Tak sa trochu rozpisem, po vikende uz mam od vymeny za sebou cca 200km a okrem kolisania na volnobehu a rozbiehani mi kolisu otacky(ale iba sem-tam) aj po vyradeni, cize dojazd do krizovatky, zaradena rychlost, nepridavam cize brzdim motorom, vyradim a otacky klesnu k 300, zahupu a ustalia sa. Ale nie vzdy
Takze podla prejdeni roznych for, radach od TT-Simik a par klubakov mi (podla mna) zostali 4 moznosti:
1/
nejaka netesnost hadic - aj ked od separatora su vsetky nove a od vahy vzduchu po sanie su vsetky dokladne skontrolovane... Ktore hadice by to este mohli byt? Aj ked netesnost by som vylucil z dovodu, ze po resete adaptivnych hodnot mi to vzdy na 100km prestane, cize skor elektro-problem.
2/
skrtiaca klapka - ze by pri jemnom pridani zadrhavala... ale na druhej strane ked prichadzam ku krizovatke a brzdim motorom tak nepridavam cize klapka by mala byt zavreta (?), stlacim spojku, vyradim a otacky niekedy zakolisu, niekedy nie...
Da sa klapka pocas startovania a pridavania nejako skontrolovat (ci pridrhava)?3/
snimac vackoveho hriadela (camshaft sensor) - teraz neviem, su tam dve cidla na vacke? Ak ano, tak to cidlo co je na lavej strane je cele zadrbane od oleja, pravdepodobne tam presakoval este pred vymenou tesnenia pod vikom ventilov, lebo tam bol vsade olej - od vymeny nic... Moze to cidlo kvoli tomu blbnut?
4/
snimac klukoveho hriadela (cranckshaft sensor) - cital som par vlakien kde mali auta podobne priznaky a pomohla prave vymena tohto snimaca...
Dodam, ze diagnostika (INPA) neukazala nikdy ziadnu chybu, aj ked som u Simika pridaval na volnobeh a otacky nam lietali hore-dole
Inak auto pekne startuje, taha ako blazen a spotreba je super... napisalo mi par klubakov co s tym jazdia niekolko rokov, ze ten problem nikdy nevyriesili, cize jazdit sa s tym v pohode da, len ma to proste stve