... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
tibie
Autor témy
Auto: BMW e46 320d 110kw
Kraj: Trnavský

Re: [E46 320d] Lowered Touring - FK Street 40/70

Nedeľa, 3. Augusta 2014, 12:01

Štelovák som tak kvôli tomu lebo som nevedel nacúvať do garáže, tak som to mal nízko, origo som nechcel, a kupovať zas pružiny s menším znížením tiež nie . FK je kvalitovo určite lepšie ako nejaký TA shit, alebo JOM, sedel som v autách s týmto podvozkom a fakt je to neporovnatelný rozdiel . K Meyle, mám ich ešte na aute, pláve to v kolajoch a to mám teraz zimné 16", keď som dával tlmiče, tak čap na ramene je už K.O, silentblok som menil niečo po roku toho ramena, lebo ten bol vymlátený raz-dva. Neviem ako sa majitel predomnou správal k tomu autu, ale vypadá to tak akoby jazdil RALLY po Bratislave:-) Síce celá Bratislava má tak napiču cesty že sa to nedá vyjadriť ... Budem kupovať celé ramená, ale zostanem pri značke LEMFORDER, tá sa mi označila, Meyle u mňa skončilo, tak ako silenty motora ktoré som menil tiež po roku boli vymlátené, tak isto aj ramená, možno som chytil polskú sériu, neviem .. objednával som to od Martina.

michaltt napísal:

](*,) :D

Slovo hejter je uz ako rakovina. Ludia zabudaju, ze co to slovo vyjadruje :D

Inak + za starostlivost. Nechapem teda, ako Ti mohli vydrzat Meyle len 2 roky. Mam ich 3.5 a su uplne v pohode. Podla mna ti odlisli koli inym komponentom. Ta znacka, ktoru ides davat namiesto nich nema velmi dobre meno.

tibie
Autor témy

Nedeľa, 3. Augusta 2014, 13:53

Včera som sa bol kúpať, ja blbec som zabudol vytiahnúť klúče z plaviek a skočil do vody :D Tak hneď von, na slnko a 3 hodky som nechal sušiť, v pohode otvoril aj naštartoval, čiže Nemecká kvalita sa ukázala. Cestou naspäť z jazera som išiel po štrkovej ceste a nejaký debil v trojkovom golfe predbiehal v protismere v zakrute, stiahol volant a išiel na mňa bokom auta, chýbali tak 2 cm a rozjebe mi predok, opieskoval mi celkom pekne kapotu a nárazník, išiel ako blbec asi 80, karma mu to vrátila a rozjebal auto lebo ho zastavila až kukurica...

snake.mino
Auto: X5 E53
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 22. Augusta 2014, 16:18

a nie su nahodou diamant kluce vodotesne? neviem... ale ja uz som sa s mojim tez par krat okupal... :lol:
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 87839.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Na predaj mechanizmus stahovania zadneho laveho okna e53 VALEO cisto novy za symbolicku cenu - SS

tibie
Autor témy

Re: [E46 320d] Lowered Touring - New wheels Styling 71 18"

Streda, 12. Novembra 2014, 18:10

Nejaké menšie update ohľadom auta.
Začali mi vrzgať vzadu plasty kedže som milovník hlasnej hudby tak mi to bassák všetko vzadu vytriasol. Objednal som si cez Ebay z UK tlmiacu pásku, rozobral komplet celý zadok, medzi plasty som hodil pásku a teraz pokoj, už počujem iba od stredového stlpiku vrzganie, som to asi nahovno zložil ked som do nich montoval výšky.
Pred cca týždňom sa mi stalo že mi praskla hadica medzi naftovým filtrom a čerpadlom, natankoval som plnú a pozerám že či zle tankujem ... že mi tečie nafta odspodu auta .. tak som vymenil medzikus. Nabudúcu výmenu mením všetky hadice zospodu od nafty.

V auguste sme boli na BMW zraze pri balatone (Zamárdi) asi top zraz v madarsku, budúci rok ideme na Soltvadkert BMW zraz.

