... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Re: [E34 525tds] Satan >"diesel konci kde my zaciname"

Utorok, 21. Októbra 2014, 09:19

na tds netreba meniť tesnenie hlavy ale celý motor, ja som to zistil, stary to časom zistil tiež, a teraz už aj ty
len tak pre zvedavosť, keď budeš rozoberať a zhodíš veko skús či pôjdu dotiahnuť momenťákom skrutky hlavy, tipujem že niektoré budú málinko uvoľnené, ten motor má nakokot závity v bloku, jednu výmenu tesnenia niekedy prežije, 2 už vôbec
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

sineDko
Kraj: Zahraničie

Utorok, 21. Októbra 2014, 09:22

no este aj tie som daval nove ked som to robil. uvidime, ked sa do toho pustim :thumbup:

Dogg88
Auto: n/a
Kraj: Žilinský

Utorok, 21. Októbra 2014, 11:47

ViktorDDD napísal:
... a zvuk 5valca má niečo do seba ...

presne tak, za chodu to ma zvuk ako benzin 8)
MB diesel by som si kludne kupil aj ja...
Klub tvoria ľudia, nie autá...

starynovy
Autor témy

Utorok, 21. Októbra 2014, 11:54

Tak to by nebolo ono keby si nerypol zejo. Neuznal som, ja som s BMW dieslom spokojny. Ale OM605 ma omnoho vacsi potencial a modernejsiu techniku, taktiez ma E34 strasne nudila a toto prislo ako blesk z jasneho neba dokonca v Kubine, tak som si to vyskusal a zobral.. nebudem cely zivot jazdit v BMW a bez skusenosti s inymi autami z toho segmentu klamat seba ze je to to najlepsie. A skutocne nieje, ako vravis k BMW sa uz nevratim.. to ponuka ine veci na ktorych mi az tak nezalezi. Tu som nasiel pohodlie, uchadzajuci podvozok, vyborne odizolovanie a skutocne usta otvarajucu kvalitu a logiku prevedenia. Tu sportovost sam rad ozeliem.

Ano chcel som OM seriu uz dlho, a teraz viac ako nidy kedze sa chysta testovanie samostatneho motor managementu, nieco ako megasquirt akurat pre diesle a bola by skoda si ten obrovsky potencial zadusit s M51 (bude aplikovatelne). Planujem min. 250PS co je bez hnutia brvy mozne so seriovym motorom. Taktiez ako hovoris, ma nadherny zvuk v otackach a v strednom pasme to znie ako umnaucana benzinova 1.6tka-co viac chciet.

Sindeko> Som ani nevedel ze si robil tesnenie.. no ak boli dodrzane vsetky postupy tak si to mal v minulosti uvarene a blok je do vrtule. To iste som mal aj ja, a tie sroby sa s kazdym utahovanim spravali divnejsie. Vynimka vsak potvrdzuje pravidlo a Suitov motor ktory ma cez pol mega hadam od vymeny tesnenia 2x po sebe drzi, a nieje za tepla sanovany. Ak ti to pustilo tak zapozicaj pravitko, zhod hlavu a pozri si blok.. to uz nikto nebude rozoberat a rovnat takze sup do zberu, 35kg liatiny. :mrgreen:

sineDko

Utorok, 21. Októbra 2014, 12:01

zatial to ide a po meste sa to nevari tak sa vozim kym to ide. na dialnici po 80km sa to uvarilo, naspet po starej nevarilo ale hadice su tvrdsie ako by mali.

ked to bude nepouzitelne potom sa na to pozrem a uvidime ci je blok krivy alebo co.

ked som po kupe dal dole kryt hlavy tak prekvapenie v podobe dvoch odtrhnutych hlaviciek srobov, zacal som povolovat a dalsie dva mi ostali v orechu. asi to bude ako hovoris ze to nedrzalo dobre a zatahovali co to dalo. obrusila sa, znackove tesnenie, nove sroby a islo to. neriesim, nerobim si z toho tazku hlavu. ale kupit druhy motor je take barsjake, je sanca 90% ze kupis taky isty zly ako mas, resp ze zachvilu odide. kym to jazdi vozim sa, potom prestupim do druheho auta a uvidime co tam najdem, zhodit hlavu na hentom motore je robota na chvilku ako vsetci pozname :D

ViktorDDD

Utorok, 21. Októbra 2014, 12:10

ono je rozdiel kupovať a kupovať
ja som sa vybral na vrakovisko, tam čakala pojazdná e36 na prevozkách, sadol som, skúsil studený štart, zohrial, na výpadovke poslal 2x do 170, zastavil, hadice neboli tvrdé, skúsil teplý štart, všetko v cajku na druhý deň som mal nachystaný motor na palete
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

sineDko

Utorok, 21. Októbra 2014, 12:14

to by si povedal aj o mojom po tom ako som spravil tesnenie. chyta na pol otacky a vsetko ako opisujes, hadice dobre, aj rychlost zvladal aj vsetko. :-s

Dendo
Auto: E30 325i

Utorok, 21. Októbra 2014, 12:31

Bude sa dat niekde sledovat tvoj postup vycinania na tom OMku? Tvoje vymyslance sa mi vzdy pacili a rad som tu cital o upravach a garazovych vyvojoch :thumbup:
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok

starynovy
Autor témy

Utorok, 21. Októbra 2014, 18:38

Ten moj fritovany shit jazdil asi 3000km na plne pecky po vymene tesnenia vtedy, knedle cely den a nic. Raz som siel po meste, akosi to zahulilo a som nejako podvedome vedel ze odislo tesnenie.. vystupim, stlacim a nestlacim :D Od vtedy to uz nezatesnilo, ale to auto u mna prezilo vacsinu casu v tom stave ze boli tvrde hadice, nikdy to nevarilo iba grcalo vodu z prepadu pomaly. Co som na nom spravil dakych 40 tisic tak z toho 30 tlakovalo. Kupovat to je macka vo vreci, ja som mal vtedy stastie ako raz za zivot s tym motorom, bol v podstate novy.

