Mŕtve témy nechávame v pokoji odpočívať, o tom nevieš?

Teraz pociťujem povinnosť doplniť novinky...

D Skúsim pohľadať sobotnú múzu, možno ma kopne :)
S tým krídlom som spokojný, vyzerá to lepšie a neporovnateľne lepšie sa s tým cúva (bez neho som nevidel koniec kufra...). S tým svetlom je to ale relatívne, dôvod viac, aby ma raz zaň niekto pri kontrole dodrbal, napriek tomu, že je to hella origoš. Tebe spravíme duplex a vrátiš mi moju starú krytku na ten výfuk

A vieš ako to je, som len o rožkoch a paštékach, aby som mohol na tom aute jazdiť

Proste niekedy nevysvetlíš. A prečo vlastne...
No teraz ale k tým sľúbeným novinkám, je toho hodne, posledný upgrade bol asi keď som to otrepal

Našťastie? mám na skle takmer dokonalú hrču z číny, ktorá poctivo zaznamenáva moje výlety do prírody, takže máme aj video zo zimných driftov
Musím povedať, že ma to vtedy celkom znechutilo, mal som chuť to predať v cene šrotu a kúpiť si štvorkrúžok. Chvalabohu sú tie pocity preč. Na to, že to bol drobný ťukanec bola oprava pomerne nákladná. Diely som menil všetky - maska(vnútorná, resp. čelo), kapota, blatník... Diely origoš a used od bramboráka, následne som bol prehovorený na nový blatník, ten kúpený bol chytený. Niekde sa ale stala chyba, kámošom predajcom som bol presvedčený, že nový neoriginál blatník bude pasovať, ale mám ho premerať. Samozrejme že som úlohu delegoval na kamarátovho otca, ktorý robil prípravu na lakovanie

No nemal to ako porovnať, na aute som jazdil, takže by-eye metóda musela stačiť. Samozrejme že je ten blatník na hovno a špatí celé auto. Chystám výmenu oboch strán (druhú stranu už nahlodal zub času) za originál diely. Celkom drahá skúsenosť pri cenách lakovania... Ináč sa oprava podarila, diely pripravené na A+, nalakované na A- a celkovo asi spokojnosť. Je to proste búranica, už to nepredám

Ale ani nechcem. Nové sú svetlá aj hmlovky (tam len sklá...)
Popri tom všetkom som u bramboráka našiel krásne hella krídelko vo fakt zúfalom stave, tak som ho zobral, kámošov otec ho pripravil na jednotku a už sa ligoce na aute :)
Nasledovala výmena skla, staré bolo na aute od výroby a už sa fakt nedalo pozerať cez tie diery od kamienkov. Podarilo sa zachovať pôvodný bauset, takže to nakoniec nebolo až také drahé, aké to mohlo byť... Menší zásah do zadných blatníkov a konečne našli zakúpené 2cm podložky svoje miesto bez šúchania aj na zadku... (vpredu museli byť kôli ramenám...) + staronové nerezové rámiky na špz putovali do koša, na rad prišla obojstranná páska a myslím, že výsledok stojí za to.
Potom diagnostika u petok (mimochodom veľká pochvala, má moje uznanie za naozaj ukážkový prístup) - kontrola predvstreku, následne to starynovy nastavil + výmena (nových...) vstrekov za športové. Nasledoval ostrý test, ktorý úspešne poslal starú spojku na večný odpočinok, šmýkala ako ja na tom videu

Takže prišlo na výmenu, komplet sada Sachs a opatrné zabehnutie. Keď som tomu prvý krát naložil, prišiel úsmev na perách, ktorý už nezmizol

No v každom prípade je teraz spotreba na úrovni 8,3l, predtým 7,5l na sto. Asi by sa dala spraviť aj lepšia, občas ale jazdím ako kretén a vtedy si to zapýta. Musím sa vyblázniť pred zimou

Blbosť ako kabínový filter (bez klímy to skôr nebýva ako býva) za 40, poteší...
Chcel som to aj oalarmovať, takže hybaj na ebay, objednal som (podľa vzhľadu tlačítok samozrejme

DD ) najlepší. Keď to konečne dorazilo, starynovy po x hodinovom boji skonštatoval, že je to celé na hovno, takže znova na ebay, objednal som tentokrát z usa - jednoduchší, ale podstatne kvalitnejší. Samozrejme že mi nejak ušla informácia, že je to robené pre usa autá, špeciálne pre ford a spol... Starynovy ale zase raz prekonal sám seba a už je to úspešne na aute :)
Posledný upgrade sa týka výfuku. Starynovy objednal 1 rezonátor namiesto katu, druhý namiesto tlmiča, nerez kotolňovú koncovku, pár hodín dýchania nerezových elektród, ale počuť to ináč :) Zvuk ale extrémne tlmí to menené turbo, keď sa otvorilo, tak sa mi ztoho naježili všetky chlpy
Malá ukážka:
Čo je v pláne? Starynovy vymýšľa a realizuje, ja platím, takže slovodalo slovo a chystá sa nové turbo, počkáme, ako sa to podarí u suita (sorry, pri tom čo tam máme teraz som bol pokusný králik ja

) a hurá ho pod kapotu. Potom sa to doladí a šup na brzdu, nech tu už viac nečítam tie pochybovačné reči o vyladení o -5ps... Určite som na veľa vecí zabudol, ale to možno (čiže nie

) doplním časom. V aute je už naliata približne nákupná cena lepšej E60, ale stále neľutujem ani cent. Len to už radšej nerátam

NOTE: hľadám BBS na zimné obutie (15" a 16"), kto suší niečo na garáži, nech dá vedieť. Poprosím len v dobrom stave...
P.S.: Veľká vďaka patrí furt a stále starynovy, bez ktorého ochoty a skillu by to auto asi ani nebolo :)