Auto dostalo nové kolesá origo BMW 18" Styling 71, v predu už mám 20mm podložky, a zadok sa ešte bude riešiť, ale už asi na novú sezonu :-)

Zajtra mi prídu 2x Falken HS449 205/55 R16 zimné pneu dozadu, podla recenzií celkom schopné pneumatiky, tak som zvedavý, predok Mám Gerutti ... trochu hučia ale na snehu dobre držia :-)

Plány do budúcna, väčšina do konca roka
- konečne už dať vymeniť zotrvák a spojku :D
- vymeniť olej a všetky filtre + hadice od nafty pred, medzi a za filtrom
- vymeniť komplet všetky oleje v servo, diferák a v prevodovke ( ked je -2 tak mi kulisa nechce zaskočiť do neutrálu, až ked sa zahreje olej, je v medzipolohe smerom k päťke a neutrálu
- strechu sa mi tento rok nepodarilo nechať nastriekať, lak už mám total flakatý, na zimu to riešiť už nebudem, po zime budem riešiť kozmetické chyby a nechám všetky škrabančeky a nedostatky nastriekať a preleštiť celú kasňu
- rád by som nechal prečalúniť volant konečne :-D lenže nemôžem si dovoliť nechať auto odstaviť na týždeň, na otočku za dobrú cenu by som chcel niečo nájsť...
- a asi poriešiť normálny Mpacket nárazník predný a najlepšie aj zadný, tento čo mám je dobrá čína ... úchyty na podblatníky chýbajú, trebalo ho doslova dopasovať aby som nemal fugy...
- ak by som zohnal pekný zadný nárazník tak by som chcel spraviť rúry dozadu, s novým zadným tlmičom a vymeniť rovno aj pletenec

Už s podložkami vpredu
Obrázok

Ešte bez podložiek
Obrázok

Zo zrazu pri balatone
Obrázok

e46fero
Auto: BMW e46 320d touring
Kraj: Bratislavský

Streda, 12. Novembra 2014, 18:37

Pekné tá prevodovka to robí aj mne keď je studený motor ostane uplne napravo, je tu aj téma stačí na prevodovke povimienat jednotlivé veci.

Junior
Auto: BMW 318d

Streda, 12. Novembra 2014, 22:00

tibie napísal:
Plány do budúcna, väčšina do konca roka
- rád by som nechal prečalúniť volant konečne :-D lenže nemôžem si dovoliť nechať auto odstaviť na týždeň, na otočku za dobrú cenu by som chcel niečo nájsť...

volant si daj prečalúniť dTomik-ovi (post1130212.html?hilit=Dtomik#p1130212), on to robí na výmenu. Ty mu povieš, aký volant máš a ako ho chceš obšiť a on ti pošle hotový volant. A ty mu po výmene pošleš svoj starý naspäť. Takže auto môžeš stále používať :thumbup: Aj ja som to tak spravil. S prácou som veľmi spokojný, volant je do detailov prepracovaný a vyhovie všetkým požiadavkám, aj tým náročnejším =D> Foto, ako urobil volant mne si môžeš pozrieť v mojom príbehu (strana 5).

btw. auto krásne, tvoj príbeh pravidelne čítam :thumbup:
ale nás tu je... Junior

tibie
Autor témy

Sobota, 22. Novembra 2014, 16:36

Dakujem za podporu chlapi :-)

Takže nejaké novinky, nejaký blbec do mňa nacúval pravnepodnobne a odpadla mi lišta a zlomili sa mi priečky v nárazníku, tak som zháňal lištu (aj som zohnal, v piatok idem po ňu) a nejako ju tam dám. Ako som dal inzerát že zháňam lištu tak sa mi ozval kamoš že má na predaj Mpacket zadný nárazník po ktorom som dlho túžil tak som neodolal a kúpil ho, na jar budem mať aspoň projekt :D

Takže v krátkosti.
Včera mi došli origo ZKW xenonové reflektory, dám im preleštiť plexi a na jar pôjdú hore.
Vo štvrtok mi došla celá predná náprava, budúci mesiac to riešim po výplate rovno aj so zotrvákom a spojkou.
Dneska som kúpil Mpacket zadný nárazník, tak aj to pôjde na jar.
Obrázok
Prečo na jar ? Bojím sa zimy jak šlak znova... bo toľko exotov čo jazdí po trase DS-BA ešte pánbožko nevidel :-D takže istota je istota ... možno ešte poriešim Mprahy, ale nad tým pouvažujem pretože tieto origo sa mi páčia viac ...