Dendo> To este neviem, par jedincov to tu dost pokazilo takze forum uz moc neriesim. Skor na zahranicnych STD forach, ale daco sem puknem nech je na co pozerat. Ak sa nic nepokazi a znovu zasahom stastia vida cas, budeme na Nive iked uz s hviezdami na kapote. Ostavam verny tomu zrazu lebo je rok co rok lepsi, navyse co som zatial videl MB zrazy tak to mozem ist aj s babkou a dedom do Tatier na turu. :lol:

sineDko

Utorok, 21. Októbra 2014, 19:27

no tak ked si spravil 30 s tlakovanim tak dufam ze pri mojom jazdeni mestskom a dedinskom mi to vydrzi nejaky piatok.

ale osobne ma to tiez prestava bavit tie naftove problemy, uz mam kupeny benzin na dve paliva a tam mam istotu ze pol otacky a vezem sa :thumbup:

starynovy
Autor témy

Utorok, 21. Októbra 2014, 20:20

Ja som nemal naftove problemy nikdy.. problem bol s uvarenym motorom ktory mal krivu hlavu aj blok. Tam myslim palivo nehra rolu. Naftovy problem mal napr. csuka530dé. :mrgreen:

ViktorDDD

Streda, 22. Októbra 2014, 07:49

sineDko napísal:
no tak ked si spravil 30 s tlakovanim tak dufam ze pri mojom jazdeni mestskom a dedinskom mi to vydrzi nejaky piatok.

ale osobne ma to tiez prestava bavit tie naftove problemy, uz mam kupeny benzin na dve paliva a tam mam istotu ze pol otacky a vezem sa :thumbup:

ja som mal celý blok popraskaný na x miestach a pol roka som jazdil s tým že tlakovalo, keď som tomu podržal 130-140 dlhšie tak kus povarilo, zastavil som, vypustil tlak a šlo sa ďalej
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

bramborak
Auto: e91 "07
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 24. Októbra 2014, 11:00

starynovy napísal:
Predane, od vcera brazdi derave asfalty trencianskeho kraja, vratilo sa presne odkial prislo. Ak by som mal na zaver zhodnotit po 3 rokoch uzivania, tak to nebolo dobre auto. Uplne bezproblemovo (chap bez tlaku v hadiciach) islo asi 13 mesiacov z 37, dost smutny pomer ale na druhu stranu kriticky pokazene bolo len tyzden a za tie roky ma nechalo len raz ked dosla nafta. Po vymene toho utyraneho motora som o nom uz nepocul a 8 tisic km pocas 10 mesiacov som kapotu otvaral len kvoli vode do ostrekovacov- pozdravujem kobrakaia co sa boji ist 40km. Odkaz M51 dalej spokojne jeboce v Omege, ved co by som to bol za tdsar keby som nemal aspon jedno a netlacil kazdemu do hlavy ze je lepsie ako V8 ze? Kupil by som tu motorizaciu aj znova ale urcite nie v E34. Na margo toho modelu musim povedat, ze ma styl ale je uboho zastarany a uz dost dlhu dobu ma nebavilo do toho ani sadat. Kazdopadne technicke zalezitosti som si vyzral snad vsetky, a nieje kut ktory som kvoli niecomu nemal rozobraty, novu majitelku cakaju tie nestastne prahy, dverne listy a kadejake tukance po kamienkoch. Konecne nejake pekne kolesa a bude sa na to dat aj pozerat. :thumbup:

Co ma privadza k nahrade, ktorou je C-klasse W202. Pod kapotou ma slavnu seriu turbodieslov z rodiny OM606, v tomto pripade ochudobnenu o valec avsak stale zakladom silnejsiu ako konkurent 110/280 vs. 105/260. Po snad dvoch rokoch viem zase povedat "radost z jazdy" aj ked nie v BMW.. Myslim ze tychto "zrad" bude teraz v mojom okoli viac, staci sa 10 minut povozit. :mrgreen:

detaily prosim :lol:
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

Dogg88
Auto: n/a
Kraj: Žilinský

Piatok, 24. Októbra 2014, 15:51

Klub tvoria ľudia, nie autá...

kobrakai

Piatok, 24. Októbra 2014, 16:51

:( tento rok som najazdil max. 150km :D nakazene všivave M50tky! nonstop sa to sere :D
dufam ze si to nepredal za málo peňazí Braňo :D lebo ak hej, tak som to mohol dojsť vykúpeť do večného zatratenia a spraviť znej missile

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 27 neregistrovaných