... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
pelo napísal:Kym som mal este e36 Compact so samosvorom, nemal som problem vyjst hocikam, aj tam, kde octavia zapadla. Ale na terajsej e39 je to uplne ine, aj na rovnej ceste omnoo viac tancuje, je to menej stabilne. Minule som sa nevedel pohnut, ked som zastal v prudkom kopci pred zeleznicnym priecestim, boli tam ladove kolaje, esteze tam manici rozsypali sol, tak som nakoniec vyliezol...
S tym cuvanim to mozno nie je az taka picovina z too dovodu, ze spiatocka ma tazsi prevod, tym padom diferak neprenasa taky tocivy moment a je nizsia sanca, ze zacne hrabat len jedno koleso a druha vec, ze pri cuvani ten zadok nebude mat taku tendenciu uhybat bokom ako ked pred sebou tlaci predok...ale je to +- jedno, zaklad su poriadne gumy a dobry medzikus. A v krajnom pripade sa hodi do kufra vrece s pieskom ako zataz a pripadne aj pod kolesa posluzi...
pelo napísal:S tym cuvanim to mozno nie je az taka picovina z too dovodu, ze spiatocka ma tazsi prevod, tym padom diferak neprenasa taky tocivy moment a je nizsia sanca, ze zacne hrabat len jedno koleso a druha vec, ze pri cuvani ten zadok nebude mat taku tendenciu uhybat bokom ako ked pred sebou tlaci predok...ale je to +- jedno, zaklad su poriadne gumy a dobry medzikus. ...
Solty napísal:škoda, že si asi nerozumiemekeď máš napr. 20 stupňové stúpanie a ideš predkom hore motor je naklonený tiež od 20 stupňov dozadu čiže viac váhy tlačí na zadok a malo by to logicky pritláčať zadnú nápravu a tá by nemala prešmykovať, kdežto keď cúvaš zadok ti pritláča len váha karosérie a celú váhu vozidla sa snažíš ako keby driapať nahor, a keďže teraz zadok, keď cúva nemá prítlak tak začne prešmykovať, príde mi to pičovina, čo protirečí sedliackemu rozumu, ale možno to v praxi funguje
preto som sa to pýtal ja mám BMW prvú zimu
blavak1 napísal:400 koni mas pri obmedzovaci s plynom na podlahe. Na volnobehu sme si vsetci rovni :)Pri 400 koňoch by si musel mať piesok plný kufor...neni lada...
Le Gend napísal:400 koni mas pri obmedzovaci s plynom na podlahe. Na volnobehu sme si vsetci rovni :)
Pri problemoch v stupani treba dozadu (alebo do kufra) posadit nejaku buchtu a hned sa to zlepsi.
Zemo napísal:rozlozenie hmotnosti 50/50 znamena ze nieje ani tazky predok ani lahky zadok, ani lahka hnana naprava nemusi tlacit tazky motor atd... proste su rovnako tazke oba konce auta... to je prave ten zasadny rozdiel oproti predohrabu, kedze ten ma vzdy tazsiu prednu cast, to len tak na objasnenie..
Zemo napísal:cuvanie do kopca ma zmysel jedine na predohrabe, prave preto ze do kopca sa vaha presuva na zadne koleso a odlahcuje sa predne. cize ked predohrab cuva hore kopcom tak ma na hnanej naprave este vacsiu zataz ako na rovine. Pri zadokolke to funguje spravne ked ide hore kopcom dopredu (viac vahy na zadnej naprave), ked cuva tak je to uplne nahovno..
Zemo napísal:prejazd zakrut je prave pre rozlozenie 50/50 lepsi na zadokolke. aj ked sa tu tvrdi ze uskakuje zadok atd, ano je to pravda, ale treba si uvedomit ze v momente kedy na zadokolke uskoci zadok, tak s predohrabom uz si v priekope lebo nezatoci a pojde rovno... prave preto ze ma nerovnomerne rozlozenu hmotnost tak strati tu trakciu na jednej naprave skor. samozrejme to cele je za predpokladu ze medzikus nerobi somariny (a uprimne, malo kto si prizna ze za to moze on osobne a nie zadokolka).
Zemo napísal:nechcem tu nejak glorifikovat BMW a zadny nahon, tiez je to len auto. Ja osobne sa po tych reciach co vsade pocuvam o zadokolke tiez strachujem ked niekam ideme ze ostanem viset a si budu zo mna robit srandu ze nevidem s BMW. Ale zatial sa nic take nestalo za 2 sezony zimne co ho mam...
no a fyzika plati pre vsetkych, takze treba najme v zime jazdit opatrne.
pelo napísal:Skusim dozadu k rezerve hodit vrecko s olovom, co pouzivaju potapaci ako zavazia do vesty, to by myslim mohlo pomoct...aspon kym neopravim to DSC.
pelo napísal:DSC motor nepridusi, len pribrzduje koleso, ktore hrabe. Nie je to zivotne nevyhnutne, ale nemam nove pneu, tak to trocha smyka. Doteraz som mal vzdy len nove pneu, tak problem nebol a navyse ten samosvor...da sa s tym jazdit v pohode, nie som amater, len si na tych jazdenych pneu nie som az taky isty, nic viac...len som tym chcel povedat, ze BMW a zadokolky vseobecne nie su pre kazdeho, treba vediat dobre jazdit a premyslat, nielen slapat na plyn. V BMW som si viac isty nez na Fabii alebo Octavii, tie v zakrute letia po priamke von, co je pre mna omnoho neprijemnejsie ako ustreleny zadok...