... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
airbone napísal:BlackMW
Moj nazor na prerabky xenonov je jasny a uz som sa o tom vyjadril nedavno v podobnej teme. Mas svietit tym cim mas podla zakona. Co je na tom zle? Ak si kazdy bude montovat na auto co mu nebo znesie, tak budeme mat na ceste anarchiu. Ja si potom namontujem dopredu tu tociacu sa debilinu co ma vpredu kombajn a budem sa vyhovarat, ze sa mi s tym lepsie jazdi, tak preco by som si to tam nedal. Tieto temy o cinskych xenonoch su vzdy len plne vyhovoriek a alibizmu. Je povinnost mat na aute xenony alebo co? Ziadny zakon ti neuklada ze ich musis mat, tak sa nevyhovaraj preco by si ich mal kupovat za 30tisic. Kazdy tu mudruje o bezpecnosti, ake je to bezpecne jazdit s xenonmi, ze mu lietaju srny do cesty a neviem co este. Uz s normalnym svetlom sa jazdit neda, to je nebezpecne.. Tak chodte ku ocnemu a naucte sa jazdit bezpecne vy sami, nevyhovarajte sa voloviny. Mna takyto prerabkovi dementi osvetlili uz X krat a mozem byt rad, ze som v tej chvili nahodou nezabil nejakeho chodca alebo cyklistu co sa ponevierali okolo cesty. Okrem toho, ako bolo spomenute, xenonove svetla maju mat ostrekovace a nivo. Bez toho si OUT. A este nieco - ak si myslis ze v zahranici si mozes nahodit na auto co chces, tak si na velkom omyle. Hovorim z vlastnych skusenosti, nie z brucha.
BlackMW napísal:a cudujes sa ? povedz mi aky mam dovod vygrcat 30 litrov za origo Hella Xenony
ked ma za to budu rovnako buzerovat ako za HID sadu ?
v kazdej normalnej EU krajine kupis, ak to ma E-cko namontujes a jazdis,
(myslim teraz cele svetlo, bez zasahov do svetla ako v pripade HID)
ak to ma ABE, namontujes, ides zapisat na TUV a jazdis..
u nas s dielom homologizovanym pre celu EU neprejdes cez STK,
naopak prejdes s ubohym technickym stavom a zapises akurat tak bacov k...t..
BlackMW napísal:nepochopil si ma, necitas co pisem len sa zas rozculujes,
neobhajujem a nikdy som neobhajoval HID sady,
mozno som nemal pisat v prvej osobe.
Nikde som nenapisal ze si mozes dat na auto co chces,
pisal som o homologizovanych dieloch a situacii na SK..
Stacilo mi pred 2ma rokmi ked som bol na urade dopravy a chcel som
si dat zapisat kolesa, alternativne rozmery povolene vyrobcom,
na zapisoch do TP mi ujo povedal ze to je tunink a to je nelegalne,
ze oni zapisuju len majaky
airbone napísal:Nerozculujem sa. Mali sme debatu o HID apd. Ujo za ktorym si bol na urade dopravy bol blb, tych blbov na uradoch dopravy je az az.... Mal si si dat zapisat aspon ten majak...
K2 napísal:A teraz mi moze niekto vysvetlit aky je rozdiel medzi original a neoriginal xenonmi??? co som pocul aj tak sa vsetky vyrabaju v Cine.....
K2 napísal:A teraz mi moze niekto vysvetlit aky je rozdiel medzi original a neoriginal xenonmi??? co som pocul aj tak sa vsetky vyrabaju v Cine.....