Po roku to tu trochu oživím, páru zásadnejších zmien predsa len nastalo.
Cez víkend sme so starynovy menili turbo (ja som tam skôr sekundoval, ale je to pekné v množnom čísle

), po novom je tam HX30W, spravila sa komplet zástavba. Turbo je nové, na polici u mňa a ľudí okolo odstálo dlhých 11 mesiacov, ostatné komponenty sa jeden po druhom zháňali postupne.
Odhadovo podľa skúseností z fóra to išlo tak o 20kW dole, hore max 2

Ale nie, jazdí to prekvapivo rozumnejšie ako na pôvodnom (už menenom GT2556V). Na spodku lenivé, ale keď sa rozhýbe, je to slušné. Zvuk krásny, pre milovníkov benzínových V8 je to... Presný opak

Počuť to asi ako športovú tatru, rachot na dva bloky. Braňo pomohol aj čerpadlu, takže je to 10x viac user-friendly na bežné jazdenie, dá sa jazdiť aj bez húlenia. No a pri vyšších otáčkach sa dá vyblázniť. Mne to zjavne fotí akosi divne, celé technické riešenie je na
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/zase-velke-fotky-d-t77210-720.html. Treba si popri načítaní spraviť kávu, vyprať, alebo skočiť na nákup, ja si to dokážem pozrieť len doma na optike, všade inde je to príliš na dlho
No ale bez srandy som s Braňom v kontakte už pár rokov a musím zložiť poklonu pred jeho umom. Táto úprava dosiahla všetky profesionálne vlastnosti skoro na maximum - čo sa týka know-how, kvality prác, priestoru aj techniky. Tie zvary sú proste dokonalé, stačí posúdiť na fotkách. Za celý víkend sme sa ani raz "nezasekli", čo sa cení. Dám to na brzdu, nech sme múdrejší.
Ďalej som menil sedadlá za kožku, nakoniec len predné, zadné by som tam nenarval ani pri silnejšej vôli, takže som si z nich spravil domov gauč. Mne to tak vyhovuje, niekto môže povedať, že je to mutant, ale farebne to sedí a tak či tak sa pôvodné veci v tom aute krátia

Pridal som aj hella black, samozrejme originál, Braňo mi objednal z allegra ŚWIATŁA, k tomu KRZYŻE DO LAMP BMW, jednu zimnú sobotu som sa s tým pohral a bolo. Rozbité. Tak som si objednal ešte sklá, pohral som sa s tým ďalšiu sobotu a hádam to stojí za to. Jedno je krivé vďaka poľskému inžinierstvu, ale môžem hovoriť, že to bol zámer

Cca 3 mesiace som chodil na Braňových xenónoch s parabolami, tie začiernil ešte Braňo pri výrobe. Pohlo sa ale vo mne svedomie a xenón som vyhodil, dal tam 2x sadu osram nightbreaker a zatiaľ som spokojný. Xenón zástavba tam ostala, takže stačí prehodiť 2 káble a výbojky a kedykoľvek sa dá vrátiť na "illegal".
Na jar som kúpil nové pneu, Apollo Aspire 4G podľa testov adacu boli asi 7. čo je pre mňa dostatočné, hlavne boli o 200 lacnejšie ako tie conti čo tam boli doteraz. Aj tak mám posledný rok nájazd menší ako nedeľné fabie. A chápete, ideme na cenu, sme predsa na SVK

Ďalšie na rad prišli značky, keďže som už "domáci", auto prišlo so mnou. Tento krát som ich nalepil poriadnou páskou, takže držím palce ďalšiemu majiteľovi, ak taký bude, pôjde to dole asi len zo strunou na sklo

No následne sa mi vďaka môjmu maxi nájazdu, rovnakým trasám (ktoré dokážem zájsť v rámci limitov s pár pribrzdeniami) a starým valčekom začali lepiť tie pred pár mesiacmi menené kotúče. Samozrejme som to ignoroval, až sa dolepili úplne, vytvorila sa na nich vrstva sajrajtu. Nemal som čas sa s tým hrať, takže sada s 8k km nájazdom na predaj, stačí si z nej stočiť to plačku, doštičky majú tak o pol mm menej oproti novým. Ja som kúpil komplet novú sadu, znova ate, pri tej príležitosti som vymenil aj komplet ústrojenstvo ručnej. Vymenila sa aj brzdovka.
Na záver som prebrúsil spodnú hranu dverí za spolujazdcom, tradičné miesto, chytalo to. Je to pekné, keď budem mať olištovanie spravím aj ďalšie.
Neviem, asi tam ešte čosi zabudol, tak zase inokedy, hádam skôr ako po roku

Nemám fakt času na to, možno sa polepším :)