... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
alfi666 napísal::lol:![]()
![]()
![]()
Tak aby si bol v obraze...
1, BMW (aj ostatne zadokolky) je auto pre ludi co VEDIA jazdit... opakujem.. nie premiestnovat sa z bodu A do bodu B, ale pre takych co VEDIA jazdit
2, Na rovine sa s BMW musis vediet pohnut vsade tam, kde sa vies pohnut s autom s prednym nahonom
3, BMW sa pohne do kopca aj vtedy ked uz predny nahon bude smykat
4, naozaj sa tazsie ovlada v zime, preto je potrebny bod cislo 1
5, zadnym nahonom sa da dosiahnut lepsie vyvazenie medzi pretacavostou a nedotacavostou
6, nedotacavost je generalne bezpecnejsia, lebo auto nerobi nieco co necaka vodic - akurat nezabaca... ovsem pretacavost neskusenych vodicov prekvapi a potom buraju = preto je potrebny bod cislo 1
PS: predny nahon sa vyraba hlavne preto, lebo je generalne bezpecnejsi a aj lacnejsi
ZAVER: Precitaj si este raz bod cislo 1
Helldiver napísal:Ja to nechapem... Fakt vobec... Mam 20 rokov, jazdim 2 roky, auta k na ktorych som pravidelne jazdil su 325i E30 (ziadna elektronika), 535i E34 (ABS, ASC) a 535iA (ABS)... OK, som z bratislavy, ale aj tu dakedy nasnezi, byvam hned pri relativne strmom kopceku, nemal som nikdy ziaden problem so zadnym nahonom co sa zimy tyka, nedavno ked som bol na silvester na orave, tak po absolutne zasnezenej a neodrhnutej okreske som si to valil sa takou istotou (E34 535i), aku si na ziadnej predokolke vobec nedokazem predstavit, jasne ze som stale volantom jemne korigoval vybacanie zadku, ale s FWD by som pri tej rychlosti v druhej zatacke isiel cez predok rovno von... Nakoniec som to tam tukol, ale to bolo len kvoli tomu ze som uz nevedl co od dobroty a s vypnutym ASC som na rovnej ceste auto umyselne rozkyvaval do serie pretacavych smykov co sa mi potom vymklo spod kontroly, za normalnych okolnosti ani pri snahe o len rychlu jazdu s jemnymi korekciami volantu by sa to nemohlo stat.
ViktorDDD napísal:to je len dobré, keď sa na prázdnych cestách skúšajú šmyky (samozrejme s rozumom), vodič sa naučí lepšie ovládať svoje auto v krízových situáciách