Stig: dik za nazor .. kazda rada dobra

Moj pohlad na vec:
Tato vymena ma laka preto, pretoze je to plug&play, je to relativne lacne (700€ - nieco co sa mi vrati za creva z mojho auta), vykon bude na tom urcite lepsie (spolu s 3l sanim) aj ked samozrejme necakam zazraky ale celkovo je na tom 2,8l velmi dobre .. ma pekny priebeh a krutak lepsi krutak tiez potesi. Vysloveny nedostatok vykonu nemam, riesim to hlavne kvoli tomu, ze momentalne mam nejake problemy s motorom a pride mi rozumnejsie tam dat uz rovno nieco lepsie, ako vygrcat x-100€ za pokusy a opravy. Samozrejme ze iba v tom pripade, ze ten motor bude bezproblemovy.
Predavat to velmi nechcem, pretoze mam v tom aute uz tolko penazi a casu, a som natolko spokojny s momentalnym stavom (okrem toho motora), ze by bol nezmysel to predavat. Prerobil by som tisice eur a som taky blazon, ze keby som kupil inu 328i, tak by som zase chcel prekovat cely podvozok a x dalsich veci. Tym padom to ani dalsie roky predavat urcite nebudem, a po case asi aj tak ostane v rodine (ak tych x rokov prezie

). M3 uz som zavrhol, pretoze ked uz nejake rychle auticko, tak urcite siahnem po niecom inom (EVO VIII atd..).
Kompresor sotji nezmysel.. tam by uz fakt pripadala skor vymena za M3. Ale vpodstate si tuto E46 si chcem neacht na bezne jazdenie a dat ju do tip-top stavu (tak aby som ja bol spokojny). A postupom casu kupit nejake dalsie salítko

ako som pisal vyssie.
Takze ak sa to oplati cenovo ako tvrdite, tak ja som uz dost rozhodnuty ist do toho. Jediny problem moze byt, ze motoru nieco bude a tym padom by do neho tiez trebalo naliat vagon penazi. V tom pripade by som radsej uz opravil ten moj. Jedina moznost je ist tam (Partizanske) a vyskusat ho a zdiagnostikovat. Ja to mam ale pekne z ruky a nemam nikoho pobliz, komu by som mohol verit ze ho pretukne solidne. Takze budem asi musiet riskovat a skocit to tam omrknut a ak bude dobry tak zobrat. Ak nie tak smola :)
PS: nenajde sa niekto ochotny a schopny, kto by mi vedel tam ten motor skontrolovat (popocuvat, posledovat chod a zdiagnostikovat)? Auto je v Partizanskom a samozrejme dopredu poslem peniazky na benzin a kavu za tuto sluzbicku.
M52TUB28 + M54B30 intake manifold + EU2 | H&R Cup Kit | H&R Stabilisators kit | SS headers | M3 front brakes | Meyle HD RSM's + Z3 r.p. | M3 RTAB's + limiters | Subframe: reinforcement & Powerflex | Eonon D5150 | 18" VMR VB3