Takze cez vikend som este urobil par preventivnych vymien, konkretne som dal nove cidlo sacej vacky (HELLA), podtlakovu hadicku (od regulatora tlaku paliva do separatora) a este jednu hadicu spatneho potrubia.
Kvoli tej kratkej hadicke muselo ist zas dole cele vedenie hadic k saniu, pretoze hadicka zacina vlavo hore na obrazku a konci za skrtiacou klapkou...

Podobne trosku horsi pristup bol k snimacu sacej vacky, musel ist dole kryt z olejoveho filtra, odcvaknut hadicu separatora a vybrat solenoid....
Najjednoduchsie bolo vymenit hadicu spatneho potrubia, takto vyzerala povodna, derava nebola nikde iba ta tesniaca pena bola na sracky :)

Po vymene tychto veci a poskladani auta sa mi prvykrat v zivote stalo, ze sa s autom nedalo normalne odist kym som nespravil reset adaptivnych hodnot cez INPU... Lebo otacky po nastartovani vyskocili na 2tis, pri jazde a preradeni mi vzdy otacky vyleteli k 4tis, zastavil som a otacky sa same zvysovali... az po resete sa to vratilo do normalu:)
Autom som spravil v tyzdni cca 350km, siel som trasu TO-PN po dialnici do ZA a v Ziline samotnej sa mi podarilo spravil rekordnu spotrebu po meste...
V ziline som siel z penzionu do jednej banky, trasa asi 2km, stylom: nastartujem studeny motor, stojim minutu kym otvoria rampu, potom cakam kym sa zaradim na hlavnu, o 50m stojim na dalsej krizovatke 2 minuty, o dalsich 100m tri minuty na semafore, potom dalsi semafor a odbocka k banke a parkovanie... na BC od nastartovania 26,4 l/100km
Teraz neviem ci je toto normalne, alebo ma auto nejaky problem ked je studeny motor...
Naopak cesta domov, nulujem pri banke BC, prejdem asi 10min po meste, potom na dialnicu, brutalna hmla a mrholenie, idem celu cestu cca 100-110 chvilami 80-90 a pri vyjazde na Piestany na palubaku 6,6

Pri tej 110ne mi to zerie zhruba 6l

Co ma ale najviac potesilo, adaptacie sa konecne umudrili, pred vymenou boli -8 na oboch bankach, teraz po vymene a pojazdeni tych 350km su -2,1 a -1 aj ked nechapem preco aj tie kratkodobe su stale v minuse...

PS: dal som tie fotky aby sa prispevok lepsie cital