... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Boboo96
Auto: e34 528i
Kraj: Žilinský

Re: [E30 320i -> 325i "m20 never again"

Streda, 1. Januára 2014, 14:01

Ja by som tiez bral turbo do mojej trapnej 2, 5ky ale nemam to s kym robit lebo tu v tomto zapadakove neni ani maleho kokota ktoreho by to tak ako mna... teraz som na jedneho natrafil ale este niezme vo faze oturbovat... a nemame ziadne skúsenosti ani nic :/ a postavit turbobenzin aby vydrzal dlhsie asi nebude za 1000e stacilo by mi malicke turbo ktore mibptida tak do 100 koni.. vedeli by ste mi pomoct ? Vedel by som na tom jazdit aj bezne kazdodenne ?? :)
e34 Touring

starynovy
Kraj: Zahraničie

Streda, 1. Januára 2014, 14:18

Tak poor mans riesenie by bolo kupit turbo z tdsa za 70€, k tomu merak AFR, dat tam par desatin baru, a vozit sa.

Boboo96
Auto: e34 528i
Kraj: Žilinský

Streda, 1. Januára 2014, 14:28

Stary ty si najblizsie ... nebol by si ochotny ze by sme sa tomu povenovali ? :)
e34 Touring

darklord
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 6. Januára 2014, 20:37

Sirup ti predal vanu z M50? Pocitam ze to bola nejaka E34 verzia o ktorych mi furt tvrdi ze sa neni. Pice tam boha krista. A ja sa po takej vani mozem aj utlct tak neni nikde.
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

Dendo
Autor témy
Auto: E30 325i

Utorok, 7. Januára 2014, 09:31

Ano, vanicka je od sirupa. Pisal som mu, vana z e34 bola k dispozicii tak som letel pre nu hned jak to bolo mozne. Mno kde som to skoncil? Aha! No F:z!k a stary... :D zirafu som za prve nezohnal, a za druhe som sa na nu vykaslal "because oldschool". Takze som to vyriesil klasicky svojsky, teda popravde som sa toho trochu bal ale stryko ma uistil ze tento sposob je ok. Tak som vybural do stien garaze diery do ktorych som osadil lesenarsku trubku, na nu zavesil hupcúk a ide sa :). Vymenili sme vanu, saci kos, pod vanu slo new tesnenie, new klinovy remen. Odvrtali sme zlomeny stift na zvodoch, lebo pod autom to robit , to by ma odviezli na psychiatriu. I tak nechybalo vela v niektorych situaciach. Zatial co vecsina ludi sedela doma, cpala do seba kolace, popijala punc, a vyvalovala sa pred TV pozerajuc mrazika ci tri oriesky pre popolusku, ja a par blaznov sme sa chodili povenovat motoru, prevodovke, kulise radenia, atd. Nah takze nedelu prislo na lamanie chleba. Motor sme zvesili z garaze, odniesli ho von (teda chalani odniesli ja som len pomahal :oops: :D). Pani slecnu, tetu, damu, no proste tu striebornu bitch sme zatlacili do garaze, a motor sme doniesli nad motorovy priestor a zavesili zasa na hupcuk. Po spusteni do hlbin motoroveho priestoru sme zistili dve zasadne veci. Moje pukove silentbloky su akesi.... hmm akosi vedla nez by mali byt. Nesedelo nam to absolutne vobec. Druha vec. Ten brzdovy posilovac o ktorom sa v kazdej jednej prestavbe pise je skutocne prilis velky na to aby sa tam ten motor dal spustit :mrgreen: . Prva vec sa vyriesila behom chvilky. na dvojpukove silenty sa pridal este jeden puk, a jedna strana sa kus zrezala aby sa dali posunut blizsie k nosnikom a hla, zrazu to sedelo tak ako ma. Posilovac brzd sa mi samozrejme riesit nechcelo lebo som bol klasicky nedockavy a za kazdu cenu som chcel ten motor mat uz v aute. Tak sme pobehali po nete par prestavieb a zistili ze mensi posilovac je sice najlepsim riesenim ale nie jedinym. Takze sme odmontovali posilovac, vyvrtali pren nove diery cca o 1cm viac na vodicovu stranu, zvecsili stredovu dieru, a tym padom nam posilovac urobil tolko miesta aby sa tam motor s odrezanymi rebierkami zo sania zmestil. O montazi posilovaca naspat ktoru som realizoval sam sa radsej obsirnejsie vyjadrovat nebudem lebo to tu nechcem zaplnit nadavkami na pol strany. Ale na pobavenie aspon v skratke - na americkom fore bol zaciatok demontaze popisany takto dako : Remove drivers seat unless you are a tiny monkey. Co mi kamarat cital zrovna ked som bol dole hlavou na sedacke pod pedalmi skruteny jak paragraf a povoloval som ten posilovac. To bolo este v klude. Na druhy den montaz naspet na nove miesto a to teda stalo za to. Zasa dolu hlavou pod pedalmi, baterka ktoru som si zavesil na kabelaz pod volantom mi padala kazdu chvilu do xichtu, poblikavala, zhasinala, nevedel som sa dostat matickou k stiftom, maticka mi x - krat padla... no ak siel niekto okolo garaze tak si musel mysliet vselico podla tych vykrikov co sa odtial ozyvali :roll: :D . Uz som skoro aj zabudol ake to je z plnych pluc nadavat :evil: Nakoniec sa ale podarilo, aj pripojit to k pedalu. Vecer dobehli chalani, namontovali sme prevodovečku k motoru, a motor aj s prevodovkou (kupodivu) bez vecsich problemov spustili namiesto. Motor sadol na silenty, dokonca aj prevodovka , radenie, tym padom aj kardan, setko sedi 8) . Nahodil som kulisu na ktorej som trocha zmensil vole na radeni, a palili sme domov lebo uz bolo zase cca pol druhej rano a bohuzial rano treba ist do prace. Ospravedlnujem sa za bordel v garazi na fotkach (nestihol som pred fotenim povysavat :-({|= ).
Prílohy
k1.jpg
k2.jpg
k3.jpg
k4.jpg
k5.jpg
k55.jpg
k6.jpg
k7.jpg
k8.jpg
k9.jpg
k10.jpg
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok

