... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12
mmracing.sk

Esence
Autor témy
Kraj: Zahraničie

Re: [E53 X5 3.0D] + [E38 740IL] Nové FOTO

Piatok, 2. Januára 2015, 08:23

Maco zrejme nie :mrgreen: chcem len obmeniť už MB a F01 som si užil krátko keďže tam bol ten nešťastný motor ](*,)

Napster050, neviem jak u E39 no tu tiež pri e38 to je na pixlu... Ale napr Audi A8 D2 čo som mal tak tiež podobná záležitosť ...

Ok takže aktuálne 8:12 volala polovička, že pred obchodom ako naštartovala sa rozsvietila kontrolka baterky a zhasla až po cca 10 sekundách od naštartovania, remeň alternátoru je na mieste. Momentálne nie som doma takže viac neviem povedať. Autom prešla cca kilometer domov doplním neskor

Edit 8:22 volal som jej nech skusi naštartovať na mieste či bude svietiť alebo zhasne ... Takže už svieti stále :evil: ... Dajaké rady ?

Baterku eliminujem ešte dnes som v BB rovno kupim novu (doplním fotkou po nákupe) ... A keďže remeň je opticky ok (info cez telefon od priatelky) tak zrejme Altík sa odovzdal na koniec svojej cesty ...

Aké su možnosti páni ?

sineDko

Piatok, 2. Januára 2015, 08:49

Odmerat najprv volty a nie len spoliehat sa na kontrolku. Potom odmerat ci ide budenie na alternator a ak ano tak uz ostava len vybrat ho. Pri tolko km je velka sanca ze budu len uhliky zodrane takze bud to vymenit samotne uhliky alebo cely regulator, podla situacie. Spolu s tym vymenit aj komutator a ides dalej.

palzo
Auto: Dedova Lada
Kraj: Košický

Piatok, 2. Januára 2015, 09:15

urcite by som pozrel Alternator.. ja som s nim mal celkom dost problemov, a na 3x sa to robilo.. keby som bol vtedy vedel ze bude sa to musiet na 3x a za kazdym aspon 130e aj s robotou tak by som kupil novy za cca 400e (aspon taka bola cena v tej dobe v elite)... posledny krat sa tam menilo to rotujuce jadro (neviem ako sa to presne vola) v January 2012..
Jack Daniels + Coca Cola :)

Esence
Autor témy

Piatok, 2. Januára 2015, 19:55

Ďakujem za rady ... Takže doplním aktuálnu situáciu nová baterka na mieste no kontrolka alternátoru stále svieti stihol som objednať kontrolu k 5.01 (pondelok) premerajú a povedia ako som na tom. V prípade poškodenia alternátoru hneď objednám nový ak bude orientačná oprava repasu presahovať sumu 200€, viac som sa na mieste keďže som nebol na BMW nedozvedel. Mechanika si zoberiem priamo k sebe na premeranie, nech sa s tým neplahočím a potom sa uvidí ...

K tejto príležitosti sa chcem opýtať na referencie resp. skúsenosti s Hornet autosklo zvažujem kúpu a výmenu nového čelného pre E38 a rovno aj E53 keďže majú čo to za sebou. Na E38 sú dve bodky a od stieraču tiahla čiara, ktorá síce neprekáža no budem mat lepší pocit ak tam nebude ... Samozrejme s touto otázkou hneď otázka ako to bude v rámci daždoveho senzoru ? resp. to sa len odlepí a nalepí k novému či treba kúpiť priamo nový ? ... (senzor funguje)

Nová baterka konkrétne Bosch S5/12V 100Ah, tak aspoň preventívne môžem na najbližšiu dobu vylúčiť potencionálne riziko v rámci zimy a udržania si kapacity ... Stará po pripojení na nabíjačku ukazuje kapacitu v rozmedzí 80% takže som ju vlastne kúpil zbytočne ale aspon viem, že baterka je v poriadku a problém je na strane alternátoru.

Ešte jedna pikoška na záver, zajtra idem do novej autokozmetiky som zvedavý na výsledok budem určite referovať. Keďže som sa pri kúpe autobatérii dal nahovoriť na značku Meguiars :mrgreen:
Prílohy
IMG_20150102_152759.jpg
IMG_20150102_152809.jpg

Užívateľov profilový obrázok
Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Re: [E53 X5 3.0D] + [E38 740IL]

Piatok, 2. Januára 2015, 20:41

Ano snimac sa odlepi a potom zas nalepi. Odporucil by som ti na kupu Autosklo Jumaz a na instalaciu dakeho tvojho mechanika.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

Esence
Autor témy

Piatok, 2. Januára 2015, 20:55

Maco v pondelok hneď volám a podám info. ohľadne ceny som zvedavý a už teraz sa teším ...

