... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
nadro
Auto: BMW E46 320 touring
Kraj: Žilinský

Re: [E34 525i Touring] 528i in progress

Sobota, 6. Apríla 2013, 09:09

Držím palce darky keď to doskladáš tak ma odvezieš :wink:
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

darklord
Autor témy
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

Sobota, 6. Apríla 2013, 10:25

No dufam ze sa to podari poskladat, a ze to hned aj zavrci a nic sa pri tom neposerie :D Hranie s jednotkou bude na dlhe zimne vecery, to uz vidim. Sice prehistoricky BOSCH z M50 nebude problem, mam strach s interpretaciou dat z M52 siemensu :/
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

darklord
Autor témy

Sobota, 6. Apríla 2013, 23:40

Tak, a zajtra uz moze von. Dnes sa mu vobec ale vobec nechcelo tak sme sa na to vykaslali pred chvilou...
Prílohy
DSC02817.JPG
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

darklord
Autor témy

Štvrtok, 11. Apríla 2013, 11:26

M52 krasne vrni, nevibruje (aj ked po prvom starte to bolo take hodne neiste rozbiehanie ), zda sa ze to bude fajn. Akurat sme pri cachrami s motormi rozmlatili chladic, takze sa stale nevozim. Kua keby som vedel ze ten chladic drzi len na tych dvoch plastoch a neni na nom klimachladic tak by sa nam o poznanie lepsie manipulovalo s motormi a usetril by som si 3000Kc za novy :/ ach jaj, hadam uz zajtra sa vozim.

darklord
Autor témy

Re: [E34 528i Touring] ladim DME

Piatok, 12. Apríla 2013, 20:01

Tak auto jazdi, este poriadne odvzdusnit motor, pretoze som sa sice snazil v garazi, ale kym som prisiel do prace (30km) tak je zase expanzka prazdna a zda sa ze to nikam netecie. Takze dolejem a uvidime, za hodinu odchadzam smer Zilina, tak zoberem so sebou este dva litre pre istotu keby chcelo doliat. Ked bude cas, prehodim vanos zo stareho motora, ten bol nedavno pretesneny,tu mam pocit ze nejde. A ked bude hotovo tak sa pustim do ladenia jednotky.

lukinoo7
Auto: e46 328i

Piatok, 12. Apríla 2013, 21:17

=D> snáď sa ti už nevyskytnú žiadne iné problémy e34 528i je asi rarita (ak ich je viac ako 1 na SR ) :mrgreen:

darklord
Autor témy

Streda, 17. Apríla 2013, 23:08

Tak dnes vymenena visko spojka, vymenena kriva remenica klimy za menej krivu (boa to su asi z alobalu vyrobene, musim dakde zohnat nejaku nezohybanu), nahodene cidlo hladiny oleja z E34, pristrojovka uz je ticho, konecne na mna nic nepinka zakazdym ked otocim klucom. Okrem toho som po zime pucoval interier, no humusu popod koberce, pod sedackami a kde kade. Zajtra este poslachtit zvonka a bude zima definitivne historiou.

darklord
Autor témy

Štvrtok, 25. Apríla 2013, 19:41

Diky bohu ze som sa rozhodol kupit iny motor a nie spravovat ten co tam bol. Dnes som to kuchol, a nestacil som sa divit. Valce vydrane ze som nevedel pochopit preco to vlastne este jazdilo vlastnou silou, na hornej uvrati tak o 1-1.5mm zvacsene vrtanie :lol:

Obrázok

A zajtra to vidim na vymenu vodnej pumpy, dnes som si vsimol ze na vrtuli chybaju dve lopatky, asi som ohol hriadelku alebo skurvil lozisko ked som daval dole staru zapecenu visku, takze vrtula vibrovala az sa uklepala, alebo umlatila o vanos...

darklord
Autor témy

Štvrtok, 2. Mája 2013, 12:12

Tak prave som nasiel v schranke papierik ze dorazili V8 predne brzdy, vecer skocim pre ne na postu. Este zohnat zadok a moze zacat upgrade :) A uz vidim ako kupujem M54B30 blok, aby sa mohol urobit swap klukovky na trojliter :lol: :bmwball:

Borisss

Štvrtok, 2. Mája 2013, 12:25

Na swap ti treba blok z trojlitra? Aspon podla wikipedie ma konkretne motor M52B28 a M54B30 vrtanie 84mm. Cize stacilo by ti zohnat kluku, piesty a ojnice a nahadzat to tam. :wink:

darklord
Autor témy

Štvrtok, 2. Mája 2013, 12:28

No sak hej preto pisem ze uz vidim ako kupujem blok s vnutornostami ktore prehadzem, zbytocne kupovat motor aj s drahou hlavou. A inak meni sa kluka, ojnice (ale su rovnake s M52), piesty a treba pouzit piestne kruzky z M52, pretoze su z ineho materialu. M54 ma totiz liatinove vlozky a maksie kruzky, M52 ma nikasilove valce a tvrdsie kruzky.
Naposledy upravil/-a darklord v Štvrtok, 2. Mája 2013, 12:39, upravené celkom 1 krát.

Borisss

Štvrtok, 2. Mája 2013, 12:37

Aha, tak jasne, takto to kupis v kope, budes vidiet hned, co kupujes a ostane ti este samotny blok - mozes predat alebo si z neho spravit straight six stolik :lol:

darklord
Autor témy

Štvrtok, 2. Mája 2013, 12:40

Hej, sak jeden stolik uz sa robi z mojej byvalej M50 :D To uz by som vypadal ako uplny fanatik :D

darklord
Autor témy

Nedeľa, 5. Mája 2013, 09:17

Cez tyzden dorazili predne brzdy z E32 740i, kupil som pre istotu nove odvzdusnovaky a az bude pekne bez dazda tak to skusim prehodit, hadam nebude ziadny zasadny problem povolit brzdice alebo kotuce. A ked sa mi podari zohnat aj V8 zadok, tak sa konecne pustim aj do nebrzdiacej rucky, hadam ze budu KO pakne, brzdi mi totiz len jedna strana, pritom lanka som sa snazil nastavit. Dalej su v plane vstrekovace z M52B28 az mozem zacat ladenie jednotky. A tiez by to uz konecne chcelo zohnat nejaky diferencial SP 3.23 ktory nehuci ako karosa :evil: Proste nekonecny pribeh :lol:

darklord
Autor témy

Re: [E34 528i Touring] V8 brzdy in progress

Streda, 15. Mája 2013, 18:05

Auto ma za sebou vymenu prednych brzd, teraz uz len niekde zohnat V8 chladeny zadok a cela operacia bude hotova. Dalej som kupil pant od dveriok nadrze, vymenil a konecne nikde nid nedre, odrete miesta som zatrel farbou, tiez som zakapol dve dierky od kamenia na prednej kapote. A nakoniec som sa pozrel na zub neklimujucej klime, diky bohu to bolo len jedno vypadnute servo takze zase vsetko funguje. A aby som nezabudol - vymenil som zelene vstreky z 2.5 za ruzove na 2.8. Uvidime ako sa bude hybat vykon a spotreba pri nejakej dlhsej trase. Tiez som vymenil liter kvapaliny v serve/nivoregulacii, to co som z nadobky odcerpal uz vobec nepripominalo zeleny pentosin ale skorej prevodovy olej po milione kilometrov :lol: Teraz by to chcelo konecne prist na zdroj hluku od zadnej napravy - bud diferencial, poloosi alebo loziska... A objednal som zotrvak, sice pouzity ale vraj ma byt OK, tak sa hadam podari vymena az dorazi a prestanu uz aj neprijemne vibracie.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní