... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
nadro
Auto: BMW E46 320 touring
Kraj: Žilinský

Re: [E34 528i Touring] V8 brzdy in progress

Streda, 15. Mája 2013, 20:28

drzim palec darky :thumbup:
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

Arnold
Auto: E91 F48
Kraj: Košický

Re: [E34 528i Touring] ladim DME

Nedeľa, 19. Mája 2013, 20:27

darklord napísal:
A uz vidim ako kupujem M54B30 blok, aby sa mohol urobit swap klukovky na trojliter :lol: :bmwball:

Presne toto idem robit aj ja :thumbup: Uz mam aj M54B30 ku ktoremu som dostal hlavu ako gratis :D Ak k motoru dostanes aj vacky tak tam daj nasavaciu vacku, motor ti trocha viac ozije :wink:

darklord
Autor témy
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

Re: [E34 528i Touring] V8 brzdy in progress

Utorok, 25. Júna 2013, 17:52

Tak som dnes vymenil huciace LP lozisko, praca tak na hodku. Bohuzial ma orech do goly s redukciou vysiel asi tolko co lozisko samotne :lol: A rada pre ostatnych, znacku FAG nekupovat, viz foto.

Obrázok Obrázok

V aute zase relativne ticho, mozem sa konecne sustredit na hucanie/piskanie/brumkanie od zadnej napravy/diferencialu ci kardanu. Ulozenie na kardan dnes rano dorazilo takze v najblizsej dobe sa bude menit, uvidim co sa zmeni... A ked nic tak pokracujem vymenou poloos, na ktore je momentalne najvacsie podozrenie co sa hluku tyka.
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

darklord
Autor témy

Re: [E34 528i Touring] vychytavanie hluku

Štvrtok, 4. Júla 2013, 14:37

Dnes prebehla vymena oleja, prva od vymeny motoru. Vzhladom na to ze s autom nejak vobec nekravim a beham prevazne kratke trasy po meste, dal som tentokrat Mobil1 3000 5W40, ktory ma aspon BMW LL01 specifikaciu, ta 5W50 mi pride zbytocne 'tuha' na kratke trasy a dlhlsie sa dostava na pracovnu teplotu (okrem toho som nenasiel ziadny dokaz zeby mala hocijaku BMW specifikaciu). Buduci tyzden pojde dolu kardan, vymenim na nom lozisko s ulozenim, a snad auto prestane vibrovat pri akceleracii a vyssich rychlostiach... A snad posledna 'oprava' tejto sezony bude vymena poloos a pripadne diferaku, nech je to zase pekne ticha 5er a nie piskajuca karosa.
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA

Štvrtok, 4. Júla 2013, 17:42

5w50 s bmw ll 01 je len od ELF.. ja tiež nie som zastanca 50tky a 60tky už vobec nie do normalnych aut.. Do M rad nepoviem..
Mohol si kľudne zostať aj pri total 9000, ten stojí skoro 70% ceny toho mobilu.. A ten mobil nie je ani rada 1.. čiže to nie je jeden z ich "top" vyrobkov.

tú ručnú si nastavoval samostavmi do mierneho záberu? Pretože si písal že tam máš skoro všetko nové a nejde ti akosi stále..
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

darklord
Autor témy

Štvrtok, 4. Júla 2013, 17:50

Rucka a vsetko nove? To som snad nikdy nepisal, rucka ma vyhnite kotuce zvnutra, oblozenie snad dva milimetre, na stk to dvakrat zabrzdiclo a uz to zase nebrzdi, ale absolutne mi to nechyba. Ak do toho budem hrabat, tak az po tom ako zozeniem V8 zadne brzdy.

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA

Štvrtok, 4. Júla 2013, 22:12

ked si bol u mna pamatam si že si hovoril že ručka nejde a môže sa nastaviť ako chce a prestane ti to brzdiť ako má..
kotuče teda pôjdu nové? No ta ručná je na tom všeliako u tychto starších bmw.. to skoro nikde nefunguje.. ja som si ju nastavil na 5ty zub a použivam ju malokedy.. čím viac som ju zatahoval tym viac sa vyťahala a brzdila až hore ;D..