Som tu len na skok ale chlapci mojíííí tá autokozmetika to je akože klobúk dole asi idem "pohoniť"... <> (piči) že som nekúpil viac toho :twisted: , sa s tým seriem v garáži ale výsledok je, že :-({|= Samozrejme všetko fotím a doplním v priebehu zajtrajška =D>

... ospravedlňte moje výrazy hlavne silne veriace osadenstvo :mrgreen: ale stále som v šoku ako tie sedačky prezreli (mydlo bola len 60% záležitosť) s týmto to dostalo inú dimenziu O:) ...

Maco

Piatok, 2. Januára 2015, 21:23

Ale vylucne im musis povedat ze chces pilkington na 100 percent a potom typ co potrebujes. Neviem ako to ma E38 ale na X5 musis kupovat aj taku hornu listu na okno s uchytmi. V BMW celych 21e, neoplati sa kupovat nahrady. Vacsinou mas montaz do 50€ podla toho ci pouziju vlastnu lepiacu sadu alebo dokupis ty dake lepidla a primeri.

Inac mydlo je dost funkcne len s hubkou to je blato.. ked som presiel na kombinaciu mydlo + kefka na kozu to bolo vonco :thumbup:
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

Esence
Autor témy

Piatok, 2. Januára 2015, 22:33

Skromne som kráčal napred moje oči, ktoré som mal uprené k budove pred sebou ešte nepredpokladali to čo príde. Môj ciel bol jasný a nepredpokladal som iste zaváhanie, teda ešte než som tušil čo príde. Čaro obchodníkov je v dnešnej dobe neúprosne a stretávame sa denne v situáciach, ktoré nám nedovolia sa rozhodnúť vlastným rozumom či pohnútkami ale ten, či tá osoba naproti pultu Vás horkovzdušne pretavuje v názor, že ten jeho je vlastne ten Váš :-k ...
Ako som ráno načrtol pri informácii, že zrejme kľakol alternátor no nebol som doma, nezostávalo nič iné ako nasmerovať svoje kroky do predajne a kúpiť novu autobatériu. O:) Na tom by nebolo nič neobvykle, skôr prezentujem názor, že plakať niekde tri dni o tom ako po odstavenom aute zhruba tri dni nejde naštartovať, stále dobíjanie už tak mŕtvej baterky situáciu nevyrieši. Len male % týchto prípadov má na svedomí skutočne fakt toho, že ju "baterku" sťahuje samotná výbava daného vozidla ... Veľa z Vás však pozná samotný priebeh nákupov, idete pre určitú vec no po prebehnutí pohľadom po pulte a jeho okolí Vás preruší osoba vetou "Smiem Vám s niečim ešte poradiť ?" :evil: Samozrejme ako veľký džentlmen som nechcel prerušiť jeho snahu predať niečo čo vlastne ani nepotrebujem a tak som stroho reagoval ...

"Len v prípade, že by tu bolo niečo kúzelne niečo čo keď uzriem tak ma to privedie späť" (smiech) :D ... Samozrejme čakal som reakciu v podobe "v poriadku" alebo niečoho stručného, krátkeho alebo tak. Proste hodiť tému do outu "autu" ... No predavač sa nedal (tie ich školenia sú čím ďalej tým lepšie) a ja ako konečný zákazník som si opäť pripadal ako ten posledný KKT na trhu bez špiku všeobecného rozhľadu (smiech) :D Samozrejme spustil snáď o všetkom takú odbornú debatu, ktorá Vás presvedčila aj o obyčajnom osviežovači, že je pre Vás dôležitý ako Urýchľovač častíc pre dnešnú vedu [-o<

