... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
naftaman
Auto: BMW E46 330d 135kw
Kraj: Trnavský

Re: BMW - zadny nahon

Pondelok, 5. Marca 2012, 18:16

žena na mieste spolujazdca :D

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Pondelok, 5. Marca 2012, 19:52

zena na mieste vodica...

bmw 530d E60 BJ
Kraj: Prešovský

Piatok, 1. Júna 2012, 13:55

alfi666 napísal:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Tak aby si bol v obraze ;)...

1, BMW (aj ostatne zadokolky) je auto pre ludi co VEDIA jazdit... opakujem.. nie premiestnovat sa z bodu A do bodu B, ale pre takych co VEDIA jazdit
2, Na rovine sa s BMW musis vediet pohnut vsade tam, kde sa vies pohnut s autom s prednym nahonom
3, BMW sa pohne do kopca aj vtedy ked uz predny nahon bude smykat
4, naozaj sa tazsie ovlada v zime, preto je potrebny bod cislo 1
5, zadnym nahonom sa da dosiahnut lepsie vyvazenie medzi pretacavostou a nedotacavostou
6, nedotacavost je generalne bezpecnejsia, lebo auto nerobi nieco co necaka vodic - akurat nezabaca ;) ... ovsem pretacavost neskusenych vodicov prekvapi a potom buraju = preto je potrebny bod cislo 1

PS: predny nahon sa vyraba hlavne preto, lebo je generalne bezpecnejsi a aj lacnejsi ;)

ZAVER: Precitaj si este raz bod cislo 1 ;)

Jaj strasne suvisle si napisal podrobne :-DDDDDDD placem
E60 je chemická značka stimulantu estrogénov

jobu13
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 24. Novembra 2013, 13:13

Poznám par lúdi čo som im prezúval v pneu-servise BMW a väčšina bola spokojná, malo kto povedal že by ho už nekupil.
BMW x3 F25 2.0d xDrive 135kw rok 2012

kubo323ci
Auto: e46 323ci

Nedeľa, 24. Novembra 2013, 15:17

ked som kupil svoje 19ky tak mi to nedalo nevyskusat a behal som v zime na letakoch 255kach :D a nemal som problem sa rozbehnut takze tak :wink: a este viac som si uzival driftiky lebo to slo samo :D

jobu13

Nedeľa, 24. Novembra 2013, 15:38

Ono sa to dá len treba vediet ako na to si myslím já som jazdil tiež vo februári už na letných keď som predal disky z mojeho současného auta na ktorých som mal zimn pneumatiky tak som jazdil na letných a tiež som nemal problém a to mi tahá predok :D
BMW x3 F25 2.0d xDrive 135kw rok 2012

local
Auto: nonBMW
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 25. Novembra 2013, 10:42

Helldiver napísal:
Ja to nechapem... Fakt vobec... Mam 20 rokov, jazdim 2 roky, auta k na ktorych som pravidelne jazdil su 325i E30 (ziadna elektronika), 535i E34 (ABS, ASC) a 535iA (ABS)... OK, som z bratislavy, ale aj tu dakedy nasnezi, byvam hned pri relativne strmom kopceku, nemal som nikdy ziaden problem so zadnym nahonom co sa zimy tyka, nedavno ked som bol na silvester na orave, tak po absolutne zasnezenej a neodrhnutej okreske som si to valil sa takou istotou (E34 535i), aku si na ziadnej predokolke vobec nedokazem predstavit, jasne ze som stale volantom jemne korigoval vybacanie zadku, ale s FWD by som pri tej rychlosti v druhej zatacke isiel cez predok rovno von... Nakoniec som to tam tukol, ale to bolo len kvoli tomu ze som uz nevedl co od dobroty a s vypnutym ASC som na rovnej ceste auto umyselne rozkyvaval do serie pretacavych smykov co sa mi potom vymklo spod kontroly, za normalnych okolnosti ani pri snahe o len rychlu jazdu s jemnymi korekciami volantu by sa to nemohlo stat.