Další problém nastal, vídam ho už dlhšiu dobu... Pri 1500 otáčkách počuť drnčanie z motora. Možno to má zvuk aj ako reťaz, niečo kovové ... Iba pri 1500 RPM to robí, vyššie nič, ani nižšie nič, na základných otáčkach je všetko OK, mazanie je v poriadku, remenice sú v poriadku, žiadna kontrolka na palubovke, stretol sa už niekto s týmto problémom? Jeden známy mechanik (starší pán) hovoril že toto isté robil, a tento problém bol na mercedese... tak neviem.

tibie
Autor témy

Re: [E46 320d] Lowered Touring - PF2015

Streda, 31. Decembra 2014, 00:39

Všetkým klubákom prajem nech majú úspešný rok 2015. Dúfam že aj môj bude úspešnejší ako 2014.

Pár noviniek ohľadom auta. Chodil ježiško čiže už mám pár dielov doma.
- Zotrvačník + Spojka LUK
- Komplet celá predná náprava ATP ( viem lacný shit ale za skúšku nič nedám)
- Svetlá ZKW nakoľko BOSCH ktoré mám sú v katastrofálnom stave + CCFL Angel Eyes
- Všetky oleje a filtre. Budem meniť oleje v Motore, Prevodovke, Diffe
- Remenica Starline (jedine táto bola na sklade) a oba remene Contitech

Na druhý deň vianočný som dostal aj od auta prekvapenie. Dorazil som domov a pred barákom rachot jak k.kot, celý motor mal zvuk ako traktor. Pozrel som sa na motor, klímový remeň spadnutý a alternátorový celý dotrhaný a zošúchaný na kraji. Remenica si povedala že odchádza na veky vekov, tak som narýchlo objednal novú ktorá bola na sklade Starline... zatiaľ mám od starline len uloženia tlmičov, zatiaľ ok. Dosť veľa ľudí písalo že od starline nebrať nič čo je namáhané, ale auto mi stáť moc nemôže, po novom roku ide do servisu a všetko čo mám kúpené mi nahodia na auto okrem svetiel a zadného mpacketu, to chcem dať až na jar.

Takže asi ten klepot motora pri 1500 otáčok spôsobovala remenica, nakoľko teraz tak klepe stále, Vypadá akoby sa trochu posunula, začala mierne chodiť do strany, s autom nejazdím, do servisu tých pár metrov už dojde po svojich. Popozerám všetky kladky a napínaky a najbližšie sa bude meniť aj to... Teraz nebolo všetko na skladoch. dúfam že ten klepot teraz skončí, držte palce :D

Obrázok

Obrázok

Pe-rfect
Auto: e30, e39, e21

Streda, 31. Decembra 2014, 08:32

Veľmi pekne sa staráš :thumbup: chcel by som byť tvoje auto :D
Aktual.: e21 /e36 318i / Mini - Príbeh
Ex: e36 320i coupe - Príbeh
Ex: e30 318i cabrio - Príbeh
Ex: e30 325i coupe - Príbeh

tibie
Autor témy

Pondelok, 12. Januára 2015, 21:12

Takže konečne je auto v servise a už sa na ňom pracuje.
Dneska sa nahodil zotrvák, spojka. Stará spojka už bola celkom K.O., lamela už bola dosť vyšúchaná:-)
Zajtra sa budú nahadzovať predné ramená, čapy riadenia, tyčky riadenia a možno už aj remenica a oba remene.
Ako bol dole výfuk tak už je dosť chytený druhý pletenec , tak sa vymení rovno aj ten. Možno sa zajtra stihnú vymeniť aj všetky oleje (motor, prevodovka, diff). Do stredy by som mal mať auto už doma, už mi chýba, stálo pred domom 2 týždne.
Všetko čo sa má sa pozrie, pri výmene remenice všetky kladky a napínaky. Turbo mi dosť piští, ale robí mi to už odkedy som ho kúpil, olej mi nežerie ale radšej si odkladám rezervu na nové, popr. repas. Vymenia sa všetky filtre, a všetky gumené hadičky pri naftovom filtry nakoľko som už jednu hadicu medzi filtrom a čerpadlom menil, tiekla mi nafta jak šlak ... aspoň bude pokoj :-) Ak všetko bude vymenené a ok tak už len geometria, najlepšie niekto kto to dokáže nastaviť, pravú zadnú stranu mám na doraz, s tou boli problémy minulý rok, uvidíme či sa niečo nezmenilo, auto bolo raz slabšie búrané, asi do nejakého jarku, ak nepomôže geometria ani teraz, tak vymením dve veľké ramená vpravo vzadu, to malé som vymenil lebo bolo trochu buchnuté.

