K Ježišovi sa približovali všetci mýtnici a hriešnici a počúvali ho. Farizeji a zákonníci šomrali: „Tento prijíma hriešnikov a jedáva s nimi.“
Preto im povedal toto podobenstvo: „Istý človek mal dvoch synov. Mladší z nich povedal otcovi: ‚Otec, daj mi časť majetku, ktorá mi patrí.‘ A on im rozdelil majetok. O niekoľko dní si mladší syn všetko zobral, odcestoval do ďalekého kraja a tam svoj majetok hýrivým životom premárnil.
Aj takto som mohol začať po dlhej dobe monológ, ktorý by sprostredkoval neustálu spletitosť myšlienok čo za materiál ťahám cez nos

Tak ale samozrejme to nie je moje gro takže poďme pozrieť čo nové sa udialo za posledné obdobie ...
1: Výmena oleja ... Môžem zodpovedne povedať, že toto kolo nebolo vôbec nutné no po kompletnej prerábke motoru sa to po cca 5000km odporúčalo v rámci prevencie. Takže nasledovala zmes
"Castrol Magnatec 5W 40" Neviem či som volil to správne v rámci značky a tak. No nebudeme sa tu hrať na to, že sa to leje do RR Phanteom/u
2: Prebehla výmena čelného skla za už Macom odporúčanú značku kupodivu spokojnosť. Na moje prekvapenie mám pocit, že dažďoví senzor si v daždi lepšie poradí v auto. režime ako predtým ... Neviem možno placebo ale tak hlavne to archaické čidlo stále ide
3: Výmena BMW znakov za "after market" ale slúžia momentálne lepšie ako tie pôvodné rozpraskané a pri investícii cca 20€ aj pri vedomí, že ich kvalita bude max na jeden rok som spokojný. V prípade určitého náznaku ich poškodenia ich za tuto smiešnu sumu opäť zoženiem ...
4: Výmena stieračov za Bosh cena 82€

keďže expert čo navrhoval tieto stierače na E38 je určite ťažko za vodou a mohol si dovoliť takúto <>/inu (sú drahšie ako na W221 "67€ pár")
5: Konečne prehodené komplet DSP za čo vďačím Koradovi, že mi predal jeho DSP, ktoré sa mu váľalo doma "pod posteľou"
6: Alternátor, ktorý som dávnejšie rozpísal bol nahradený novým BOSH v cene 462€, ďalšiu investíciu si samozrejme vyžiadala samotná výmena a prebehnutie diag. v rámci chyby nízkeho napájania ale to sa zaobišlo už v menšej cenovej relácii... Takže ďakujem všetkým, ktorý sa podieľali na riešení daného problému (PS: starý ak chce niekto na pokusy kľudne SZ)
7: Nahodená nová lišta na predné vodičové dvere (mal som od Korada ako darček jednu shadow line no rozhodol som sa že to chce ten chrom takže to nešlo inou cestou ako osobnou návštevou BMW
8: Servis LPG vo Zvolene za smiešnych 32€ "prekvapivo som čakal viac" aj s výmenou tesnenia a filtra či ako sa to volá, teda dúfam
/BTW: tá cena LPG na začiatku Zvolena ako je Slovnaft (42 centov za LITER) Tak bral som plnú a prešiel som rovnakú vzdialenosť ako pri ECO+ LPG od Slovnaftu, takže smelo do toho Zvolenčania (cenu závidím). Už tak pri úspore za LPG ešte ak je cena za liter 42 centov tak
To by bolo zrejme všetko ... Takže opäť odmlka na určitú dobu
/foto alternátoru doplním jak sa dokopem k tomu to odfotografovať aspoň v tom motorovom priestore ...
PS: ešte ma napadlo, že som musel doliať cca deci servo kvapaliny ale nikde ani kvapka podla mechanikov, takže toto je zatiaľ záhada.
PS 2: Už mám komplet roletky na dvere, už sa len dokopať a nahodiť to tam kam to patrí

...
Čo sa týka potrebných záležitostí tak potrebujem doladiť predný nárazník nie je dobre osadený keďže som nabehol na vysoký obrubník, ktorý pomohol k odopnutiu jednej strany počas vycúvania, tým ako bol spriečený o spodnú čast nárazníku (cvoky sú v poriadku)
A to najhlavnejšie zhodil som zimné gumy nahodil tie jazdené šaláty od Korada a čakám na zásielku niečo pod označením "R18" takže už nech to tu máme foto samozrejme doplním o aký typ sa jedná nechcem konkretizovať sám som zvedavý ako to padne na E38 ...
Inak všetko šľape ako má a robí len radosť. Jediné prekliatie, že už mám na jedných dverách ťukes od dajakého nákupného maniaka v Tescu. Mám na mysli typ ľudí čo prídu na Fábii rozvalia dvere ako keď nabehne SWAT do banky a idú si pre jedny špagety a syr... PS: A to sa snažím neparkovať na blízku k vchodom týchto reťazcov

...
Ešte ma napadlo, že som fasol prvú pokutu v spoločnosti tejto E38 za 10€ pre zapnuté hmlovky, ktoré som mal ešte keď som valil v hmle. No už sa k mojej spokojnosti nedostalo k ich vypnutiu ako som sa dostal s tejto oblasti do krásneho mestečka Nitra, veselo som oslepoval druhých ako čepka takže mi to patrí za moju blbosť ... Policajt ale usúdil "Vidím, že sa nevyhovárate je to možné sankcionovať v sume 50€ ale máte to dnes za 10€
Samozrejme pridávam dajaké fotografie, ktoré sú z tohto mesiaca a vznikali viacmenej spontánne bez určitého cieľa jednoducho len tak.
Ako čerešničku si dovolím pridať prvú fotografiu parkovacieho miesta v Tescu v Banskej Bystrici a ich neuveriteľnú variabilitu od Smartu po Fiat Panda až po komerčne známe Octavie. Ale jaksi nedošlo na modeli tried 7,S,A8 a podobné hračky tiež pozemšťanov čo si občas taktiež musia nakúpiť tudiž aj zaparkovať na tieto "obrovské" parkovacie miesta ... A potom si položme otázku prečo parkovať cez dve čiary ... Ešteže nevlastníme Pullmana podaktorý, to už by som parkoval na miestach určených pre MHD