... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Re: [E39 530dT] modrinka - pokusy s hdr

Štvrtok, 23. Mája 2013, 16:45

:mrgreen: niesom zatazeny na tamron.. ja len.. za 200e kupit asfericke sklo ktore krasne pise po celej dlze je tazke zohnat , toboz za tu cenu.. canon ekvivalent EF-S 17-55 F2.8 IS stoji 999E .. mozem jebat .. a nedam to ani na FF.. preto ten tamron.. a bez stabilizacie.. ten krasne pise uz od 2.8..
inak som odporca neznackovych nahrad ci na canon alebo nikon..

inak dalsiu vec musim uznat.. canon lowend zrkadlovky maju neskutocny skaredy zvuk uzavierky oproti nikonom. :lol: :lol:
inak, ak mozem este poradit.. odporucam kupit hocico, co ma 2 displaye.. jeden monochrom a jeden normalny.. neskutocne to setri baterku 8)

dedo1
Auto: Holup na masle
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 23. Mája 2013, 16:52

Canon vs. Nikon je ako EVO vs. STI... Nedopatras sa co je lepsie. Aj jedno aj druhe je lepsie, ide iba o pohlad. Ja mam 600d a par skiel, a myslim ze mozem povedat, ze kym sa dostanem na hranice fotaku a skiel, mam co robit. Ucim sa stale, a telo ma zatial neobmedzilo, skor sklo. A sklo je to co je dolezite, lebo mozes mat telo za 1000-1500 evry a setak, bude to na picu, ale lecne telo s Lkovym sklom spravi celkom pekne foto, ale toto vsetko je na kokot akurat, ak to drzi nemehlo bez oka. Ale kompakt nebude nikdy fotit ako zrkadlo, nikdy.
predpremiera pre exkluzivnych mystery shopperov

Avenger
Auto: E46 320i 110kw
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 23. Mája 2013, 16:59

dedo1 napísal:
Canon vs. Nikon je ako EVO vs. STI... Nedopatras sa co je lepsie. Aj jedno aj druhe je lepsie, ide iba o pohlad. Ja mam 600d a par skiel, a myslim ze mozem povedat, ze kym sa dostanem na hranice fotaku a skiel, mam co robit. Ucim sa stale, a telo ma zatial neobmedzilo, skor sklo. A sklo je to co je dolezite, lebo mozes mat telo za 1000-1500 evry a setak, bude to na picu, ale lecne telo s Lkovym sklom spravi celkom pekne foto, ale toto vsetko je na kokot akurat, ak to drzi nemehlo bez oka. Ale kompakt nebude nikdy fotit ako zrkadlo, nikdy.

No Dedo ma pravdu celkom aj ked v tomto pripade je Nikon Evo lebo to je momentalne lepsie ako sti :mrgreen: ale nie je to presne tak kazdy si najde svoje pre a proti pri oboch a vybere si....

Inak dedo niektore veci napr mne pri 3100 chybaju ako autobracketing, mriezka, liveview v zle osvetlenej zone cely zle ....ale ako pises co mi najviac chyba je sklo ....inak fotak o velkosti d3100 aj 450d je pohroma drzat ked fotis a to nejak extra velke ruky nemam ...
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

dedo1
Auto: Holup na masle
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 23. Mája 2013, 17:20

Ja som napr. Drzal 60ku a celé zle, je vacsia, ale tvar gripu je na hovno. Naj sa mi páči momentalne 5d mk.III, ale tá cena. Ale k téme, ku kropovému snimaču by som zvazil 35mm namiesto 50. Na crope je 50 vlastne 75 a to je dost dlhé.

Avenger napísal:

No Dedo ma pravdu celkom aj ked v tomto pripade je Nikon Evo lebo to je momentalne lepsie ako sti :mrgreen: ale nie je to presne tak kazdy si najde svoje pre a proti pri oboch a vybere si....

Inak dedo niektore veci napr mne pri 3100 chybaju ako autobracketing, mriezka, liveview v zle osvetlenej zone cely zle ....ale ako pises co mi najviac chyba je sklo ....inak fotak o velkosti d3100 aj 450d je pohroma drzat ked fotis a to nejak extra velke ruky nemam ...
predpremiera pre exkluzivnych mystery shopperov

jararak
Autor témy
Auto: skodofka 120l

Piatok, 24. Mája 2013, 09:02

pekna debata :D

ide o to ze v mojom okoli mam 2x350d, 1x400d, 1x450d, 2x550d, 1x650d, 1x20d, 1x5dm2, 1x7d
nasledne kazdy z danych ludi ma minimalne setak + nejake jedno, popripade 2 sklicka, samozrejme poznam aj nikonistov (jeden mi ide fotit svadbu, ma vybavu o 4 fotakoch a asi 20 skiel, snad nieco pekne vycvakaju), cize minimalne troubleshooting pri probleme by som vedel osetrit, nasledne poznam canon asi viac ako nikon (hoc je to len z videnia)

povodny zamer kupit fakt za 200e bazarovu 450d sa asi meni, kedze som helfol clovku v praci a dostanem zato flexypasi asi za 400euro, mozem uvazovat o novom tele, nasledne niekde nadabim na setak, pevnu 50tku, mozno nieco sirokouhle a mozem sa ucit, citat a tak dalej

musim si najst novu zalubu kedze pocitace to uz davno niesu, auta uz tiez nie (vsetko co milujes a zoberies zato prve euro, sa ti stane nocnou morou)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Piatok, 24. Mája 2013, 09:20

jaaaj, nesmies si to tak s pracou brat.. ja robim ako dlho s PC/servermi.. a stale ma to bavi .. sice je pravda ze za auta som este nezinkasoval ani 1e..

