Nedeľa, 17. Novembra 2013, 11:02
Díky
Přidám další aktuality... Oil catch tank (separátor oleje z odvětrání klikové skříně) je hotový a namontovaný. Měl jsem na něj tyto požadavky - vysoká filtrační schopnost, co nejnižší restrikce pro odvětrávané plyny aby nedošlo k přetlaku uvnitř motoru (původní hadice odvětrání má cca 3cm průměr a takový oil catch tank ani není na trhu), OEM vzhled - žádné tuningy v motoru a maximální cena = 0kč.
Použil jsem nádobku na servokapalinu z mazdy, co se mi válela v garáži. tu jsem rozřezal a vyrobil uvnitř 4 komory oddělené kuchyňským struhadlem a vyplněné drátěnkou a sítkem na čaj :) Zbrousil se závit na víčku nádobky a na to se nasadila přívodní hadice (hadice od chladiče z nějaké mazdy) a na druhý vývod se použila hadice od serva.
Dalším úkolem bylo odřezat vývod na plastové trubce sání, mezi váhou a turbem. původní vývod odvětrání směřoval k motoru a tam byl propojen krátkou hadicí. Bylo tam málo prostoru na to aby se tam namontovaly hadice k oil catch tanku, takže se trubka uřízla, stará díra zavařila plastem a přesunula se na přední stranu sání, kde se zasunula do díry tak, aby cca 1,5 cm přesahovala dovnitř, konec se seřízl pod úhlem 45 stupňů a celá trubka se navařila šikmo. to aby se docílilo bernouliho jevu (princip fixírky) kdy okolo proudící vzduch vytváří v trubce podtlak a dochází tak k aktivnímu odvětrání klikové skříně. Podtlak uvnitř motoru je výhodný protože se zlepší těsnící efekt všech gufer a těsnění a také klesnou ztráty způsobené tím jak písty při pohybu dolů stlačují a víří vzduch pod sebou. Při dostatečně velkém podtlaku (za použití podtlakové pumpy pro odsávání plynů) se může zvýšit výkon o nezanedbatelná procenta..
-
Prílohy
-

-

-

-

-

-

-

-