V čom sú iné V8 zadné brzdy? Vieš ale že to nebude skoro žiadny efekt? Zadok skoro vôbec nebrzdí.. stačili by predné.. Alebo to robíš pre ten pocit ze nech su všade lepšie? ;)
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

darklord
Autor témy

Štvrtok, 4. Júla 2013, 22:25

Rucka stale nejde, akurat teraz uz viem preco ked som to mal pred stk rozhodene. V8 brzdy na predku uz mam, chcem este zadok nech je to komplet.

starynovy
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 8. Júla 2013, 21:23

bowdeny mas ok? casto sa stava ze sa pretrhne obal, natecie tam voda, a je to vriti, zhrdzavie to, zatahuje sa to do seba, a lanko sa nevracia-alebo ani netaha, taktiez ten rozperny zamok je previt.. tie parkovacie brzdy su celkom jednoduche, takze ked to budes realne riesit, ziadna zahada sa konat nebude..

darklord
Autor témy

Utorok, 9. Júla 2013, 06:06

Lanovody su krasne ako nove. Hovorim ze su vyhnite kotuce vnutri a uplne oslahane pakne. Ono to staci vymenit, ale hovorim kym nezozeniem V8 brzdice pripadne aj s kotucami tak to riesit nebudem :) Teraz je podstatne prist na to odkial to huci a vyriesit to.

darklord
Autor témy

Štvrtok, 11. Júla 2013, 18:05

Dnes prebehla vymena vanosu za repasovany kusok z minuleho motoru, stary vanos chodil uplne bez odporu, piest sa presuval len vlastnou vahou pri otacani... Uvidime co na to spotreba do Chorvatska, dalej som rozobral tapece v kufri, nasiel antenny zosilovac, vytvoril z 0.5mm drotu kopiu anteny na skle, ktoru som nalepil na sklo do rovnakeho miesta a hla, zrazu radio na automatiku naladi asi 40 stanic miesto 5 :) Tak snad to bude hrat normalne, este ostava vyhodit zbytocny fantomovy zosilovac. Sobotu to este cele poumyvam, povysavam interier, naimpregnujem sedacky a nedelu vecer hura na cesty, boehom tyzdna ma caka nieco okolo 3000km, tak dufam ze budu bez jedinej zavady nech je to konecne "Freude am Fahren".

Obrázok

starynovy

Štvrtok, 11. Júla 2013, 18:43

a kedy sa chystas do toho plynu? pri tvojom najazde by ma o radost z jazdy celkom okradal ten pocit 15€/100km (tds ma 9-10 :P )

darklord
Autor témy

Štvrtok, 11. Júla 2013, 18:47

Plyn pojde az po jednotke, pretoze tie 2.5 mapy nevyuzivaju naplno potencial motoru, a ladit to s plynom je bolehlav este vacsi ako na benzin.

starynovy

Štvrtok, 11. Júla 2013, 18:49

chapem, tak nech ta to dovezie tam, a spat aspon.. na diesli by som sa nebal, ale toto uz ma nabehane.. :lol:

darklord
Autor témy

Štvrtok, 11. Júla 2013, 18:56

Akurat ma sere diferak, dnes som jazdil s odstrojenym kufrom a teda zvuky co isli zozadu... Esteze to normalne nepocut tak moc :lol: 2.8 by chcela 3.07 diferak presne ako ma 528i E39 tour, ale zohnat e34kovy 3.07 je snad nemozne, to mala len 530i M60 manual... Nasiel som jeden jediny, ale je na druhej strane nemecka kdesi az pri holandsku, za smiesnych 50 eur. Postovne som sa dival snad za 200 :/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Majestic-12 [Bot] a 17 neregistrovaných