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Streda, 1. Augusta 2012, 15:22

Ak je nová, tak nie je v nej kvapalina premiešaná tak, ako pri behu motora. Po tom, ako bola už namontovaná a párkrát prebehnutá by mala ostať odložená tak, ako je na motore. Môže odísť, no nemusí. Čo je na tom pravdy netuším, ale prečo to tak nespraviť pri rozoberaní?
Nur Original ist Legal.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 22 neregistrovaných