... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 19
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Re: BMW - zadny nahon

Štvrtok, 5. Februára 2009, 18:51

enkyBMW napísal:

poviem ti ze skoro vsade a to byvam v jednej dedine a tam su ozaj kopce

kua tak to ja byvam v tom skoro
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

Zelo ZH

Piatok, 6. Februára 2009, 21:48

No co uz, aj ja nieco napisem..... Ja denne presadam medzi viacerimi autami a vacsina su predokolky... nemm s nimi problem, ale v zivote si nedovolim nahnat predokolku na novych zimnych gumach tak do zakruty na snehu, ako zadokolku na dvojrocnych zimakoch... Predokolka ide zo zakruty predkom a to uz neviriesis nijako ak to prezenies, ale ked to prezenies so zadokolkou, tak to do velkej miery riesitelne je!!! Moze mi hovorit kto chce co chce, radsej sa budem vozit na BMW (zadokolke) ako na nejakej predokolke popripade na nejakej dementnej stvorkolke akou su vsetky VW grou auta!!!! Mam jedneho dobreho kamarata, ktory sa spolahol na AUDInacke quatro a A6ka isla domov na odtahovke... teram ma E39 a sam povedal, ze napriek tomu, ze je skor AUDI fan, tak BMW ma jazdne vlastnosti o 200% lepsie, aj ked ma hnanu iba jednu napravu!!!!
BMW E34 540i 6q Saloon M paket
V8 FOREVER
BMW E24 635 CSi
Obrázok

2bad
Auto: BMW 530d e39
Kraj: Nitriansky

Piatok, 6. Februára 2009, 21:56

ale so stvorkolkou ked je to plnokrvna stvorkolka 50:50 je velika sranda :) lepsie sa na tom smyka ako na zadokolke ;) pretoze mas pri smyku vyhodu aj zadokolky aj predokolky ;) ale neni to uz ono :-/
Felicia "novy xicht" 1.3MPi 50kw ex
BMW e36 M52 320i 110kw ex
BMW e39 M57 530dA 142kw - aktual

Obrázok

http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq ... re=related

Ramon Prešovský
Kraj: Prešovský

Utorok, 20. Decembra 2011, 10:49

Viem ze ja to nezmenim ale preco velke automobilky ako BMW, Mercedes a ine vyrabaju zadne nahony? Viem ze je to kvoly vyvazeniu v lete alebo este neviem co ine...No pravdu povediac ma to podstatne viacej nevyhod ak vyhod. Aspon ja to tak pocitujeme. Existuje na to naozaj nato nejaky seriozny dovod? Alebo to automobilky robia iba kvoly tomu aby sa odlisovali od inych? Vdaka vsetkym za seriozne vysvetlenie a povzbudenie pred mojim susedom.

Dufam, ze to ani nikdy nezmenia, to by bol hnus. Je to jedina vec, ktora mi fakt vadi u Audi, inak mojej oblubenej znacky, ze ak nie quattro, tak potom len predny nahon. :-&

Na zadnom nahone sa mi paci, ze predna naprava sluzi iba cisto na zatacanie a zadna iba na pohon, cize je to pekne rozlozene. Mat na prednej aj pohon, to nie je ono.
Mal som Volvo V70 (120kW/340Nm) a iba predny nahon. To bola katastrofa. Vzdy, ked som niekoho predbiehal a nebola sucha cesta, tak mi presmykovali predne kolesa, na dvoje, na trojke. Clovek to prave vtedy potrebuje presne ovladat a predne kolesa presmykuju. Samozrejme, ze elektronika to krotila, ale nie uplne.
Neviem si predstavit co robi taky Focus RS s 300 konmi na predku. A preco sa niektore automobilky vyhybaju zadnemu nahonu, ako cert krizu? Dokonca aj u sportovych modelov.

