... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
tibie
Autor témy
Auto: BMW e46 320d 110kw
Kraj: Trnavský

Re: [E46 320d] Lowered Touring - Works in progress

Piatok, 17. Apríla 2015, 10:16

Dlhšie som nič nepísal, takže ...
Auto ide k lakerníkovy koncom apríla, bude sa striekať strecha, kapota, zadný nárazník a ešte pár menších opráv na karosérii.
Začiatkom mája si chcem objednať na letné kolesá podložky, dozadu 15mm.
Tento alebo budúci týždeň zoberiem predné kolesá na kontrolu, buď sú zle vyvážené alebo je jeden krivý, tak nech sa to vyrovná keby náhodou.
V máji ešte pred zrazom chcem nahodiť ZKW xenóny , napraviť si nárazník, vymením si asi aj podblatníky (depo ktoré mám už rok v pivnici :D) a kúpim si oranžovo-čierne smerovky. Momentálne stále jazdím na zimákoch. Nechcem nahodiť letné kým nebude auto hotové :D

Na PK babe sa vidíme :-)

nadro
Auto: BMW E46 320 touring
Kraj: Žilinský

Piatok, 17. Apríla 2015, 21:31

tibie napísal:
Dlhšie som nič nepísal, takže ...
Auto ide k lakerníkovy koncom apríla, bude sa striekať strecha, kapota, zadný nárazník a ešte pár menších opráv na karosérii.
Začiatkom mája si chcem objednať na letné kolesá podložky, dozadu 15mm.
Tento alebo budúci týždeň zoberiem predné kolesá na kontrolu, buď sú zle vyvážené alebo je jeden krivý, tak nech sa to vyrovná keby náhodou.
V máji ešte pred zrazom chcem nahodiť ZKW xenóny , napraviť si nárazník, vymením si asi aj podblatníky (depo ktoré mám už rok v pivnici :D) a kúpim si oranžovo-čierne smerovky. Momentálne stále jazdím na zimákoch. Nechcem nahodiť letné kým nebude auto hotové :D

Na PK babe sa vidíme :-)

Poriešime ak budeš chcieť :wink:
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

tibie
Autor témy

Pondelok, 11. Mája 2015, 20:45

Takže nejaký ten sumár, podložky mi už došli, Ďakujem ti NADRO :-)
Kolesá som vyrovnal, obe predné boli trochen krivé, teraz už sú ako nové, šupa!
Auto mám u lakerníka, ak príde tak pomaličky nahodím zadný Mpacket nárazník, podložky, smerovky mi ešte nedošli, čiže svetlá nahodím až mi prídu:P
Tento mesiac asi poriešim ešte šponovák a nech mi niekto checkne alternátor lebo niečo s ním bude :D pri odbere mi skáču otáčky a zaduní motor.
Na PK babu mám voľno čiže sa tam uvidíme :-)

Bushido46
Auto: štyrišesťtrojliter
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 11. Mája 2015, 21:08

Davaj uz nejake fotky kks dlho sme nevideli tvoje auto :)

tibie
Autor témy

Streda, 13. Mája 2015, 07:42

Obrázok
S Katkou sme boli umývať autá, moje sa umylo posledný krát pred lakovaním :D Fotky dám keď to bude všetko hotové a nahodené :-)
Bushido46 napísal:
Davaj uz nejake fotky kks dlho sme nevideli tvoje auto :)

