... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

MaTuloo
Autor témy
Kraj: Prešovský

Re: Dlhé teplé štarty benzínový motor. Zhoršuje sa...

Nedeľa, 23. Marca 2014, 23:23

Použil som použité ale originálne diely.

michaltt napísal:
Palivovy filter to moze byt (teoreticky) ale dam ruku do ohna za knock senzor (senzor klukovky) alebo jeden z camshaft senzorov (sacia / vyfukova vacka).
Pouzil si origo diely alebo nahrady ?

Užívateľov profilový obrázok
michaltt
Kraj: Košický

Nedeľa, 23. Marca 2014, 23:28

MaTuloo napísal:
Použil som použité ale originálne diely.

Chyba.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

VaNoS
Auto: Ne demande pas
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 24. Marca 2014, 02:33

michaltt napísal:
Palivovy filter to moze byt (teoreticky) ale dam ruku do ohna za knock senzor (senzor klukovky) alebo jeden z camshaft senzorov (sacia / vyfukova vacka).
Pouzil si origo diely alebo nahrady ?

Knock senzor, je snímač klopania (detonačného spaľovania). Kľuka je Crankshaft. Len na okraj.

Už som to Matúšovi písal, kľudne to môžu robiť lambdy, samozrejme pred katmi.

Aby sa nám lepšie premýšľalo tu je schéma M62TUB44

Obrázok
Naposledy upravil/-a VaNoS v Pondelok, 24. Marca 2014, 16:53, upravené celkom 1 krát.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 24. Marca 2014, 07:29

to sa jednoducho zistí ich odpojením
ja som skúšal, odpojil som lambdy (všetky 4), RJ nahodila nejaké základné hodnoty a motor štartoval bez problémov
a nemyslím si, že práve kvôli lambdám by bol problém so štartom, lambda sníma obsah kyslíka v spalinách, kým nebeží motor, nie sú spaliny . . .
priklonil by som sa k tým snímačom otáčok, kebyže nie si na druhom konci republiky tak by som ti pomohol že ich poprehadzujeme navzájom pre zistenie ktorý je vadný
sviečky určite vymeň, tým nič nepokazíš, tak či tak je to spotrebný materiál a treba ich meniť

a ešte taká otázka, možno blbosť, napr. odvetrávanie motora? teda membrána na odchode?
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

michaltt

Pondelok, 24. Marca 2014, 10:23

Ak by mal zle odvetranie tak by mu to skapinalo a hadzalo misfire.
Susedovi na e38 735 to skapinalo za jazdy a odvetranie mal na salat. So startom nemal problem. Ja som mal na m54 upchaty separator a po starte skapal a prve 3 valce - misfire.

Najhorsie je chybu vylucit jazdenou suciastkou. Hlavne pri tych najazdenych km je vacsina senzorov v agonii.

Dik za opravu Vanos, pisal som to v noci. Crank / cam - chapeme sa ;)
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

MaTuloo
Autor témy
Kraj: Prešovský

Utorok, 25. Marca 2014, 15:37

Takže chalani skúsil som meniť aj tie lambdy a nepomohlo to. Vyzerá to tak že nakoniec bude treba vymeniť tie čidlá za nové. Skúšal som aj odpájať čidlo teploty chladiacej kvapaliny a taktiež nič. Ale uvažoval som nad tým (čisto logicky) ak je to jedno s tých čidiel tak podľa mňa čidlo kľuky. Ak je vonku chladno a mám zohriaty motor na prevádzkovú teplotu a postojí (hoci aj ak je vonku -5 stupňov tak pod kapotou je stále veľké množstvo tepla, ale kde nieje až tak teplo? Pod prevodovkou, nehovorím že tam je chladno predsa ide teplo od výfuku aj od prevodovky ale zase ťahá tam aj chlad od zeme.Takže ak jedno zo spomínaných čidiel pracuje inak v závislosti od teploty tak to bude podľa mňa ten símač kľuky. Snímače vačky sú stále tepelne namáhané či je teplo alebo chlad. Ono toto je len čisto moja úvaha ničím nepodložená ale možno s časti aj reálna. Čítal som aj niekde na zahraničných fórach že problém môže spočívať aj v tlaku paliva. Tzn. ak som tomu správne pochopil že ak sa motor zohreje a padá benzín s rampy cez prepad späť do nádrže ale to asi nebude môj problém lebo to by mi aj za studena tak blbo štartoval.

michaltt

Utorok, 25. Marca 2014, 15:41

Som ti pisal hore, ze cidlo kluky ;)
S tlakom paliva problem mat nebudes. Este si skus vecer niekde na rovnej ceste natocit 0-160 a porovnaj si to s rovnakym autom na youtube. Cidla byvaju spojene aj s ubytkom vykonu.