Najbližšie plány na jar 2015.
- ešte pred jarou chcem dať nakodovať BFD a poriadnú diag auta po oprave.
- prestriekať strechu, znova kapotu a nový zadný nárazník ///m-packet
- nastriekať stropnicu na čierno, alebo kúpiť , k tomu ešte aj clonítka, ostatok je čierny
- asi poriešim Mpacket podblatníky, teraz tam mám origo a sú popraskané, znížené auto.. všetko chytám :D
- preleštím plexi a nahodím origo ZKW xenony čo som kúpil cez bazoš, snad bude všetko ok
- na jar dám auto celé vytepovať, a pohrajem sa s kožou, trochu ju treba dať dokopy
- ešte kúpim nejaké nové smerovky k autu, podľa toho ktoré sa budú hodiť najviac, možno orange/čierne

Do zrazov chcem mať všetko tip-top, v lete len sadnúť a voziť sa.

Obrázok
Obrázok
Obrázok

Bushido46
Auto: štyrišesťtrojliter
Kraj: Nitriansky

Re: [E46 320d] Lowered Touring - Works in progress

Utorok, 13. Januára 2015, 08:58

No napratal si tam pár stovek :), vela šťastných km prajem. Dakedy cestou z BA dobehnem ked budeme mat obaja porobene auta, spravíme fotky :)

nadro
Auto: BMW E46 320 touring
Kraj: Žilinský

Utorok, 13. Januára 2015, 09:00

Bushido46 napísal:
No napratal si tam pár stovek :), vela šťastných km prajem. Dakedy cestou z BA dobehnem ked budeme mat obaja porobene auta, spravíme fotky :)

black on black :-)
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

Bushido46
Auto: štyrišesťtrojliter
Kraj: Nitriansky

Utorok, 13. Januára 2015, 09:02

nadro napísal:
black on black :-)

Tak tak :) vsak tibie byva odomna asi 40 km, takže porobíme autá a spojím sa sním, môžme spolu chodiť na zrazy :)

nadro
Auto: BMW E46 320 touring
Kraj: Žilinský

Utorok, 13. Januára 2015, 09:04

Bushido46 napísal:

Tak tak :) vsak tibie byva odomna asi 40 km, takže porobíme autá a spojím sa sním, môžme spolu chodiť na zrazy :)

A ja sa potom hodím medzi Vás a budeme black silver black :wink:
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

tibie
Autor témy

Štvrtok, 15. Januára 2015, 14:26

Do sezony chcem dať auto dokopy :D takže som za zraz :-D dneska mi doniesli auto domov zo servisu, kokos jazdí to ako keby práve vyšlo z výroby :D Auto konečne nepláve v kolajoch, neskutočne drží na ceste, akurát sa mi zdá že nemám volant na nulovom bode ale trochu posunutý po geometrii :D Všetko čo sa malo spraviť sa spravilo a navyše sa ešte vymenil rovno aj jeden pletenec kedže bol dosť ošúchaný :-) Spojka po výmene ide neskutočne ľahko, od kúpy mi išla dosť ťažko, teraz normálne nezvyk. Nastavila sa aj kulisa riadiacej páky trochu, už tam nieje taká vôla. Teraz pri vypnutí auto úplne potichu skape, nakoľko sú nové silenty motora, remenica, zotrvák žiadny kovový zvuk ani zatrasenie :D
Na ramenách som nechal pôvodne silenty, sú polyuretánové, vydržia určite dlhšie ako tie "aftermarkety", už ich mám 2 roky a spokojnosť! :P
Ten zvuk pri 1500ot/min už je preč! Spôsobovala to remenica, bola úplne na šalát nakoniec ...
Dneska som dokúpil nejaké bezlištové stierače, zdá sa mi že Valeo ... zatiaľ to stiera dobré, uvidíme koľko vydržia, už nebudem kupovať BOSCH Aerotwiny... tie valeo vypadajú tak isto, a dokonca majú lepší prítlak vo vyššej rýchlosti.
Ako som umýval auto tak som si všimol že spodok kufrových dverí od zatvárania majú na spodku už známky hrdze, takže pôjdu do laku znova...

Obrázok

Obrázok
K.O Remenica
Obrázok
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 22 neregistrovaných