..ak mas prasule navyse, tak po setaku ani nekukaj :lol:

Avenger

Piatok, 24. Mája 2013, 15:28

Jaro ak tomu rozumiem tak budes mat rozpocet 600e a taktiez s toho co pises chapem ,zesa tomu chces venovat nie????

V tom pripade ti z valstnej skusenosti radim kup si nejaky nikon d7000 teraz stoji telo 700e objektiv pevny kupis z bazosu za stovku a casom kupis dalsie...alebo nejaky ekvivalent d7000 od canonu semipro aps-c .....lebo priklad kupis si d3100 a casom rok dva zistis ,ze chces krajsie ostrejsie fotky , chces fotit hdr nemas autobracketing , telo malinke zle sa drzi proste malickosti koli ktorym budes kupovat nove telo a stratis 500e lebo hente lowendy predat je dost narocne pokial ich nedas na net za 100e ..ked kupis napr tu d7000 ostane ti na dlhy cas lebo to bola spicka ked bola novinka vo svojej triede co sa tyka kvality obrazu , budes len vrazat do objektivov na ff upgrade asi nebudes robit kedze te objektivy su ine palky taktiez aj tela....
Cize v podstate je jedno ku znacku si kupis len si to premysli ak sa tomu chces venovat dlhsie tak si posetri a kup lepsie telo hned a mas pokoj na dlhu dobu...
---------------
-----------------
Doska na cibulu

revenge
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 24. Mája 2013, 16:04

ja poradim len www.ephoto.sk lebo tu bude 5stran kokotín od amaterov a nikdy sa s toho nevymotáš.

Avenger

Piatok, 24. Mája 2013, 16:28

revenge napísal:
ja poradim len http://www.ephoto.sk lebo tu bude 5stran kokotín od amaterov a nikdy sa s toho nevymotáš.

Pocuj preco kazda reakcia na nazor, situaciu ma urazlivy podtext, ta niekto sikanoval v skole alebo co???? Videl si mysiakove fotky napr....???? Myslim ,ze by kludne mohol fotit profi aj sa do toho vyzna....

Jaro tu si mozes pozret aky vystup sa da dosiahnut s jednotlivych kombinacii tiel a objektivov....
---------------
-----------------
Doska na cibulu

revenge

Piatok, 24. Mája 2013, 16:38

No ty vole si mi natrel teraz,podtext som ziadny nedal a kazdeho v skole som dojebaval ja :mrgreen:
Len sa mi zda smiesne tu ciselkovat 5 stran ked si staci kliknut poriadnu situ kde sa ludia fakt vyznaju a nepisu ze videl jedneho kamarata babke fotak...
Tiez ked sa chcem docitat o aute nepojdem na web s cukrovinkami nie?Potom je to akurat nasmiech a cele zle...
Samozrejme cest vinimkam nechcel som nikoho urazit,misiak foti skvele...

jararak
Autor témy

Piatok, 7. Júna 2013, 11:58

na 3. pokus snad doriesene problemy s podtlakovou hadickou, kupil som s vnutornym opletom 3,2 mm taky celkom sulok hruby, ale co uz, vlastne kupovala sa 2krat, prvy krat bola tvrda, musel som ju navrtavat s 3,5mm vrtakom ale vyskakovalo to znova, teraz som kupil druhu, ale nadherne mekkucku hadicku a ide to super :) - zase oprava za 47 cenov :D

vcera som sa vybral oskusat sadu torx orechov z ebaya, vaha vzduchu bola za par sekund moja, vycistena od sadze, zamontovana, uvidime ci sa to nejako prejavy na spotrebe/tahu.
maco na mna pozeral ako puk ked som mu vravel co stalo tych par prtavych orieskov, raz darmo, specialny orech, specialna cena ;( (25e sada s postovnym)

zhanam prave olej kolegovy a zo srandy ma napadlo, ze pozriem ako som natom ja - este mi svietia 3 zelene kocky, avsak 15t je uz za nami, po vikende to bude o tisicku viac, takze akurat cas pokial dojde olej. pritom som menil posledne dni novembra a 2 mesiace auto stalo nevyuzite.