To mas ako ked si chces otestovat vahu. Pozicias si od kamarata ktora nabehala 200 000 a ziaden rozdiel. To iste plati aj pre cidla.
Lowered wagon - pribeh

starynovy
Kraj: Zahraničie

Streda, 26. Marca 2014, 19:21

A potom ze diesel je zlozity a drahy.. nestartuje? je tam nafta? su dobe zhavice? ide nafta do trysiek? vyriesene.. netaha? je tam turbo? vyriesene.. just sayin, tychto neriesitelnych benzinovych problemov tu na fore je xy, sam mam dva pred domom, a ked si nebudem moc fandit, poviem ze o tom jednu/dve veci viem, a itak to nejde, a uz asi ani nikdy nepojde. Tak nech sa dari v nahanani tych musiek tam. :thumbup:

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Streda, 26. Marca 2014, 19:38

jasne porovnávaj svoje s m62tu,
TDS prebastlené na mechaniku je zložitosťou na úrovni m20tky, keď už porovnať tak s tým, a m62tu ku commonrailom, a tam už je zopár čidiel a iných kurvítok čo dokážu znepríjemniť život :wink:
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

starynovy

Streda, 26. Marca 2014, 21:42

Ja som porovnaval s M57, nie s tym starym parnikom, pichnes to na diag, a vies o co ide, vymenis jednu z tych 4 klucovych veci ktore tam su, a vzdy to pojde, nie budem 2 roky riesit ze to nejak asi vynechava, potrhava, alebo ked za tretou dedinou prsi tak obcas zle startuje. Ja nebastlim. :|

michaltt

Streda, 26. Marca 2014, 22:25

starynovy napísal:
Ja som porovnaval s M57, nie s tym starym parnikom, pichnes to na diag, a vies o co ide, vymenis jednu z tych 4 klucovych veci ktore tam su, a vzdy to pojde, nie budem 2 roky riesit ze to nejak asi vynechava, potrhava, alebo ked za tretou dedinou prsi tak obcas zle startuje. Ja nebastlim. :|

Ty uz hlavne nebud trapny. Dufam ze dojdes na nejaky zraz, nech si Ta pozrem nazivo. Takych expertov rad pozdravim. Ty mas nejaky psych. problem, ked sa musis pchat do tem o ktorych vies prd.
Bud napis k veci, alebo sem nepis vobec. Nikto tu dielse nerozobera takze nemas ani co v tejto teme obhajovat. Na fore je aj dalsich XY tem o diesloch a co ? Motory sa kazia (okrem tds samozrejme).
A ked ti stoja 2 benziny pred domom a nevies ich spojazdnit tak asi to s nimi nevies. [-o<

Kupuj si stare auta a jazdi na TDS, je to tvoja vec. A nepis, ze si porovnaval s m57, ked si ho nikde nespomenul. Si kadis na vlastnu hlavu.

A tento problem, ktory ma chalan sa da riesit velice jednoducho, len an to treba cloveka, co sa tomu rozumie a neodporuci mu menit vsetko zaradom. Diagnostika sluzia na diagnostiku a nie precitanie chyb z motora. Vsetko sa da riesit, ak mas skusenosti a vies ako na to. Ci je to benzin alebo diesel.
Naposledy upravil/-a michaltt v Streda, 26. Marca 2014, 22:32, upravené celkom 1 krát.
Lowered wagon - pribeh

starynovy

Streda, 26. Marca 2014, 22:32

Budem urcite na Nive, prides ma aj zbit? :D Ja som to nikde nepisal, ale ani ma nenapadlo, ze viktor samozrejme hned zaboduje, ze som taky obmedzenec co vsetko porovnava s prvogeneracnym dieslom. =D>

epi
Auto: e46 FL
Kraj: Nitriansky

Streda, 26. Marca 2014, 22:40

starynovy napísal:
A potom ze diesel je zlozity a drahy.. nestartuje? je tam nafta? su dobe zhavice? ide nafta do trysiek? vyriesene.. netaha? je tam turbo? vyriesene.. just sayin, tychto neriesitelnych benzinovych problemov tu na fore je xy, sam mam dva pred domom, a ked si nebudem moc fandit, poviem ze o tom jednu/dve veci viem, a itak to nejde, a uz asi ani nikdy nepojde. Tak nech sa dari v nahanani tych musiek tam. :thumbup:

Pointa? Necudujme sa potom, ze forum vyzera ako vyzera.

Chalan tu riesi problem, ostatni so skusenostami mu radia. Prides ty, zacnes riesit uplne offtopic veci, vysmievat sa a podobne. Akoze soory, ale ak nevies prilozit ruku k dielu (rozumej poradit v problematike) tak ser na to a staraj sa o svoj (na svete nejlepsi a hlavne bezporuchovy) kotol...

Miestami zvazujem, ci sa na tomto fore spytam nieco public, alebo napisem konkretnym ludom. Pretoze taketo debaty vdaka ludom ako si ty stracaju zmysel....

starynovy

Streda, 26. Marca 2014, 22:51

To ze pointu nepoznas, neznamena ze nieje, michaltt ked zalovi v pamati, tak ti povie. A tiez neviem kde sa vysmievam, ja mu fandim nech to opravi, V8 je super vozenicko. :wink:

epi
Auto: e46 FL
Kraj: Nitriansky

Streda, 26. Marca 2014, 22:58

Viem o co ti slo. Sledoval som tie slovne "bitky". Navyse Michal je moj dobry kamos s ktorym som (takmer) denno-denne v kontakte. A ze si sa posmieval. No, priamo nie ale sarkazmus tam bol. A nie malo.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 38 neregistrovaných