starynovy
Kraj: Zahraničie

Re: [E30 320i -> 325i "m52b25 - motor uz v aute"

Utorok, 7. Januára 2014, 12:34

Dobra praca, ten zdvihak je trochu teply, ale dokazem to pochopit, M51 ma 220kg bez naplni, toto nebude mat o moc menej, takze nie kazdy moze byt so hardcore (ako ja :-k ) a menit to rukami :D

rixo
Auto: BMW E36 323i Coupé
Kraj: Trnavský

Utorok, 7. Januára 2014, 13:38

Slimák pôjde ? :-D

Btw keby si chcel mám k presne hentomu motoru komplet motorovú kabeláž s Bee*R limiterom & Launch control systémom a WOT control systémom

:twisted: :twisted:
E36 B330i Reborn Hellrot Coupé akt.

Dendo
Autor témy

Streda, 8. Januára 2014, 10:04

Tak ono az doteraz som kazdy jeden motor menil rucne ;). ale toto si neviem moc predstavit lebo ked si vezmem ako sme zistili ze silenty nesedia, potom ten posilovac, pri kazdom pokuse a primeriavani davat rucne ten motor von a dnu, ved by sme mali ruky az po zem vytahane :D. Rixo vyzera to krute, az raz nebudem zase vediet co so sebou tak nad tym popremyslam :twisted: .
E30 M52B25DET
Obrázok

rixo
Auto: BMW E36 323i Coupé
Kraj: Trnavský

Streda, 8. Januára 2014, 10:48

Tak je to s tým velká sranda, ak máš svor tak ti závidím lebo ja som to mal na open diffe a toi bola pecka, ked som mal len stredový diel výfuku a zošlapil som full gas na mieste tak to vyzeralo nejak takto [youtube] http://www.youtube.com/watch?v=FWZHrfqpBUU[/youtube]

teda skoro... :-D plamene aj dym odpovedali, ja som mal trošku iný nábeh a hnusnejší zvuk :-D
E36 B330i Reborn Hellrot Coupé akt.

lubošzm
Auto: BMW e30 M40B18
Kraj: Nitriansky

Streda, 8. Januára 2014, 12:12

Parádička :)si šikovný .. Dúfam že sa vidíme niekedy na zraze :)
B M W E30 IS MY LIFE!
Príbeh :
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/lagunovy-milacik-t70523.html
Motor : M40B18
Farba : Lagunen grün

M42B18
Auto: 535i535i535i
Kraj: Košický

Streda, 8. Januára 2014, 18:31

dobre citanie, dost rychlo postupujes... dufam ze si sa neprevrtal s tou turbkou k susedom :D.

