... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
UhliC napísal:chalani chcel by som sa este opytat: mam tam olej castrol 5W-40 a chcel by som si tam dat origo BMW 5W-30 mozem to zmenit alebo to bude mat nejake nezelane ucinky na motor? diky
bramborak napísal:nechcem nikoho strasiť tym co napisem, iba pisem o vlastnej skusenosti s tou zamenou o ktorej rozmyslas aj ty.
auto bolo : e46 330d 135kw ,
pôvodný olej,ktory tam bol ked som kupil auto : 5w40 castrol
moja vymena oleja, isiel, castrol, dalsia shell a na tretej vymene oleja si hovorim, dam tam ten legendarnymobil 1 ESP formula 5w30 a tesne po vymene oleja som nenajazdil ani 1km a motor klepal jak šijací stroj, najviac v záťahu pri miernom pridaní plynu, nedalo sa v tom aute vydrzat. prisiel som domov , objednal som zase shell 5w40, nasledne isiel zase na zdvihak a dal sa tam ten shell 5W40 a motor po cca 5000km uz skoro uplne stichol (nieco este bolo pocut,ale o 80% bol tichsi klepot)
tolko moja skusenost
Easa napísal:Vies co je zaujimave? Ze BMW berie do prvovyroby jedine Bosch alebo Mann![]()
Easa napísal:Tlmice do prvovyroby pokial viem robi Sachs, rovnako ako aj spojky :)
Hmm, ked sme pri FRAMe, mam od nich filter, zatial nezalozeny, nazory na tuto znacku su dost zmiesane, zalozit to tam alebo kupit MANN co povies?
tvaroh napísal:
To ta asi sklamem ze spojky a zotrvak na e90 su luk a tlmice som mal bilstein. Takze tak k tvojim podlozenym info
Easa napísal:Tak ja som hovoril o prvovyrobe do mojej E39, neviem čo sa tam dáva dnes :)
co s tym FRAMom?
tvaroh napísal:
ked tu hovoris o zidaceni tak dufam ze davas vsetko original a lepsie
ja zas nepochopim ludi co zidacia s olejovym filtrom co stoji 18e v BMW a musia kupovat take picoviny za 9-10e ked to robia max raz rocne
no ja napr na diesloch menim olej kedy si povedia cize na 99% po 30 000km
na benzine to robim skorej, ale to je dost specificky motor
inak pripajam link pre vsetkych co povedia ze papierovy filter ako papierovy filter
http://www.youtube.com/watch?v=P4sBYVBoWBw
tu by som este dodal ze podla mna je ten filter viac menej dolezitejsi ako olej, lebo olej sa ti pri beznej jazde nema sancu prepalit ked nejazdis okruh a full otacky, ale filter je dolezity pri zachyteni toho bordelu co ti zadrbe motor
ano vela kratkych jazd a neviem co znizi zivotnost oleja, ale to ti dnes prerata kazdy palubak podla jazdy takze preco sa nim neriadit
p.s. kazdy sa tu snazi menit olej po 8-15000km ze to je super super pre zivotnost a 80% z tych ludi tankuje jurki lukoil a podobne tak to ide dost proti sebe