tvaroh napísal:V8 samozrejme nebude :)
ale pri benzine urcite bude ladenie vyfukov, ja som v zasade neni proti R6 napr v M2
a nakoniec aj v M4GTS je ten motor z M4 brilantne odladeny spolu s krasnym zvukom ale tam su celotitanove zvody a vsetko
Mne napríklad vadí že keď si kúpiš BMW M2 tak tam nemáš S-kovy motor, čo je motor výhradne s dielne BMW M, ale máš tam "obyčajný" N-kovy motor, aký je aj napr. v X4 M40i.. Čiže máš síce M BMW ale bez M motora. Doteraz myslím každé Mko malo svoj jedinečný motor, pri M2 to neplatí.
Keď si prečítam špecifikáciu čo všetko obsahuje balík Competition na M4 ostal som celkom milo prekvapený koľko zmien tam je. Nevedel som že sú tam aj iné pružiny, tlmiče, stabilizátory.. Musím naozaj potvrdiť že jazda s BMW M4 competition je športovejšia, aspoň taký som mal dojem (ktorý môže klamať). Keď sem dám celu špecifikáciu :
Čistý pocit motoršportu: Pomocou balíka Competition prenesie BMW M4 Coupé na verejné cesty ešte viac dynamiky a agility zo sveta vrcholového motorizmu. Postará sa o to zvýšený výkon motora, špeciálne ladený Adaptívny M podvozok, nové nastavenie Dynamickej kontroly stability (DSC) aj Aktívneho M diferenciálu a 20-palcové M disky kolies z ľahkej zliatiny so zmiešaným obutím. Podvozok dostane nové pružiny, tlmiče, stabilizátory a prispôsobené jazdné režimy Comfort, Sport aj Sport+. Výkon radového benzínového 6-valca M TwinPower Turbo stúpne na 331 kW/450 k. Špeciálny M Šport výfuk produkuje obzvlášť mohutný charakteristický zvuk, so zárukou husej kože. Ľahké M športové sedadlá sú vybavené operadlom s nastaviteľnou šírkou a vertikálnou perforáciou. Predné bezpečnostné pásy sú doplnené o decentné pruhy vo farbách BMW M. Jedným z viacerých špeciálnych prvkov exteriéru sú exkluzívne kované a leštené 20-palcové M disky kolies z ľahkej zliatiny Star-spoke 666 M so zmiešaným obutím, optimalizované z hľadiska tuhosti. Športový charakter zvýrazňuje aj balík lesklých čiernych prvkov BMW Individual Shadow Line s rozšíreným obsahom, od predných mriežok, cez bočné žiabre a označenie modelu až po robustné koncovky výfuku v spracovaní Black Chrome.Tak po prečítaní človek naberie dosť pocit že to auto musí byt výrazne lepšie a hlavne ľahšie od štandardnej M4 a vôbec ten príplatok za to všetko mi nepríde nejako veľa.Preto som ostal dosť zaskočený (vid odkaz dole) kde podľa celkom veľkých nemeckých magazínov je M4 competition dokonca ťažšia s obyčajnou M4 (1611kg vs 1632kg) a vraj aj pomalšia, napriek zvýšenému výkonu s 431 na 450k. Naozaj neviem čo si mám o tom myslieť, nechce sa mi az veriť tomu.. Moja skúsenosť s M4 je veľmi dobrá a to nezmenia žiadne články ale dosť má toto prekvapuje.http://www.bmwblog.com/2016/08/03/instrumented-tests-bmw-m4-vs-bmw-m4-competition-package/Nedavno som pozeral Grand Tour a mali práve na test M4 GTS, celkom má to potešilo ale nepočul som na to auto jedine pekne slovo. Vraj je totálne napicu vo všetkom :) To som ties čumel lebo viem že vždy M chválili. Odporúčam pozrieť. Myslím že to porovnávali s 911 ktoré je oveľa lepšia aj na okruh aj do premávky. Ties som nevedel čo si mám o tom myslieť :)