... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
darklord
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

Re: [E34 525tds] Satan >"diesel konci kde my zaciname"

Štvrtok, 7. Augusta 2014, 21:30

Rozum ani peniaze netreba, inak by som s tym nemal skusenosti :lol:
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

starynovy
Autor témy
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 7. Augusta 2014, 21:34

Tak fajn, ak to bude aktualne poretardime a zablokujmeme celu ECU, pripadne pootravujem Peta ak budes mimo kralovstva.

nadro
Auto: BMW E46 320 touring
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 7. Augusta 2014, 22:07

starynovy napísal:
Tak fajn, ak to bude aktualne poretardime a zablokujmeme celu ECU, pripadne pootravujem Peta ak budes mimo kralovstva.

tú krabičku od spreja sa zabil :mrgreen:
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

Arnold
Auto: E91 F48
Kraj: Košický

Piatok, 8. Augusta 2014, 15:04

Zaujímavý zvuk to má :shock: Budúci rok na nive ma dúfam povozíš :-D

starynovy
Autor témy

Piatok, 8. Augusta 2014, 15:59

Tak podla odhadov jasnych odbornikov to bude mat by voko asi 68PS, ale povozim co by nie. :smile: Ak vida spravime 0-100, neviem ci bude mat zmysel 80-120 na 4rke.. to skor nie. Zaujimave by bolo 0-200 ale to sa tu neda.

Suit
Auto: BMW E61 535d
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 8. Augusta 2014, 18:46

No 80-120 na 4ke urcite nie :D to mas pri 80 tak 2100 otacok co je nepouzitelne na zrychlenie. :D

starynovy
Autor témy

Nedeľa, 10. Augusta 2014, 15:46

A sme doma, vcera v noci na nemenovanom useku na hraniciach to par krat porusilo zakon a vysledok je 0-200km/h za 30s.. nie zle na 54kW. Casove porovnanie na chlp sedi s 530d E60 ktora ma rovnako 30s aj rovnaku hmotnost, vykon 170kW.. takze kdesi v tom pasme 150-170kW sa to mota. Je vhodne poznamenat ze sa jedna o smoke free performance nakolko som turbo ratal pre AFR az 22:1 (min. 17) a toto turbo tam fuka tolko ze bude snad aj 35:1. Odpich z miesta ale smrdi, znatelny turbo lag asi 2s je v tom kratkom horizonte ok. 10s hodne citit. Cas 0-100 je kdesi pod 10s, Suit zle zaradil dvojku :P .

Pred jazdou sa este menili trysky o ktorych cesky majstri tvrdili ze vykon este znizuju.. no turbo pracuje v rezime free-floating, teda bez WG a plniaci tlak priamo odraza vykon motora alebo inak povedane mnoztvo paliva. Pred testom so seriovymi tryskami siel tlak v maxime na 1.7Bar, teraz 2.1 a viac (budik uz negarantuje presnost mimo stupnice). Stale treba prerobit tu hroznu redukciu a vyfuk, v tom vidim posun spool-upu tak 300RPM nizsie vdaka vacsej rychlosti spalin.

Na ceste uz je mensi brat HX30W ktory ak prilis nezvysi spatny tlak vyfuku bude este unizeny na HE221W. Papierovo by to malo davat s prehladom aj to najmensie ale prax sa casto lisi takze sa uvidi. Momentalne je jazda v spodnych otackach asi ako na horsie nastavenej serii, proste jazdit sa da ale ziadne tahy, pri 3000 sa vsak rucicka nahle prevali z 0.5 na koniec stupnice a uz to iba taha a taha.. mensie turba by mohli spodok posunut pekne dole ale ako vravim nechcem to na ukor top-endu. 8)

michaltt
Kraj: Košický

Nedeľa, 10. Augusta 2014, 16:46

30s je pekne na 54kw. Tolko robi 325 automat. Kolko vazi tvoje auto ?

BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

starynovy
Autor témy

Nedeľa, 10. Augusta 2014, 16:55

Jo da sa to, E39 530d 142kW ma 36s, proste mu tie otacky od 4500 vyssie chybaju. Moje auto ma 1500 v technickom, ale toto bolo merane na Suitovom pohrebaku.. kozene sedacky velky siber. Do 1600kg bude mat ta karicka+170kg osadka, nieco v nadrzi.. suma sumarum 1.8t. :-s

masko
Auto: E34, CLK

Utorok, 12. Augusta 2014, 18:21

Už sa mi na to chlpy ježia čo sa tak teším, kedy to budem mať v aute :)

starynovy
Autor témy

Utorok, 12. Augusta 2014, 18:41

Nazhav invertor, cez vikend hadam pojdeme na to :D

BouBou
Auto: 318i E30 Turbo M10
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 15. Augusta 2014, 17:45

Prepac nic proti tebe ale to ako sa vyjadrujes , miesas anglicke odborne terminy so slovenskymi a este aj skratky, to vsetko je sice pekne ale o tom by mala svedcit aj ta profesionalita pod kapotou, ako hps hadicky na olej aspon, o tom ze tie hadice su tam nabastlene jak tuzex performance . Privod oleja stylu nahnem sa pod kapotu a rukou zavadim o olejovu hadicku a utrhnem ju tym, zpony dve na nej lebo stahuju tak napicu ze radsej si dal dve za sebou, a uz chcu aj tak vystrelit, sacia hadica na vzduch jak doma z vysavaca, hroza, ako vy nam tu idete vypravat ze za 500 euro za noc turbime auta, ako ja mam pod kapotou 5000eur a odpracovane asi 2 roky a asi 7 motor postaveny v poradi. Tak aby setko fakcalo, pritom sa dba na emisie hlucnost pri normalnej jazde ,,

Nic v zlom no pri tolkej krytike nasej prace by si sa mak pozret pod svoju kapotu, a este jedna vec 6000 od tds ako zaprve neviem kde to z takou tazkou klukou a piestami chces tocit a kde ten motor 12 ventilovy tam este bude tahat a mat vydrz to neviem ale vies je rozdiel 4000 a 5000 a nieto este 6000 minimalne na to neni nastavena tvoja vacka ktora je od vyroby nastavena na nizke otacky, ako mat sanie turbo vyfuk na vysoke otacky a pritom mat vacku nastavenu na nizke je ako lizat picu cez sklo.