darklord
Auto: stara haraburda

Štvrtok, 9. Januára 2014, 02:20

Fuuu s lesenovkou dobry napad ale asi by som si pustil do textilu zavesit na taku dlzku lesenovky cely nastrojeny motor... Nebal si sa ze sa zlomi?
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

Dendo
Autor témy

Štvrtok, 9. Januára 2014, 08:16

Diki chalani :smile: . Po zrazoch sa samozrejme chystam cez sezonu behat ak bude tricka pojazdna, co dufam ze bude [-o< . S trubkou som sa neprevrtal k susedom. Vlastne skoro hej :D , ale na jednej strane som len vysiel von lebo vedla garaze nic neni, a na druhej strane ma garaz v podstate clen rodiny, ale medzi nasimi garazami je este dutina takze trubka sla len potial. Zo zavesenia motora na tu trubku som mal aj ja zo zaciatku dost zmiesane pocity, ale ked som to skusil, a k motoru som sa zavesil na trubku este aj ja (mam sice cca 30kg aj s topankami ale aj to je nejaka rezerva), a vydrzalo to bez nejakych naznakov pruseru tak pochybnosti opadli a uz som sa venoval pracam na motore. Momentalne som vo faze studovania motorovej elektriky ale uz som prisiel na to co kam a ako zapojit. Mimo ews to som este ani nevidel ale predpokladam ze to tiez nebude problem. Do buduceho vikendu by som teoreticky mohol mat v rukach EWSko, takze ak sa podari tak hned ako to budem mat tak prebehnu prve pokusy o ozivenie. Aj ked sa mi sem tam nechce tak kazdy den na tricke spravim aspon nejaku drobnost. Vcera som odcvakol zo starej m20 elektriky motorovu zasuvku a nachystal som si potrebne kable na priletovanie k m52 elektrike , potom uz len sup pripojit zasuvku, ews a malo by to vrcat. Aj ked ma niektore veci dokazu vytocit a zaskocit a podmienky tiez niesu idealne, vsimol som si ze ma ta prestavba celkom bavi a zakazdym ked spravim nejaku drobnost tak ma potesi ze sa pomalicky blizim k tomu ze to snad aj bude fungovat :bmwball:
E30 M52B25DET
Obrázok

bajmak
Auto: E30318///m3232,3.3,2

Štvrtok, 9. Januára 2014, 20:07

Dendo napísal:
Diki chalani :smile: . Po zrazoch sa samozrejme chystam cez sezonu behat ak bude tricka pojazdna, co dufam ze bude [-o< . S trubkou som sa neprevrtal k susedom. Vlastne skoro hej :D , ale na jednej strane som len vysiel von lebo vedla garaze nic neni, a na druhej strane ma garaz v podstate clen rodiny, ale medzi nasimi garazami je este dutina takze trubka sla len potial. Zo zavesenia motora na tu trubku som mal aj ja zo zaciatku dost zmiesane pocity, ale ked som to skusil, a k motoru som sa zavesil na trubku este aj ja (mam sice cca 30kg aj s topankami ale aj to je nejaka rezerva), a vydrzalo to bez nejakych naznakov pruseru tak pochybnosti opadli a uz som sa venoval pracam na motore. Momentalne som vo faze studovania motorovej elektriky ale uz som prisiel na to co kam a ako zapojit. Mimo ews to som este ani nevidel ale predpokladam ze to tiez nebude problem. Do buduceho vikendu by som teoreticky mohol mat v rukach EWSko, takze ak sa podari tak hned ako to budem mat tak prebehnu prve pokusy o ozivenie. Aj ked sa mi sem tam nechce tak kazdy den na tricke spravim aspon nejaku drobnost. Vcera som odcvakol zo starej m20 elektriky motorovu zasuvku a nachystal som si potrebne kable na priletovanie k m52 elektrike , potom uz len sup pripojit zasuvku, ews a malo by to vrcat. Aj ked ma niektore veci dokazu vytocit a zaskocit a podmienky tiez niesu idealne, vsimol som si ze ma ta prestavba celkom bavi a zakazdym ked spravim nejaku drobnost tak ma potesi ze sa pomalicky blizim k tomu ze to snad aj bude fungovat :bmwball:

bajmak
Auto: E30318///m3232,3.3,2

Štvrtok, 9. Januára 2014, 20:10

Dendo, tensi zeleny je EWS

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných