... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Borisss

Re: [E34 525i Touring] ...a bude GO motoru!

Utorok, 4. Decembra 2012, 17:28

Do zimnej vybavy by som este doplnil termosku a lopatu :thumbup:

Užívateľov profilový obrázok
darklord
Autor témy
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

Utorok, 4. Decembra 2012, 17:32

Termosku som nevozil ani v skodovke, to je podla mna uz zbytocne. A lopatu mam skladaciu (tu vozim stale). Akurat ma este napadlo zeby som mohol namazat gumy vo dverach. Takze sobotu pri vymene vyfuku sa na to pozrem. Torsku ma desi ze ked namontujem LPG, tak vsetok tento bordel co vozim vo rezerve nebude km dat :/
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

bassspencer
Auto: BMW e53 x5 3.0d160AT
Kraj: Žilinský

Sobota, 8. Decembra 2012, 08:45

Neviem teda.byť tebou tak lpg montujem až ked overim či motor potiahne pár rokov bezchybne a vláda isto slzdvyhne aj plyn aby ozebracila aj posledneho z posledných.
Now BMW X5 E53 "03 , 3.0d R6 160kW
Now Chevrolet camaro "98 3.8i V6 142kW
Ex Jeep Grand cherokee WG "02 , 2.7crd R5 120kW
Ex Audi A6 C5 "98 , 2.5TDI V6 110kW
Ex Ford Cougar "98 , 2.5i V6 125kW
Ex Opel Tigra "95 , R4 1.4i 66kW
Ex Fiat Punto 2 sporting "01, R4 1.2i 59kW
Ex BMW E39 525TDS "96 , R6 105kW
Ex VolksWagen passat B5 "98 , R4 1.8i 92kW
Ex BMW E34 , 524TD "88 , R6 85kW

darklord
Autor témy

Sobota, 8. Decembra 2012, 09:26

No sak ano, LPG az po generalke motoru. A ked skusia zdrait plyn tak obetujem kufor a dam tam 300L nadrz ako poliaci do pikapov :lol: A raz za mesiac v polsku natankujem :lol:
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

darklord
Autor témy

Sobota, 8. Decembra 2012, 20:35

Naaaa! Dnes vymeneny vyfuk za novy, to je neskutocne ticho v tom aute :) A ked uz to bolo na heveri, tak som skumal preco to auto tak neskutocne plava, je nejake cele gumove a v zatackach si robi co chce. Ked som chytil horne rameno na prednej naprave (tlacne) tak s nim slo hybat (otacat okolo vlastnej osi) v silentbloku co je v napravnici. Predpokladam ze cisto rukou by to malo byt tvrde ako skala bez naznaku pohybu, je tak? Tzn dalsi krok predpokladam kupit tie silenty a skusit ich vymenit - treba nejaky speci vercajk? Moze sa to oko ohrievat?

darklord
Autor témy

Nedeľa, 9. Decembra 2012, 09:09

Alebo vymenit komplet meyle/HD ramena? Cenovo sice silenty od lemforderu vyjdu obidva lacnejsie ako jedno rameno, ale zase na druhu stranu vymenit rameno asi bude mensi problem ako v polnych podmienkach pred garazou menit samotne silenty.. :/

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Nedeľa, 9. Decembra 2012, 14:47

potrebuješ tie silenty vylisovať, takže práce s tým bude, a celé rameno máš vymenené za hodinku na oboch stranách, ak máš k tomu nejaký sťahovák čapov
len nekupuj tie ramená alebo len silenty podľa toho ako sa rozhodneš od značky febi, je to dobrá značka ale konkrétne silentbloky horných ramien na e34 sú od febi dosť slabé a majú krátku životnosť
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

darklord
Autor témy

Nedeľa, 9. Decembra 2012, 15:04

Od febi nekupujem nic, to su smejdy. Ved prave ze moc nemam cim to z toho ramena vylamat (aj ked to by hadam nebol az taky problem) ale hlavne nemam nic cim by som tam novy silent natlacil... Lenze Rameno od meyle je tak 1400Kc, silentblok od lemforderu tak 350...

darklord
Autor témy

Pondelok, 10. Decembra 2012, 08:05

Vodicova sedacka prestala vyhrievat podsedak, takze som ju vcera zobral so sebou z auta, po zisteni ze kozene sedacky maju uplne ine vyhrievanie ako latkove, z ktorych mam asi 8 kusov vyhrievacich deciek som sa teda odhodlal sedacku uplne na srot rozparat. Diky bohu ze to nebolo treba a po rozstrihani jednej vrstvy izolacie sa mi pomocou multimetra podarilo najst roztrhnute prepojenie medzi vyhrievacimi castami. Takze opravene pomocou 5cm obycajneho kabla. Zasita izolacia a dnes mi ostava natiahnut kozu na ram sedacky + pozapajat elektriku a nahodit do auta. Akurat teda nemuselo by takto sialene snezit. Dalsi task bude navsteva vrakaca a zhananie dvoch servomotorov do kurenia, a vyhrievanu kostru volantu bez multifunkcie 8)

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 10. Decembra 2012, 18:55

Dnes si jazdil po ZA či nie? Ak hej, tak som ťa videl, ak nie, tak máš v ZA dvojníka.
Nur Original ist Legal.

darklord
Autor témy

Pondelok, 10. Decembra 2012, 20:10

A nebol ten kombik nahodou v tmavej zelenej? :) Pretoze o tom viem, videl som ho este na povodnych talianskych znackach niekedy v lete. Mal na tom styling 16 a az na farbu sa tie auta zvonka podobali. Dnes som jazdil len v Brne, presiel som vrakace a nikto bohuzial nema serva do IHKA. Asi budem fakt celu zimu len s teplou prdelou a zmrznutymi nohami.

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 11. Decembra 2012, 09:06

No veru to už netuším, bola tma, ale relatívne to mohla byť aj tmavo zelená. Akurát na isto to bol benzín 6valec.
Nur Original ist Legal.

darklord
Autor témy

Utorok, 11. Decembra 2012, 09:14

Aha, tak to by sedelo, ona je to 520i

darklord
Autor témy

Utorok, 18. Decembra 2012, 11:57

Tak doslo aj na mna, a objednal som teda aj horne predne ramena... Hadam po ich vymene to uz konecne bude drzat stopu ako ma lebo ma porazi... A mohol by som aj dokupit dalsie diely na GO motoru, este nemam sroby na hlavu a nejake prkotinky. Kruzky samotne a tesnenie pod hlavu kupim az to bude rozhodene a budem vediet ktore rozmery kupovat.

darklord
Autor témy

Streda, 19. Decembra 2012, 15:20

Tak ramena vymenene, ale nejak mam pocit ze sa nic nezmenilo. Na starych silentbloky celkom na srot, s novymi ramenami ani nepohnem rukou, ale v zatackach je to stale dake nedotacave na jednu stranu. Neviem uz co moze byt v prdeli...

A inak nechapem ako som mohol vymenit spodne ramena bez stahovaku, dnes som po hodine trepania kladivom kapituloval a skocil do autokelly pre stahovak. A aj ten mal co robit kym tie capy povolili. Boh vie ako dlho tam boli.

Tak ma napada, co maju za ulohu tie kosti na zadnej naprave? Dvojity silentblok v tvare 8cky. Dival som sa na to asi 5 minut ale neviem prist na to co maju za ulohu kedze rameno drzi v napravnici a henten spoj mi pride ako uplne zbytocny...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných