... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
michaltt napísal:Dobry postreh pelo, o tomto som este necital / nepocul. Ale uz ked sme pri tom, tak by chalan mohol pozriet, ci mu tam vobec ide ta hadica na podtlak. Ak sa nemylim, ide z hadice za vahou (F-kovy konektor a dlha tenka hadicka).
Ale na druhej strane, on ma iny motor a na tych starsich to bolo riesene zas inak (aj na m52)
pelo napísal:
Pozeral som ETK a M62 ma taky isty system palivoveho filtra ako M54 (M52 ma regulator tlaku az na palivovej liste).
Podtlakova regulacia by to robit nemala, ta pri zvysenom podtlaku v sani znizuje tlak v palivovej liste, v tomto pripade by to
maximalne tak jemne zvysovalo davku paliva ale motor by startoval.
pelo napísal:Ked je motor zohriaty a ma problem so startovanim, necitit pod kapotou plyn alebo benzin? Ci nepusta za tepla niektory vstrek a neprechlastava ho. Skus pred startovanim otvorit kapotu ci nebude citit smrad.
Dalej by som sa zameral na vylucenie LPG. Jednoducho mas tam momentalne veci naviac, ktore mozu robit problem. Isiel by som na to tym sposobom, ze by som natankoval plnu nadrz benzinu, cez diagnostiku VYMAZAL ADAPTACNE HODNOTY a jazdil len na benzin, neprepinal by som to na plyn. Tym by sme vylucili problem v LPG (pokial teda nepusta niektory z LPG vstrekov ako som pisal vyssie). Dolezite je vymazat tie adaptacne hodnoty, pretoze RJ LPG do istej miery odrbava DME, takze sa moze stat, ze DME si nacita dlzky vstrekov pri jazde na LPG, ktore ale nie su vhodne pri jazde na benzin, co moze nasledne sposobovat problemy so startovanim a volnobehom na benzin.
Dolezite je vzdy v takejto kombinacii odhalit, ci povodcom problemov nie su dodatocne montovane systemy...