Dufam ze ma tu vsetci zhejtujete riadne za tento prispevok, cakam to, no pisem iba svoj nazor na veci ako sa maju z mojho pohladu tot vse,
Sikovny si aj vies dost ako jeden z mala tuto na klube aj ide ti praca od ruky no keby si si dal viac zalezat bolo by to fajn. :)
///..Kto nezažil nepochopí..///
E36 320i Coupe - Lagunengrun metalic
[size=150]E30 318i Coupe - M10 Turbo
Obrázok

starynovy
Autor témy

Piatok, 15. Augusta 2014, 17:58

Preco by ta zrali? Dojde ratlik ktory vie akurat vymenit naraznik a prida sa ze presne toto vravel. Nemam rad dohady, je to o nicom.. po brdze mozeme polemizovat ci je vacka taka ci tzv. onakva.
Vyjadrujem sa v ramci pravidiel fora bez vulagrizmov a gramatika je tiez dobra takze tam nevidim dovody na kritiku.
Za asi 4 mesiace sme vymenili 3 turba co samo o sebe nieje lacne, podla vzdelanych som sam nevzdelany zobrak takze necakaj ze s kazdym pokusom dokupim na mieru drahe tuning vecicky, hlavne ze su fancy opletane nerezom alebo silikonove.
Ako kritika sa vzdy ceni, posuva do predu.. ale tu skutocne nieje na mieste. Ked to bude hotove tak ze sam poviem dost, odfotim ti to pod kapotou aj niecim inym nez mobilom a potom ma kludne tzv. do*eb-ako teraz.
Myslim ze prehodnotim prispievanie na toto forum, aj tak to zaujima len velmi uzky okruh ludi s ktorymi som v kontakte ci uz osobne alebo na socialnych sietach.

K otackam, viac ho tocit nechcem. Severani ho tocia aj na 7500RPM, vykon tam stale je a nerozpadne sa to. Podcenujes ten stary kus zeleza, dufam ze v tom nieje hejt ze to toci a taha ako benzin s oneskorenim. pritom pali decht. Tah je silne relativna velicina, ale ak moj nazor nieco znamena mozem ta uistit ze od 5 hore to rozhodne nezomiera. :mrgreen:

pegass325
Auto: E34 525TDs

Piatok, 15. Augusta 2014, 19:43

ja ti tiež niekedy nerozumiem :mrgreen: , hlavne keď keď vieš o čom vravíš a ja len kyvkam hlavou a tvárim sa že viem tiež :D .

Každopádne vždy sa niekomu niečo páči a niekomu nie, svet by bol moc jednotvárny. Tiež financie zohrávajú veľa. Ja napr. peňazí nazvyš nemám a preto ak mám pod kapotou niečo čo plní funkciu no nevyzerá 3x vábne, no budiš, účel splnilo.
Teraz som na maminej E30 fušoval plastovú rúru kúrenia, odpadlo hrdlo na hadicu vyhrievania škrtiacej klapky, tak, že hadicu už nebolo o čo chytiť, tak som to obišiel, narval som do diery imbus 12ku + podložky + gumovú podložku vyrobenú vystrihnutím zo starej duše, celé som to ofačoval kovovou sk páskou - výsledok: vyhodené vyhrievanie škrtiacej klapky (doteraz nerozumiem na čo presne to tam je), vzhľad dosť na nič, ani som to nefotil :D , no brat mohol sadnúť a ísť bez obáv, že mu niekde na polceste vytečie voda.

A nebuď k sebe až zbytočne kritický, že "chudobný nevzdelanec". Ja mám školu a necítim sa byť nijak nadpriemerne múdri a bohatý už vôbec :smile: , hlúpy snáď nie som, čo to porobím aj sám, ale na vážnejšiu komunikáciu s tebou sa aj tak nechytám. Vedomosti máš, vieš ich využiť a aplikovať v praxi :thumbup: ...čo viac treba?
BMW E34 525TDs '92, 1,5BAR+CHIP (STN Customs)
BMW E30 316i + LPG, '90
ex BMW E39 525tdsAT, '98

------------------------------------
Obrázok

sineDko

Piatok, 15. Augusta 2014, 19:48

pegass325 napísal:
výsledok: vyhodené vyhrievanie škrtiacej klapky (doteraz nerozumiem na čo presne to tam je), vzhľad dosť na nič, ani som to nefotil :D , no brat mohol sadnúť a ísť bez obáv, že mu niekde na polceste vytečie voda.

je to tam kvoli vyhrievaniu skrtiacej klapky :mrgreen:

klapka bez vyhrievania zacne namrzat - rozumej bude sa tam tvorit námraza, az sa moze stat ze zamrzne samotna klapka. ci sa to naozaj stava neviem, ale inac by to nebolo na kazdom benzinovom aute.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných