... všetko o BMW ...
Milosss napísal:Starý poctivý kus železa je podľa mňa predchodca tejto OMky. Váha vzduchu, EGR, čidlo v sání, elektronicky riadené čerpadlo, ak ho nikto neprekopal na mechaniku z predchodcu, a rado tečúce čerpadlo Lucas, to mi príde voči predchodcovi ako dosť veľa vecí, ktoré sa naozaj dokážu pokaziť.
Tiež som si chcel kúpiť tento motor v mäsiarke W210, no jeden člen mi to tu trocha porozprával bližšie a usúdil som, že zachovalá 124ka s atmosférickou verziou bude na tom lepšie v oblasti spoľahlivosti. Tam sú naozaj jediné elektrické veci v motore žhaviče a alternátor. Jo a pardon ešte čidlo na tlak oleja a teplotu vody. Stop ventil riešený cez podtlak. Proste naozaj mechanika v ešte relatívne schopnom aute.
starynovy napísal:No je to prave naopak, a novodoby CR motor neda vacsi vykon. Je to dane systemom pripravy paliva. Uz sa upravuju aj CDI motory ale pre skutocne trhace asfaltu je stale volba jasna. 800Nm je peknych ale ked je to nad 3600RPM hluche tak neviem co je lepsie. Zivotnost je dana len kvalitou materialov a robustnostou, ta bude velmi podobna pri rovnakom vykone.
starynovy napísal:trocha fail nemyslíš?Preco nemam diesel v mercedese? Lebo prichadza v hnusom baleni, ma zvuk ako 6 kladiv v plechovke a zere 11L.. nie dakujem, to si kupim V8 na BENZIN a nie plyn.
starynovy napísal:Preco nemam diesel v mercedese? Lebo prichadza v hnusom baleni, ma zvuk ako 6 kladiv v plechovke a zere 11L.. nie dakujem, to si kupim V8 na BENZIN a nie plyn.