Dnes spravili budíky zase diskotéku, niekoľkokrát sa vypli/zapli (ako keď by so otáčal kľúčikom v spínačke), akurát som parkoval, tak som nechal tak, že šak nech si vydýchnu. Už sa to párkrát stalo a po nejak čase "oddychu" to zas normálne šlo. Tak bolo aj teraz až na to, že
budík na teplotu vyletel hneď do červeného a nebolo to teplotou. Vybral som ich, doma napichol na 12V a miesto čidla na teplotu som dal potenciometer. Ako som uberal hodnotu odporu, tak sa ručička začala dvíhať a za modrím vyletela do červeného. No proste zle. Mám doma iné budíky, ktoré sú ale isto zlé, tak som z nich prehodil CODE čip, zapnem ich a ručička teploty hneď do červeného, aj keď potenciometer nebol vôbec zapnutý. Teda tie isté budíky sa správajú inak s iným CODE čipom.
Vôbec nie som na toto odborník, ale príde mi to, akokeby sa z toho CODE čipu vymazala nejaka kalibrácia, customizácia pre tento typ vozidla a ukazuje to bludy. Budíky som hodil späť do auta, motor vychladnutý, nie úplne ale teplota hneď za polovicou
Je to možné, že sa z toho švába zmazali nejaké dáta? Kilometre si pamätá. Idem zháňať nejaké iné budíky, nič iné mi asi nezostáva.