... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
darklord
Autor témy
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

Re: [E34 525i Touring] Pohrebne sluzby Michaela Schumachera

Štvrtok, 29. Marca 2012, 14:21

Tak, dneska 'opravena' jednotka senzoru obsadenia sedacky. Vzhladom na narocnost, trvanlivost a cenu riadnej opravy (vymena odporovej podlozky) som sa rozhodol pre toto riesenie. Nefunkcnost tohoto senzoru sposobi to ze airbag spolujazdca vystreli vzdy, akurat je otravna kontrolka na pristrojovke, tak som senzor upravil tak aby si myslel ze je sedacka obsadena. Hadam kontrolka zhasne po vymazani chyb.

Obrázok Obrázok Obrázok

PS: S tou diagnostikou nikto neporadi?
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 29. Marca 2012, 15:01

Ak svieti kontrolka, airbag nevystrelí, tá kontrolka nie je len na senzor obsaditeľnosti sedačky, ale na všetky možné poruchy systému Airbag a vyradí ho z činnosti.
Nur Original ist Legal.

darklord
Autor témy

Pondelok, 2. Apríla 2012, 17:15

Pomaly ale isto sa blizi vymena oleja. Podla slov byvaleho majitela tam daval len Mobil 5W40, pravdepodobne tento. Kazdopadne ma zaujima, co bude pre motor najlepsie? Da sa verit tomuto ako 'original' oleju? Alebo len vybrat 5W40 od vyrobcu na ktoreho som zvyknuty z inych aut?

A teda k problemu s motorom - dnes som cestou do prace odpojil vahu vzduchu a auto ma o poznanie prijemnejsi chod bez vibracii, bez kolisania volnobehu, takze predpokladam ze vymena vahy vzduchu bude dostacujuca :) Otazka znie - kupovat predrazeny bosch v kamennej predajni alebo zohnat nejaku noname z ebay za stvrtinovu cenu?
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 2. Apríla 2012, 17:23

Krasny Touring. K tomu oleju len tolko: zisti si kto ho vyraba pre BMW a potom budes mudrejsi. \:D/ A budes prekvapeny. #-o
Zatial nemam taku informaciu, zeby BMW malo vlastnu rafineriu. :^o
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Pondelok, 2. Apríla 2012, 17:27

presne tak, bmw oleje len prebaľuje
shell je dobrý olej, už niekoľko rokov dozadu používam len castrol do všetkého čo má 4kolesá a bez problémov, ale tiež budem meniť olej a tiež chcem vyskúšať shell tak uvidím, a ten čo si sem dal tak má aj bmw špecifikáciu, tak prečo nie

k tej váhe mám taký názor že radšej by som bral hoci aj použitú origo ako novú no name
Naposledy upravil/-a ViktorDDD v Pondelok, 2. Apríla 2012, 17:58, upravené celkom 1 krát.
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 2. Apríla 2012, 17:55

Váhu jedine Bosch, radšej použitú, najlepšie novú. M50tkam proste tie váhy moc chutia.
Nur Original ist Legal.

darklord
Autor témy

Sobota, 7. Apríla 2012, 09:10

Vzadu mi nieco obcas mlati (nie pravidelne) pri prejazde nerovnosti (aj uplne najmensej, na velkej to nepocut). Myslel som ze to moze byt ulozenie tlmica, ale nemam sajn ako ma vypadat ked je OK. Poradi niekto co najradsej klepe zozadu? Zvuk pripomina plastovu kocku v plastovom kelimku :)

Obrázok Obrázok

4dams
Auto: e34 TDS/A & e34 538i

Sobota, 7. Apríla 2012, 09:49

ten zvuk moze byt aj zly tlmic alebo zlomena pruzina... Ak je zle ulozenie, zistis to tak ze das dole matku s podlozkou a pozries ci nieje okolo piestnice tlmica ta guma odtrhnuta.

darklord
Autor témy

Sobota, 7. Apríla 2012, 09:52

Nesranduj s pruzinami a tlmicmi, tie by mali byt podla slov minuleho majitela nove (a aj tak vypadaju). Kupovat sadu nivo tlmicov a mam investiciu v cene auta :lol:

ViktorDDD

Sobota, 7. Apríla 2012, 11:59

môže to byť uloženie tlmiča, uloženie nápravnice (veľký silent) alebo tzv. "kostičky" (č.6 v linku: http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... uspension/ )
ja som mal rovnaký problém, tak som vymenil veľký silent nápravnice, trochu sa to zlepšilo, potom som vymenil uloženie tlmiča, vtedy sa to zlepšilo ešte viac, ale ostal mi ten zvuk presne ako ho popisuješ akoby si ťukal po plastovom kelímku, a tie kostičky mám už na pohľad KO takže to bude na 90% tým
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

darklord
Autor témy

Sobota, 7. Apríla 2012, 13:34

Pojdem do hodit na najazdy alebo hever a pozret sa na to. Aj ked sme teraz boli lietat a pri ceste nazad som si vsimol ze jedna strana sa mi zda nizsie ako druha, takze pripada do uvahy aj prasknuta pruzina (ovsem auto nestalo na uplne dokonalej rovine, tak neviem). DDoprdele ale zeby M5 pruziny vydrzali len 20 tisic km?

4dams
Auto: e34 TDS/A & e34 538i

Sobota, 7. Apríla 2012, 14:00

ak su pruziny origo tak vydrzia vela ale nahrady nie... Nemusi to byt pruzina, moze to byt aj nieco z toho co Viktor spominal, ja som sa zatial stretol len so zlym tlmicom ktory tlmil, ale nieco v nom buchalo alebo so zlym ulozenim. Silenbloky alebo tie velke kosticky v zadu som zle nemal, tak neviem posudit aky zvuk to robi.

darklord
Autor témy

Sobota, 7. Apríla 2012, 14:49

Kosticky vypadaju v poriadku, nijak volne niesu. Tlmice su sachs nove s nivom, pruziny by mali byt originaly bmw. Pruzinam ale nic neni teraz som to na rovine zmeral a je to ma milimeter rovnako vysoko na obidvoch stranach. Takze predpokladam bud zle vrchne ulozenie tlmica, alebo ten velky silentblok napravnice. Kontroloval som este aj volu v kardane a poloosach, pretoze to obcas pri rozjazde klepne, ale vsetko sa zda ok. To klepnutie by podla mna tiez mohol byt ten velky silentblok. To ale nemam ako otestovat, aby som na to aj videl aj skusal kedy robi hluk. (Jedine hodit kameru niekam na napravu :lol: )

ViktorDDD

Sobota, 7. Apríla 2012, 14:52

keď je problém s veľkým silentom nápravy tak pri prudkom rozjazde alebo keď po preradení/podradení pustíš spojku tak počuť zozadu buchnutie
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

darklord
Autor témy

Sobota, 7. Apríla 2012, 15:00

No tak to bude on, ale predpokladam ze vymena neni len nejaka pohodicka, co?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 24 neregistrovaných