Na BMW som po snehu nejazdil, bohuzial. Nemal som zimne pneu a ani som uz nekupoval, lebo som sa chystal auto predat. Vlastne som ho vtedy kupil na kseft, preto diesel. Inak jednoznacne benzin u takeho auta. Najlepsie 6-valec, atmosfericky, manual a zadny nahon. Co moze byt lepsie? :D
Ja som mal automat a ked som chcel spravit odpich z miesta, tak som dal plyn na podlahu a absolutne nic sa nedialo. Potom este kym zabralo turbo... no proste nekonecny pribeh. A ani si neviem predstavit, ako by som ovladal plyn pocas nejakeho kontrolovaneho smyku s automatom a dieslom s "kopajucim" turbom. :?
Skusal som odtrhnut zadok v zakrute na mokrej ceste, ale nechcelo to ist. Musela to byt fakt ostra zakruta, poriadny trh volantom a plyn na podlahu (ale aspon 2 sekundy predtym) a vtedy mi to spravilo taky mini smyk.

Co sa mna tyka, urcite by som bral zadny nahon a benzin. Len momentalne akosi nie su love... Ale snad sa to zlepsi. Normalne ste ma navnadili, ked som cital tuto diskusiu. :mrgreen:
ex Volvo V70 II, 2.4 D5 (120kW)
ex BMW E46 320dA Touring (100kW)

Ramon Prešovský
Kraj: Prešovský

Utorok, 20. Decembra 2011, 11:08

Tu je test vsetkych troch pohonov pri vyhybacom manevri:
http://www.youtube.com/watch?v=wdiF-BxPSH0

Tu prejazd ostrejsimi zakrutami so zadnymi nahonmi a s quattrom:
http://www.youtube.com/watch?v=ScBmXO2r8Bk

A zabava na snehu :smile:
http://www.youtube.com/watch?v=oqbZavhoqNA
ex Volvo V70 II, 2.4 D5 (120kW)
ex BMW E46 320dA Touring (100kW)

michaltt
Kraj: Košický

Streda, 21. Decembra 2011, 11:16

jararak napísal:
kup si botasky s tenkou podrazkou, tam je mozno chyba ze nevies sa hrat s plynom, ja som dosiahol skoro cit teraz asi mesiac dozadu a ovela lahsie sa mi driftovalo a taktiez spotreba sla mierne dole. inac zadny nahon je o tom ze musis pocitat s vaznymi nasledkami ked nieco poseries v rychlosti.

si trafil...ja nosim botasky cely rok, teraz na zimu mam take s hrubou podrazkou. Pedal ani necitim, tlacim nanho podla toho ako ma tlaci do sedacky. Akonahle som si dal letne Adidi, jazdilo sa uplne inak, spotreba sla dole atd atd.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

depressman
Auto: BMW E39 530i
Kraj: Košický

Streda, 21. Decembra 2011, 11:51

Za seba mozem povedat len tolko ze ja sa na sneh v zime tesim :P, nemam pocit ze by som musel byť stale v strehu, uz mi parkrat strhlo zadok na mojej starej e30 takym stylom ze som mal srdce v gatiach ale proste nejako som nauceny vzdy jemne ubrat plyn a dat kontru volantom, proste je to nejaka samozrejmost u mna. Teraz mam E39 a s tym sa chodi v zime fakt dobre, kopec nekopec pohnem sa stale.
BMW E39 530i, 5/2001 M-Packet

abernolak
Auto: BMW 525 D (E60)
Kraj: Bratislavský

Streda, 21. Decembra 2011, 12:01

prvy krat sneh paraaaaada
kua zadny nahon je ine peklo...brutalne citis kontrolu nad autom - neviem z coho maju ludia utkvelu predstavu ze je to zle...asi preto ze to nejazdili
samozrejme musi byt rozumna rychlost a prazdny protismer na ceste buhehe
525d (E60)
Obrázok

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Streda, 21. Decembra 2011, 15:32

Ja si myslím, že tí čo pičujú na zadný náhon, v takom aute asi ani nesedeli a všetko je to v rovine jedna pani povedala.
Alebo možnože sedeli v nejakom žigulovi, ktorý je na prdel úplne ľahučký.
Ja osobne jednoho poznám, ktorý odsudzuje zadný náhon, lebo "jeden jeho sused sa s tým nevedel pohnúť do kopca".
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

jararak
Auto: skodofka 120l

Štvrtok, 22. Decembra 2011, 16:03

po 3 rokoch treba obnovit temu nie? :D mimochodom zakladatel kupil 530xd a ma na tom nabehane hafo kilakov ;)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Štvrtok, 22. Decembra 2011, 16:57