tibie
Autor témy

Streda, 27. Mája 2015, 18:20

Tak oranžové smerovky od TYC sú doma, v utorok nahadzujem všetko čo mám :D kúpil som si v BMW úchyty na na zadné podblatníky, cuflíky na interiérové lišty. Trochu farby mi zo striekania ostalo tak nejaké mini chybičky poopravujem. Dnes som bol pozrieť koľko by ma stál alternátor a všetko ostatné čo som plánoval vymeniť. Plexi na svetlách už mám doma vyleštené, budem švíciť jak divý :-)
- Budúci mesiac pribudne na čelné okno čierna ochranná fólia proti slnku (clonítko)
- Konečne sa zmôžem a dám dole tú OMV nálepku na čelnom skle :D
- Auto pôjde na kompletné leštenie strojom
- Volant zoberiem prečaluniť + obšitie trikolorou
- Uvažoval som že interiérové lišty pôjdu do inej fólie, interiér mi pripadá moc čierny tak niečo sa vymyslí
- Rozmýšlam nad nejakou farbou na kožu nech sa trochu zrenovujú škrabance a rovno s leštením sa vytepuje komplet celé auto
- Keď bude krajšie počasie musím natiahnúť 2,5" inch k zosilovaču nakoľko som bol na Tuningzraze a subwoofer mi lietal pri driftoch :D

Nejaké photos pred po lakovaní a pred úpravami
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Bushido46
Auto: štyrišesťtrojliter
Kraj: Nitriansky

Streda, 27. Mája 2015, 21:37

Máš to krásne kamo :)

tibie
Autor témy

Streda, 3. Júna 2015, 09:42

Tak včera som nahodil M-Packet nárazník dozadu, pôvodne bolo v pláne že sa spravia aj svetlá a vymenia smerovky, len nebol čas, výmenou som strávil tak cca 4hodiny. Nahodil som včera podložky dozadu, len boli o 4mm dlhšie šróby a jak som cúvol tak mi šrób jebol do brzdy a nadvihlo auto, takže podložky dole, urezať 4mm na šróboch a pôjdú naspäť.
V Sobotu sa chystám na #Powerfanatics Velence Találkozó

A pridám nejaké fotky z minulotýždňovej akcii v DS.
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

tibie
Autor témy

Piatok, 5. Februára 2016, 19:36

Takže po dlhšom čase pridám pár updejtov :-)
Auto ako tak slúži, zatiaľ ma nenechalo nikde, ako vždy si ale údržbu pýtalo.
Minulý mesiac som nakrmil auto olejom, klasika Mobil ESP Formula 5w-30 a všetky filtre, tentoraz som kúpil kabínový uhlíkový.
Cez víkend asi pôjdem pre kolesá, už ich mám hotové, čiže na leto budú opäť Styling 71 ale tentokrát nie ružové ale grafitovo-perleťové:-) , už sú obute a vyvážené, pripravené na sezónu!
Vpredu 2cm podložky, vzadu 1,5cm podložky.
Volant som ešte obšiť bohužial nedal, nedokopal som sa k tomu ešte :D už by bolo načase...
Auto mi začalo minulý mesiac jemne vibrovať a potom sa to rapídne začalo zhoršovať pri zrýchlovaní, neskôr začalo cinkotať, zistili sme že posledný kríž na kardane je v K.O... Tak včera som zobral Kardan od Mayesa , jasné že som zobral sedanový ktorý nepasoval, takže dneska som ho vymenil, našťastie mal chalanisko aj na touringa:-) Odporúčam má veľmi dobrý prístup k obchodu. Nakoľko v BMW chceli za kardan 800€ a na repas by som si počkal tak som to vyriešil takto, vymenené a všetko šlape ako má, žiadne vibrácie, žiadne cinkotanie, konečne môžem bez strachu a vibrovania šlapnúť na podlahu :D
Ešte jedna vec ma začína srať, vymenil som pred týždňom horné uloženia za lemforder, predtým mi auto vrzgotalo pri točení volantom, týždeň pokoj a teraz znova začalo, predok mám komplet nový tak fakt netuším čo to môže byť, asi sa na to budeme musieť pozrieť lepšie z mechanikom, možno servo alebo riadenie už ... :(
Auto dostalo nové rádio Erisin ES2046B. predošlé od Erisinu som mal v dezolátnom stave. Neskutočne ide technológia hore, toto s androidom a lepším hardware je megarýchle , nedá sa so staršími verziami porovnávať, proste TOP.
Predvčerom sa mi rozsvietila kontrolka airbagu, budem musieť hodiť auto na PC, možno sa mi ten "ByPass" z ebayu pokazil :D