Okrem ineho mi nieco pri prejazde nerovnostami zacalo "vrzgat" tak preventivne objednane ulozenia stabilizacnej tyce.
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

revenge

Piatok, 7. Júna 2013, 12:04

To si co za sadu zhanal sak TRX je dost bezna vec.

hellrider
Auto: e39 530d

Piatok, 7. Júna 2013, 12:18

torx je bezny, ale toto bol 5 hranny secure torx, cize este s dierkou v strede..... takze preto, vahy vzduchu uz sa neskryjete :D :D :D
e39 530d 06/2000 - BledoModreWozitko |

bmwcoding.sk

jararak
Autor témy

Streda, 24. Júla 2013, 10:41

minuly tyzden sa nahodil "novy" brzdovy posilovac ktory som zohanl z jednej 740i e38 (nieje to ta ktora vas mohla napadnut s SC/TV znackami, ale nekonkretizujem o koho ide)

auto razom plynulejsie brzdi kedze ten povodny brzdovy posilovac bol brutalne prehrdzaveny, utopekny, dodrbany a .... proste kludne si tam doplnte co vas napadne, aj to totiz bol.

samozrejme som hned spozoroval aj zmenu v chovani sa plynu/turba kedze auto prestalo stracat podtlak cez uz vyssie zmieneny posilovac avsak korunu som/sme tomu dali u simika kde som sa vyskytol tak mimochodom a popritom som si sahol aj na hadicku, ktora bola znova jemne rozprasknuta, po oprave ide auto ako drak, turbo tlaci atd atd (dik zdeno, uz viem, ze vidiet nestaci, treba to poriadne osahat ako zensku)
Vyskocil novy problem, turbo piska ako cajnik. Ak dnes vyjde cas, skusim pozhadzovat vsetky hadice a nasledne ich pekne nanovo osadit s tym, ze poriadne skontrolujem dosadacie plochy, taktiez skusim vybrat IC a aspon zbezne ho omrknut ci v nom nieje dierka. Piska totiz podtlak a neviem kde hoc mam vazne podozrenie, ze je to ten zvoncek pod turbom (vgt ventil sa mu nadava) ktory nastavuje lopatky, pretoze varim caj len do 2500rpm, nasledne je ticho, prakticky kedy zatlaci celu osku spet na svoje miesto.

ak by toho nebolo malo, zacalo sa mi ozyvat vrzganie od prednej napravy (silenty stabika) pri prejazde nerovnostami a taktiez pukanie ked vytacam kolesa (tycky stabika). Cize meyle HD vydrzi +- 60t km a 3roky. zbezna kontrola odhalila, ze zliezla prachovka z tycky stabika, nasledne cap cely zahrdzavel a zadrel sa. vcera som sa do toho pustil s vervou (podobnou asi ako partia romov do prace). Ale vravim si, ze janovi (hellrider) som to vymenil so spatnou golou za 2hodky a teraz tu mam kompletku vsetko co mi treba, to za hodinu dve mam a este posrandujem s chalanmi. co sa mi podarilo je ze som strhol zavit na imbus a tim padom som si nemal ako bloknut srubu (uz zmienenho zrhdzaveneho capu), nasledovala flexa (no nenormalne miesta tam je, mozno aj milimeter naviac), vysledok bol jasny, zrezal som to zle. Nasledovalo pilkovanie s pilovym listom na zelezo, lebo fakt uz som tu flexu nemal ako napchat na to miesto ktore tam bolo.
Cize po 3 hodinach s kompletnym naradim som vyslobodil jednu tycku. Tu novu od lemfordera som tam hodil tak aby dobre bolo, nahodil koleso a isiel domov od poskytovatela servisneho miesta ktory zhodnotil, ze je to v <> a aj on konci (a nielen nadnes ale rovno aj s biznisom)

Plan na dnes je jednoduchy, ciastocne zosrubovat tycku, namazat ju medenou pastou ak to nahodou este raz budem robit aby sa to nezadrelo. vymenit silenty a druhu tycku.

Inac ak mam porovnat Lemforder a Meyle tycku, naozaj sa oplati pripatit to euro a dovod je prosty. Meyle potrebuje na istenie okrem 15 kluca aj 5tku imbus. Jednoducho to s golou clovek nespravi, pretoze si nema ako uchytit ten cap. Lemforder to ma vymyslene inac. Matica je masivnejsia - 16tka a zaistuje sa to na opacnej strane capu 15tkou klucom.

Inac pri kontrole doma som zistil, ze ta tycka ktoru som vybral mala uplne zdrbane zavity a viem, ze ta na druhej strane bude tiez na rit a nasiel som tam tiez iste veci ktore sa mne nelubia. Preto toho servisaka kam auto chodilo este pri predoslom majitelovi velmi neodporucam, hoc je to vychvaleny kosicky servisak.

Cestou domov som chytol este kebab a tak som si o 22:00 vychutnal na dvore s pivkom kebab, spinavy jak cert a bol rad, ze hotovo. Keby som si nedal pivo tak hotovo by este nebolo. Hral by som sa na odtahovaka pre kamosa ktoremu skapala vodna pumpa a strihla mu remen. On sa tu urcite ukaze coskoro :D
bmwcoding.sk

ROKI49
Auto: G20 330i

Re: [E39 530dT] modrinka - varime caj

Streda, 24. Júla 2013, 12:08

No celkom pekne zmeny, znie to dobre. Mohol by si ma previezt, som zvedavy ako ti to turbo huka, ci to viem zrovnat so svojim. :mrgreen:
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Milosss a 16 neregistrovaných