Pondelok, 27. Decembra 2021, 12:55
Po dvoch dňoch ničnerobenia som konečne začal riešiť azda najväčší problém - štartovanie. Na obhliadku som si bral diag, lenže samozrejme som si zabudol zobrať redukciu na guľatú zásuvku, takže som zistil bačov kkt 😀 Motor pretáčal ako o život ale inak ani náznak. Písalo to chyby ako podpätie, EWS, riadenie zapaľovania atď. Samozrejme som sa najprv sústredil na chybu immo, moje skúsenosti s iba dieslami však zapracovali a myslel som si že pokiaľ točí motorom musí aj naštartovať ak má splnené podmienky. Odpojil som pal. hadice od rampy a sucho. Po vyhodení zadného podsedáku prišlo zistenie že čerpadlo je ticho. V kufri 3 relátka, podľa káblov bolo treba zistiť ktoré je od čerpadla, pretože podľa internetov existuje viac variácií.
Keďže robím sám nemal kto popočúvať či relé cvaká, takže som si to nahral na mobil (life-hack) či pri zapnutí zapaľovania cvakne, zistenie - necvakne. Sú tam akési poprerábané tukáble iba hala-bala zmotané dokopy. Premostím relé teda, čerpadlo už bzučí. Hurá. Za 0,45 sek som skočil od kufra pred kapotu či strieka benzín, no bohužiaľ, stále suchota. Tak pokračujeme, vytiahnem čerpadlo, rozjebaná hadica na oboch koncoch, ktorú už niekto menil. S rýchlou modlitbičkou hľadám hadicu vhodného priemeru. Vrámci vianočného zázraku som našiel presne 20cm vhodnej hadice. Idem to tam nabastliť, vonku -5°, ruky zamrznuté, cit v prstoch žiadny, či mi tam nejebla tá SKpáska? Bezmála 10 minút som blúdil po dne nádrže s magnetom, aj tak som ju nenašiel, no nič jebem hu 😀 Dám náhradnú pásku, poskladám to (čerpadlo niekto perfektne zatesnil s bielym silikónom, ktorý nikdy nevytvrdol, takže som to musel ešte celé očistiť), premostím relé, skok pred kapotu - kokot 10 litrov benzínu na zemi, zase sa mi to predražuje. Vytrhnem kábel z pätice relé, pozapájam hadice v motore, následne skúsim štart no stále bezúspešne. Takže zistenie jasné, určite to blokuje immo 😀 Vytiahnem zmrznutý ntb, zapnem a idem párovať, nanešťastie mi nebolo dopriate a z kapacity baterky 60% okamžitý skok na 0%. Pojebaná zima.
Na druhý deň ráno konečne sprárujem EWS, po 10ty krát strčím kábel miesto relé. Čufufufuvŕŕŕn - hotovo konečne to beží 😀 Zhasnem a na skúšku zapojím späť relé čerpadla a čuduj sa svete všetko funguje ako má aj s tým prapodivným káblovaním.
Prvý problém fixed a nákladmi 0€.
-
Prílohy
-

-

-

e70 173kw
e61 535d 200kw
e60 530d 170kw
EX: Audi A4 b9 140kw, e39 540i 210kw, e39 535i 180kw, e60 535d 200kw; e60 535d 270kw 6q manual; e53 X5 160kw; e46 320d 110kw; e38 730d 135kw; e39 530d 142kw; Octavia RS 132kw