ked som ja zazil na mojom bmw prvu zimu myslel som si ze sa poserem od strachu :D to som siel do ostravy zavcas rana a pred fridkom co je ta 4prudovka tak tam som si myslel ze ma vykoti #-o proste tak neskutocne hadzalo zadkom ze az ale zasa ma auto upozornilo ze rychlejsie nemam ist :mrgreen: a ked som siel spat tak zasa ma hadzalo a obiehali ma vsetky prednokolky no a? :D fakt neviem co by sa stalo keby som siel rychlejsie a zacalo ma hadzat chel by som to skusit ale niekde kde je strasne vela placu aby ten smyk sa dal bezpecne ustat :roll: a mozno by sa nic nestalo neviem ale je to dost neprijemne ked zacne hadzat zadok...ale co proto bmw by som aj tak nemenil :twisted:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Zemo
Auto: F36 435d

Štvrtok, 22. Decembra 2011, 20:23

johnyfly1 napísal:
ked som ja zazil na mojom bmw prvu zimu myslel som si ze sa poserem od strachu :D to som siel do ostravy zavcas rana a pred fridkom co je ta 4prudovka tak tam som si myslel ze ma vykoti #-o proste tak neskutocne hadzalo zadkom ze az ale zasa ma auto upozornilo ze rychlejsie nemam ist :mrgreen: a ked som siel spat tak zasa ma hadzalo a obiehali ma vsetky prednokolky no a? :D fakt neviem co by sa stalo keby som siel rychlejsie a zacalo ma hadzat chel by som to skusit ale niekde kde je strasne vela placu aby ten smyk sa dal bezpecne ustat :roll: a mozno by sa nic nestalo neviem ale je to dost neprijemne ked zacne hadzat zadok...ale co proto bmw by som aj tak nemenil :twisted:

ma celkom zaujima co si s tym autom robil ze ta hadzalo... a ake gumy tam mas? lebo mne sa za celu zimu podarilo len jediny krat moje mierne vyviest z rovnovahy, a to ked som predbiehal na ceste s dost hlbokymi vyjazdenymi kolajmi z kasoviteho snehu. ale stale by som to nenazval ze ma hadzalo, skor ze na sekundu bolo trochu neiste a potom sa hned zrovnalo... a ver mi ze predokolky ma teda nepredbiehali.

som si spomenul ze vlastne este raz ma smyklo, ale zase sa bavime o tom ze par centimetrov (pri odbocovani, zhodou okolnosti pri Tempuse v BA), ALE predo mnou sla S8 (s quattrom) a tej to spravilo presne to iste.

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Štvrtok, 22. Decembra 2011, 20:29

nic som s tym autom nerobil :mrgreen: mormalne som isiel ani som moc nepridaval proste len som tak lechtal plyn aby slo auto konstantnou rychlostou :D gumy som mal vtedy tak 4mm potom som mal vzadu nove gumy a spravilo to :mrgreen: teraz mam vsetky gumy nove, tlmice asi rocne, vsetky silentbloky vymenene(ale nezdali sa byt zle) tak som zvedavy na tuto zimu :mrgreen:
inac ja mam na aute len abs :) ziadny protipreklz ani ine stabilizacne systemy :mrgreen:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01

Štvrtok, 22. Decembra 2011, 21:05

Zemo napísal:

ma celkom zaujima co si s tym autom robil ze ta hadzalo... a ake gumy tam mas? lebo mne sa za celu zimu podarilo len jediny krat moje mierne vyviest z rovnovahy, a to ked som predbiehal na ceste s dost hlbokymi vyjazdenymi kolajmi z kasoviteho snehu. ale stale by som to nenazval ze ma hadzalo, skor ze na sekundu bolo trochu neiste a potom sa hned zrovnalo... a ver mi ze predokolky ma teda nepredbiehali.

som si spomenul ze vlastne este raz ma smyklo, ale zase sa bavime o tom ze par centimetrov (pri odbocovani, zhodou okolnosti pri Tempuse v BA), ALE predo mnou sla S8 (s quattrom) a tej to spravilo presne to iste.

presne tak, on nemá žiadnu elektriku.......

ale ak ťa hádzalo tak to bolo asi gumami, ja keď som dal fungláče tak to bolo super, trebalo s rozumom ale dalo sa a tomu ver že sa jazdilo fajn.... samozrejme furt s rozumom........
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 19

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 19 neregistrovaných