Rozhodol som sa že pridám aj ja svoj príbeh. Moja BMW - mánia, začala keď si brat (streetspirit) doniesol domov e36 316i a potom e46 330D, veľmi pekné, spoľahlivé autá, radosť jazdiť. Začal k nám chodievať pokecať kamarát na bmw e36 320i (KISS-MY-ASS) s ktorým sa občas u nás aj niečo pofušovalo. Týmto dvom ľudom najviac ďakujem, že mi ukázali že autá su neni len na premiestnenie z bodu A do bodu B, ale že auta môžu byť aj ako hobby, a že keď sa budete dobre starať o svojho bimmera tak sa vám za to odvďačí. Po každodennom sledovaní bmwklubu, som natrafil na príbeh uživateľa Mattyx-a, ktorý ma veľmi inšpiroval s jeho e30 325i. Po účasti na niekoľkých zrazoch a pokukovaní po e30kach som zistil že vážne majú niečo do seba. Rozhodol som sa teda že si cez strednú školu kúpim nejakú e30 ktorá sa bude dať ešte zachrániť, a ktorú si môžem spraviť tak aby bola pre mňa dokonalé autíčko, na čo najdlhšiu dobu. Po dlhej dobe sledovania inzercie som jeden večer som náhodou objavil e30 325i s defektným motorom, tak sme ju na druhý deň išli hneď zobrať
Tak niečo k autu :Bmw e30 325i coupe, Diamantschwartz
Výbava: centrál, el. spetáky, el. okna, šíber, origo m-tech podvozok, vyhrievané zadné sklo, check control, malý BC, servo,
15. 1. 2012 - Sadli sme do auta, smer Bratislava cca 2,5 hodiny cesty, po príchode na dohodnuté miesto sme zbadali E30-ku opustenú na parkovisku pred bytovkami, na prvý pohľad všetko Ok, celkom zachovalý lak, par škrabancov. Auto som išiel zobrat s tým že ma defektný motor, ale že sa dá na ňom prejsť. Po pár minútach prišiel majiteľ na bielom chromáku e30 tiež 325i, povedal že na aute už asi neprejdeme lebo že niečo dre v motore tak že ho máme ťahať. Po drobnej obhliadke sme sa dohodli spísali zmluvu, a išlo sa ťahať. Chalan povedal že nemáme ťahať za ťažné oko pre istotu lebo že môže byť hnilé, tak sme to zapli o nosník, povedal že on to tak ťahal. Podali sme si ruky a vyrazili, kúsok za Bratislavou som sa pozrel do speťaku a všimol som si že niečo nieje v poriadku, tak sme zastali na krajnici, zistili sme že, lano je takmer pretrhnuté že sa rezalo na nárazniku (bolo zapnuté cez dieru na náduch) a navyše sme si všimli že sme ohli nosník ktorý bol hnilý. Zapli sme to teda ako sa ma, za ťažne oko, po prejdení cca 5tich metrov, sme za sebou tahali iba naraznik s výstuhov a ťažnym okom a tricka stála na mieste. Takže sme vytrhli tažne oko, no proste štastný den

. Volali sme sme mu teda že stojíme za blavou, chalan doniesol nové hrubé lano, a povedal že to mame zapnúť o rameno, tak sme to tak aj spravili, zase si podali ruky a vyrazili. Cesta domov nám trvala cca 6 hodín. O pár dni sme otvorili blok motora, zistili sme že je suchý, nedostaval olej, tipovali sme to na olejové čerpadlo, zaniesli sme to mechanikovy do garáže na jamu, a zistili sme že je kluka v prdeli a prasknutý blok, takže chlapec sa na tom asi šantil. Tak nastalo hľadanie motora, motor som našiel v Brne, tak sme išli na druhy deň poň. Nový motor bol starší a jazdení na automatickej prevodovke, tak sme museli prehodiť zotrvačník a rozdelovač zo starého motora. Auto už behá len treba ešte doladiť motor a vyvariť pár dierok

dneska sme ho boli prihlásiť. Na aute je ešte kopa roboty, snáď s neho spravím cuker. (blba kvalita foto, fotene mobilom

)