Nechcel som prerušovať jeho poéziu o tom aká je každá súčasť jeho predajne vlastne to čo drží náš svet na nohách, no povedal som si, že už vlastne dochádzajú zásoby na ošetrenie interiéru (hlavne kože) a v rámci tejto zimy som tomu popravde ani moc nevenoval pozornosť ... Ono aby som neklamal túto Zimu som ešte neošetril kožu ani v jednom aute. (hoďte ho cez palubu čurá*a :mrgreen: ) Preto som sa jasne opýtal čo odporúča na kožu ... Prebehla dosť zaujímavá debata, vlastne si dovolím povedať, že pánko sa dosť rozumel. Čo je vlastne nie vždy železným pravidlom hlavne v prípadoch, kedy máte chuť toho predavača doslova seknúť pod rebro a objednávku napr. nového dielu pre svojho tátoša dokončiť bez jeho "odborného poradenstva" :-" . Každý zrejme zažil a kto ešte nie nestrácajte nádej ved ono Vás to postrehne tak či onak (no nebavím sa o poradenstve v rozpadajúcom sa manželstve tam platí len jedno pravidlo "hrať sa na obeť aj keď nou nie ste" O:) ... No ale pokračujme už v tak nekonečnej spletitosti týchto viet.

Prešiel snáď každú značku, až ma zaujala debata o produktoch Meguiars. Aby som pravdu povedal čítal som o nej už veľa dokonca tu v príbehoch ju použilo pár z Vás. No ja osobne som bol vždy tým čo zastával teóriu že od AG lepšie zrejme nebude (AG skutočne aj po tomto odporúčam, no ja osobne už prechádzam plne na "novú verziu" Meguiars)) ... No debata o jeho nutkaní mi niečo podstrčiť prešla do tzv. debaty vlastne niečo odporučiť. Samozrejme na základe istých referencií, ktoré v rámci tohto produktu sám nazbieral ... Slovo dalo slovu a k autobatérii som si zadovážil aj sadu od Meguiars a výsledok ? ... Vid. fotografie (ešte by som chcel dodať, že samotne čistenie prebiehalo opäť aj teplou mydlovou vodou, za pomoci kuchynskej hubky. Návod tu v príbehu strana 2)

Ešte na záver by som chcel povedať, že lepšie to v rámci telefónu v tej tmavej garáži nešlo odfotografovať takže touto cestou ďakujem za pomoc externému osvetleniu a hlavne patriotom s Číny, ktorý ho vyrobili za kvalitnú výslužku ryže. Vo fabrikách, kde sú dodržané všetky legislatívne záležitosti pre dobro zamestnancov. :mrgreen: A samozrejme na záver by som ešte chcel dodať, želám si SVETOVÝ MIER :-({|=
Prílohy
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg

Maco

Re: [E53 X5 3.0D] + [E38 740IL] Meguiars 2.1

Piatok, 2. Januára 2015, 22:42

Z fotiek vlastne nevidno nic :mrgreen: Ale tak to ma byt prirodzeny vyvoj, postupne sa dostanes k veciam kde si povies ze ag aj meg... (nechce sa mi to pisat :D ) su blato :mrgreen: A radim ti vyskusat aj tu kefu na kozu, ta je uplne super, dostanes sa do zahybov a vsetkeho a cistenie je hned radost :thumbup: ja kupujem zvacsa na www.autodetail.sk

Inac k tym oknam, ked si doteraz nemal tak odporucam klimakomfortne s pasom. Na X5ku v Jumaze stal pilkington 175€, sice drahsie ale vysledok pocitis :)
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

Esence
Autor témy

Sobota, 3. Januára 2015, 09:43

Kefku mám a je to ako píšeš skutočne dobrá vec v rámci zhybov či menej dostupných miest ... No popravde si ma potešil v rámci tej cenovej relácie očakával som o niečo viac určite pôjde do toho a najbližšie doplním :thumbup:

Samozrejme v tej tme toho veľa nebolo vidieť takže doplním niečo za svetla ... Dnes sa pustím do X5 a zajtra dám do poriadku aj S/ko (ak ma chuť neopustí)
Prílohy
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg

Esence
Autor témy

Sobota, 7. Marca 2015, 18:09

K Ježišovi sa približovali všetci mýtnici a hriešnici a počúvali ho. Farizeji a zákonníci šomrali: „Tento prijíma hriešnikov a jedáva s nimi.“
Preto im povedal toto podobenstvo: „Istý človek mal dvoch synov. Mladší z nich povedal otcovi: ‚Otec, daj mi časť majetku, ktorá mi patrí.‘ A on im rozdelil majetok. O niekoľko dní si mladší syn všetko zobral, odcestoval do ďalekého kraja a tam svoj majetok hýrivým životom premárnil.

Aj takto som mohol začať po dlhej dobe monológ, ktorý by sprostredkoval neustálu spletitosť myšlienok čo za materiál ťahám cez nos :mrgreen: Tak ale samozrejme to nie je moje gro takže poďme pozrieť čo nové sa udialo za posledné obdobie ...

1: Výmena oleja ... Môžem zodpovedne povedať, že toto kolo nebolo vôbec nutné no po kompletnej prerábke motoru sa to po cca 5000km odporúčalo v rámci prevencie. Takže nasledovala zmes "Castrol Magnatec 5W 40" Neviem či som volil to správne v rámci značky a tak. No nebudeme sa tu hrať na to, že sa to leje do RR Phanteom/u :-({|=

2: Prebehla výmena čelného skla za už Macom odporúčanú značku kupodivu spokojnosť. Na moje prekvapenie mám pocit, že dažďoví senzor si v daždi lepšie poradí v auto. režime ako predtým ... Neviem možno placebo ale tak hlavne to archaické čidlo stále ide :wink:

3: Výmena BMW znakov za "after market" ale slúžia momentálne lepšie ako tie pôvodné rozpraskané a pri investícii cca 20€ aj pri vedomí, že ich kvalita bude max na jeden rok som spokojný. V prípade určitého náznaku ich poškodenia ich za tuto smiešnu sumu opäť zoženiem ...

4: Výmena stieračov za Bosh cena 82€ :shock: keďže expert čo navrhoval tieto stierače na E38 je určite ťažko za vodou a mohol si dovoliť takúto <>/inu (sú drahšie ako na W221 "67€ pár")

5: Konečne prehodené komplet DSP za čo vďačím Koradovi, že mi predal jeho DSP, ktoré sa mu váľalo doma "pod posteľou"

6: Alternátor, ktorý som dávnejšie rozpísal bol nahradený novým BOSH v cene 462€, ďalšiu investíciu si samozrejme vyžiadala samotná výmena a prebehnutie diag. v rámci chyby nízkeho napájania ale to sa zaobišlo už v menšej cenovej relácii... Takže ďakujem všetkým, ktorý sa podieľali na riešení daného problému (PS: starý ak chce niekto na pokusy kľudne SZ)

7: Nahodená nová lišta na predné vodičové dvere (mal som od Korada ako darček jednu shadow line no rozhodol som sa že to chce ten chrom takže to nešlo inou cestou ako osobnou návštevou BMW

8: Servis LPG vo Zvolene za smiešnych 32€ "prekvapivo som čakal viac" aj s výmenou tesnenia a filtra či ako sa to volá, teda dúfam :-k

/BTW: tá cena LPG na začiatku Zvolena ako je Slovnaft (42 centov za LITER) Tak bral som plnú a prešiel som rovnakú vzdialenosť ako pri ECO+ LPG od Slovnaftu, takže smelo do toho Zvolenčania (cenu závidím). Už tak pri úspore za LPG ešte ak je cena za liter 42 centov tak :-({|=

To by bolo zrejme všetko ... Takže opäť odmlka na určitú dobu :mrgreen:

/foto alternátoru doplním jak sa dokopem k tomu to odfotografovať aspoň v tom motorovom priestore ...

PS: ešte ma napadlo, že som musel doliať cca deci servo kvapaliny ale nikde ani kvapka podla mechanikov, takže toto je zatiaľ záhada.

PS 2: Už mám komplet roletky na dvere, už sa len dokopať a nahodiť to tam kam to patrí \:D/ ...

Čo sa týka potrebných záležitostí tak potrebujem doladiť predný nárazník nie je dobre osadený keďže som nabehol na vysoký obrubník, ktorý pomohol k odopnutiu jednej strany počas vycúvania, tým ako bol spriečený o spodnú čast nárazníku (cvoky sú v poriadku)

A to najhlavnejšie zhodil som zimné gumy nahodil tie jazdené šaláty od Korada a čakám na zásielku niečo pod označením "R18" takže už nech to tu máme foto samozrejme doplním o aký typ sa jedná nechcem konkretizovať sám som zvedavý ako to padne na E38 ...

Inak všetko šľape ako má a robí len radosť. Jediné prekliatie, že už mám na jedných dverách ťukes od dajakého nákupného maniaka v Tescu. Mám na mysli typ ľudí čo prídu na Fábii rozvalia dvere ako keď nabehne SWAT do banky a idú si pre jedny špagety a syr... PS: A to sa snažím neparkovať na blízku k vchodom týchto reťazcov :evil: ...

