Diki chalani ze ste sem hodili to video

. Mne sa nechcelo, ale po jeho zhliadnuti ma chytila zasa taka nostalgia

. Behom cakania na chybajucich par drotkov a krabiciek som si daval par dni volno, ak som sa objavil nachvilku v garazi tak som akurat zletoval k sebe par drotkov z m52 elektriky k zasuvke z m20, cim som tricku dostal do stavu ze cerpadlo po zapnuti klucika natlacilo, zapol sa volnobezny ventil, a dalo sa zatocit starterom. Ovsem iskra a vstreky samozrejme mrtve. Ked uz to vyzeralo v nedelu nadejne ze sa ku mne dostane ews a ja konecne nastartujem, tak po telefonate so skypcom sme zistili ze RJ ews z auta nevybral pretoze o nej ani nevedel

. Takze zasa nic a ja som sa zmieril s tym ze start sa odklada o dalsich par dlhych dni. Kedze v e30 podsveti su ludia schopni si pomoct, dostal som na zapozicanie kompletne ews aj s motorovou rj z m52b28

(dakujem :) ). Po vyzdvihnuti som letel do garaze ako besny a s roztrasenymi rukami od nedockavosti som zacal montovat naspet ASC klapku aj so sacou hadicou a zapajal posledne podtlakove hadicky. EWS chip do snimacieho kruzku izolepa stajl ktory som zabudol odfotit v tom rauši

. Pripojil som k baterke motorovu elektriku a ews, a hor sa startovat. Cerpadlo natlacilo, otacam klucom, vž vž vž vrummmm

. Nove srdce ozilo na prvykrat bez akehokolvek prehovarania. Chvilku klepkot z nenamazanych hydrostelov kym sa natlacili olejom, a potom to viac menej stichlo. Trocha sa triasie ale zozaciatku triasol viac, po chvili sa ukludnil tak myslim ze ked sa ten motor zohreje a troska dlhsie si povrci tak uz to bude ok a prestane snad vibrovat a uplne stichnu hydrostely. Nechcel som to bez vody nechat vrcat dlhsie ako je na videu, i tak to bolo dost. To cvakanie hydrostelov na videu v reale vobec neni az take tragicke, len telefon to tak nahral. Ale volnobeh si drzi, do otacok zda sa leti pekne. Zvuk co sa nesie z vyfuku znie slusne ale od motora sa vytratil ten zamatovy oldschoolovy podton ktory vydavala m20 o ktorom som aj vzdy vravel ze mi bude chybat. Dnes je na programe zlozit vodu, dako skusim vyriesit teplotne cidlo pre budik lebo vraj m52kove cidlo a e30 budik si moc nerozumeju. S autom som sa dokonca prvykrat pohol takze spojka spojkuje, akurat ide na moj vkus az prehnane lahko tak mam z toho take zmiesane pocity. Ale snad je vsetko v poriadku.