... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
alfi666 napísal:...aby som este trosku rozmutil vodu
Ktory obvod kolesa plati? ...ked je pneumatika vo vzduchu alebo ked je zatazena a tym je polomer kolesa od zeme ku stredu mensi
alfi666 napísal:...aby som este trosku rozmutil vodu
Ktory obvod kolesa plati? ...ked je pneumatika vo vzduchu alebo ked je zatazena a tym je polomer kolesa od zeme ku stredu mensi
zhmp napísal:Jasné......))))))) ps......ta odchylka je vždy...lebo pneu menia svoj obvodový priemer,ked sa zoderu.....)))
killian napísal:vypusti na 50% jedno koleso, sprav znacku na gume a na ceste, pohni sa s autom kym znacka na gume nebude znova na ceste. Vzdialenost co si presiel je ten "obvod" co plati. Podla mna bude namerena vzdialenost rovnaka ako s plnym kolesom
killian napísal:Alfi pokial predpokladas ze guma nepresmykuje ani na ceste ani na disku tak nemas pravdu. Jedna otocka nech aj 5'' disku o 360 stupnov musi znamenat cely obvod gumy ktory sa nezmenil. Sprav test ako som pisal;)
alfi666 napísal:Mam dakde male gumene koleso z auticka natiahnute na diskskusim spravit pokus...
Podla mna sa nemusi ani disk presmykovat ani guma... len ta guma ten svoj obvod rozprestrie po asfalte, ale pocet otacok na hriadeli sa pri rovnakej vzdialenosti zvysi
V podstate sa to pri vyfuknutej pneu bude chovat ako tank, ktory roluje svoje pasy