Ešte ma napadlo, že som fasol prvú pokutu v spoločnosti tejto E38 za 10€ pre zapnuté hmlovky, ktoré som mal ešte keď som valil v hmle. No už sa k mojej spokojnosti nedostalo k ich vypnutiu ako som sa dostal s tejto oblasti do krásneho mestečka Nitra, veselo som oslepoval druhých ako čepka takže mi to patrí za moju blbosť ... Policajt ale usúdil "Vidím, že sa nevyhovárate je to možné sankcionovať v sume 50€ ale máte to dnes za 10€ :mrgreen:

Samozrejme pridávam dajaké fotografie, ktoré sú z tohto mesiaca a vznikali viacmenej spontánne bez určitého cieľa jednoducho len tak. :-"

Ako čerešničku si dovolím pridať prvú fotografiu parkovacieho miesta v Tescu v Banskej Bystrici a ich neuveriteľnú variabilitu od Smartu po Fiat Panda až po komerčne známe Octavie. Ale jaksi nedošlo na modeli tried 7,S,A8 a podobné hračky tiež pozemšťanov čo si občas taktiež musia nakúpiť tudiž aj zaparkovať na tieto "obrovské" parkovacie miesta ... A potom si položme otázku prečo parkovať cez dve čiary ... Ešteže nevlastníme Pullmana podaktorý, to už by som parkoval na miestach určených pre MHD :twisted:
Prílohy
Parkovacie miesta Tesco BB.jpg
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg

Maco

Re: [E53 X5 3.0D] + [E38 740IL] 7.3.15 Update

Sobota, 7. Marca 2015, 21:31

Auto vyzera super, tak to ma byt ale ten magnatec..... #-o tedav podstate si tam dal origo bmw olej :lol: Ale do tohto motoru urcite aspon Mobil 5w50.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

Esence
Autor témy

Pondelok, 9. Marca 2015, 16:30

Tak neprešiel tak dlhý čas aký som očakával, že pominie do mojej ďalšej aktualizácie. Ale poďme k veci ... Potrebujem stránku alebo niečo čo ma nasmeruje aké farby sa dali použiť (objednať) na sedačky resp. aby som to spísal pochopiteľne, zvažujem reštaurovanie celého interiéru. Momentálne som rozhodnutý ponechať farbu tá ktorá tam je teraz, no pohrávam sa z myšlienkou niečoho v slonovinovej prípadne biela ? ... Ale čo ma desí asi najviac je potom či sa bude k tomu hodiť drevený dekor "piano black", ktorý je pripravený v bublinkovej fólii. ... Toľko k otázke číslo JEDNA.

Druhá a o to dôležitejšia je čas na výmenu resp. obdarovanie nových výfukov od začiatku až po koniec momentálne riešenie je jaksi už nepostačujúce v rámci preinvestovaných mincí. Jednoducho je už čas dať do poriadku aj tuto čast skladačky ... Nechcem nič čo bude budiť dojem "tuningu" som skôr naklonený k riešeniu, ktoré sa bude čo najviac približovať tomu ako to zhruba "hučalo" z výrobnej linky. Poprosím dajaké linky na preštudovanie danej problematiky atď.

Dnes mi volal kuriér o akomsi balíčku v rozmere R18 jak pre gumy tak pre elektróny, ktorý má už u seba a očakávať jeho príchod je mojou momentálnou prioritou. Toto je asi teraz pre niekoho maličkosť, no ja osobne sa neviem dočkať \:D/
.
.
.
A samozrejme ak pôjde všetko ako má tak do pár dní sa to tu rozrastie o určitú poviedku s kódovým označením "F01" ale na tento krok potrebujem pár dní nech to má šťavu a dá sa to čítať ako známe diela od J. R. R. Tolkiena
Prílohy
01.jpg

hellrider
Auto: e39 530d

Pondelok, 9. Marca 2015, 16:37

pomeraj si teplotu, lebo mam pocit ze bluznis :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kiez by sa kazdemu autu dostavalo tolko lasky a € injekcii :thumbup: :thumbup:

uz som zvedavy ako tato detektivka dopadne a tiez kedy uvidim auticko nazivo, pretoze naposledy vyzeralo toska inak :-" :wink:
e39 530d 06/2000 - BledoModreWozitko |

bmwcoding.sk

Esence
Autor témy

Re: [F01 750LI XDrive] + [E38 740IL] + [E53 X5 3.0D] 23.4.15

Štvrtok, 23. Apríla 2015, 13:38

Než zoradím vlnu myšlienok aby to čo predložím zapadalo ako lego, dovolím si 3 úvodné :-({|=

PS: Áno opäť 750 bude sranda... :mrgreen:
Prílohy
1.jpg
2.jpg
3.jpg
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12