Na začiatku sezóny dám auto vyleštiť strojom, vytepovať a ošetriť kožu, trochu som sa s ňou pohral ale ešte to nieje ono :D

Čo na aute plánujem ešte spraviť ? Už asi nič ... už som dosť vrazil do auta, možno ho predám a kúpim niečo novšie :-)

Čo sa na aute menilo za ten čas čo som nepísal :
- Všetky napínaky - kladky aj púzdra + voľnobežka (Lemforder)
- Oba remene hneď s napínakmi - Dayco - nekupujte ich, je to sh.t ... po zime ich vymením za Contitech
- Vymenil som svetlá čo som kúpil na bazoši od predajca ktorý písal že sú v top stave, svetla ZKW Bixenon ... jasné že boli z východu tak som si ich dal poslať kuriérom, na prvý pohľad sa zdála parabola okej, ale po pár mesiacoch je K.O, už mám doma nové od Martin46 , uvidíme kedy bude mať mechanik čas nech sa nahodia, dosť blbo svietia ... Obe plexi som dal vyleštiť na svetlách
- Nové horné uloženie tlmičov (Lemforder) a nové skrátené tyčky stabilizátorov (Meyle)
- Nové predné segmenty od Master Sport , Ate ktoré som minulý rok menil mali po roku 2mm...
- Repas kolies + 2 nové pneu dozadu, tentoraz vyskúšam Zeetex HP 102 - 225/40 R18
- Nové autorádio Erisin ES2046B aj s kabelážou na zosilovač
- Nahodené aj oranžové smerovky TYC + zohnal som aj bočné oranžové + nové CCFL Angel Eyes
- Vymenená kardan (použitá v dobrom stave)
- Vymenený plech čo je pod prevodovkou, chytil som kameň ani neviem ako sa dostal pod auto a zroloval mi hranu :D
- Nové D2S výbojky, 4200k origo VW :D, nech auto svieti lepšie... je tam rozdiel od 5500k dosť markantný hlavne v daždi

Rádio
Obrázok
Kardan od Mayeesa
Obrázok
Skrátené tyčky stabilizátora meyle + nové uloženie tlmiča lemforder
Obrázok

tibie
Autor témy

Re: [E46 320d] Lowered Touring

Nedeľa, 27. Marca 2016, 18:32

Čaute hoši. Takže už som cca 2 týždne na letných. Zatiaľ to je okej, myslel som že budem šúchať s podložkami ale je to akurát, 2x som šuchol zadok zatiaľ keď som išiel rýchlejšie cez most :D Čo sa týka auta, porobil som pár vecí zas :D

- vymenené paraboly Bixenon BOSCH D2S, pôvodné boli doslova už prepálené a nič som nevidel :D
- nastavená geometria vpredu + vzadu, ale kurňa dal som letné s podložkami a mám asi o 3° uhnutý volant
- vymenené predné ľavé rameno + krycí plech pod motorom, chytil som zospodu poriadný kameň a utrhlo mi čap + zošrotovalo kryt
- po výmene parabol mi funguje nastavenie výšky svetlometov, doteraz nefungovali neviem aký zázrak sa stal :D

Budúci mesiac idem vytepovať komplet celé auto, a niektorý deň dúfam že aj vyleštiť ako na tom bude kamoš s časom.
Do budúcna plánujem vymeniť klinové remene a remenicu, starline moc dlho nevydržala , už sa začína pomaličky skrižovať.
Cez leto niekedy zbehnem obšiť volant, dám si menší trip do Považskej Bystrice.
Ešte chcem vytlmiť auto, už mi došla časť tlmiaceho materiálu, počítam že autu pribudne ďalších 30kg váhy :D

Na letných
Obrázok
Obrázok
Stará vs nová parabola
Obrázok
Očista
Obrázok
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 19 neregistrovaných