A takych potom pravidelne cez zimu u nas na Orave s Patrolom taham zo zavejov alebo z jarkov pri ceste :) Ked budes jazdit tolko rokov kolko mas teraz, tak potom mozno pochopis. Hlavne s rozumom, mladych nevyburencov na postarsich BMW stretavam u nas na snehu pravidelne, zial niektori svojou radostou z jazdy ohrozuju ostatnych na ceste.

naftaman
Auto: BMW E46 330d 135kw
Kraj: Trnavský

Pondelok, 25. Novembra 2013, 21:49

Ja si myslím že nech sa chlapci bavia, keď neohrozujú ostatných :P
Mou si vyslúžiť jedine tak hanbu u traktoristu alebo pogrčene plechy, inač z toho nevyratnu (nevyrastieme) :)

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Utorok, 26. Novembra 2013, 08:10

to je len dobré, keď sa na prázdnych cestách skúšajú šmyky (samozrejme s rozumom), vodič sa naučí lepšie ovládať svoje auto v krízových situáciách
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

TomNR
Auto: BMW 318ti
Kraj: Nitriansky

Utorok, 26. Novembra 2013, 11:41

ViktorDDD napísal:
to je len dobré, keď sa na prázdnych cestách skúšajú šmyky (samozrejme s rozumom), vodič sa naučí lepšie ovládať svoje auto v krízových situáciách

len toto je strasne subjektivne.. mam na mysli ten rozum... niekto vidi volnu cestu, ale niekto dalsi vidi aj ten parcik vedla, dalsi to pozna, ze tam ludia chodievaju z krcmy domov atd atd... ako tiez mam vytipovane cesty atd, nikdy ale ta bezpecnost nebude 100% a vzdy je tu pravdepodobnost, ze clovek vykona nejaku zlotu niekomu inemu...

toto je len priklad, proste situacia z roznych uhlov pohladu, sam robim hovadiny na ceste :D

osobne som chodil minulu zimu na letnych, bo auto som vytiahol uprostred zimy a este tolko veci nedoriesenych, ze pneu boli moja posledna starost a s dobrou geometriou a makkymi letnymi som nemal problem na ceste... problem ale bol pri parkovani (male klesanie a pozdlz :D) a tam som to bud dal na prvy krat alebo som to nechal tak a dosiel o 20 min, ked sa pneu ochladili a znovu lepili do toho snehu/ladu
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

Schdrak
Kraj: Košický

Nedeľa, 11. Mája 2014, 14:39

len tak okolo toho...zadny nahon sa robi nie preto ze je lacnejsi ale hlavne preto ze by mala byt predna naprava menej zatazovana a tym padom viac vydrzat,ide o to ze je snaha vyrabat kvalitne a trvacne vozidla,dalej lepsi zazitok z jazdy a hlavne pri silnych autach lepsi prenos sily. A paci sa mi vyrok ,,mam 20 rokov a uz 2 roky jazdim....a prekvapivo som dostal smyk na bmw....,, =D> =D> =D> no pan majster,to nic aj pri tvojich dlhorocnodvojrocnych skusenostiach sa moze stat =D> =D> =D> =D>
A silny som jak silnica...
Odporucam citlivu nohu na plyne prip. vyuzit skusenosti s zigulakmi a mrdnut do kufra vrece cementu alebo zviazanu svokru :lol:

Michaell_1
Auto: e90 1.8D LCI

Nedeľa, 11. Mája 2014, 19:49

Hlavne tej svokre zaviazat hubu, namesto cementu si tam dajte radsej vrece strku :D tak to robim ja... uz sa par krat zisiel,byvam na kopceku...
ex passat b5 1.9tdi
ex e39 2.8i 141KW
ex e36.1.8i 83KW

RACERMAN
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 11. Mája 2014, 21:04

Najlepsia skola stare casy, ziguliak lada, ziadne zimne gumy, ziadna elektrika...cloveka to vycvici za 5 rokov :D

BMW s poriadnymi gumami, skvelym vyvazenim hmotnosti a elektrikou je ako nebe a dudy :D

tuto zimu ked aspon kus napadlo snehu som bezal sa vozilt a tesit sa zo snehu..vdaka NOKIAN WR D3 to bola uuuuuuuuuuuuuplna radost
E60 530d SILVER METALLIC, custom audio, video mod with wifi screen casting
Ex: E90 325i, E46 320d, CLK320, A6 2.8i, A4 2.6i, Passat 1.9Tdi 96kw, a vela iných
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD
Servis, diagnostika, kódovanie,...ISTA, DIS, INPA, NCS, TOOL32, WinKFP...
Čistenie klimatizácie interiéru ozónom

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 11. Mája 2014, 23:07

cital som, ze konstrukcia zadneho nahonu je nakladnejsia ako predneho.
cize zadny nahon tazko bude o usetrenych vyrobnych nakladoch.

ja vravim furt - predny nahon je ako za trest! :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 12. Mája 2014, 06:29

pri tychto dazdivych dnoch som sa par krat zlakol. ni ze by ma predbiehal zadok, to sa da krasne ukocirovat, ale uchadzal mi na tych mlakach na R1 predok a poviem vam ziadna sranda. tam uz clovek toho vela nespravi.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 31 neregistrovaných