Dakujem

. Na tricke sa skoro kazdy ked spravi nejaka ta drobnost. Ale prislo sa na "mierny" fail. Chytil som zvlastne podozrenie ked som sa chystal namontovat spojkovy valcek. Vypinacia "paka" (neviem aky je odborny nazov, skratka ta vec ktoru tlaci spojkovy valcek a ta nasledne tlaci vypinacie lozisko) bola uplne natlacena az pri diere v ktorej beha piestik spojkoveho valceka. Lenze nez som sa nad tym zacal zamyslat tak kamarat zacal nalievat brzdovku do systemu a ako som si tak lezal pod autom tak mi zacalo daco kvapkat na hlavu... Brzdovka ktora vytekala odniekial z nosniku. Diagnozu privolany lekar urcil takmer okamzite - zlomena brzdova trubka k lavemu prednemu kolesu (z toho ako som stale hore dole nasadzal a vysadzal posilovac brzd aj so zapojenymi trubkami

, ta jedna to jednoducho nezvladla). Nic to, v utrobach garaze sa najde vselico a teda aj kratka brzdova trubicka ktora tam takmer presne pasovala. Hor sa to odvzdusnit! Vlastne nie... sedmicka kluc si vzala volno a odletela zrejme na kanarske ostrovy takze nebolo cim povolit odvzdusnovak - na dnes koncime. Dalsi den hned po praci vyprava smer baumax, ockovy kluc 7, a povolit odvzdusnovak. Len tak od veci ma napadlo ze skusim golou potocit motorom ze ako tazko sa s nim toci. A tu zacina ta skutocna zabava. Chytim golu, snazim sa otocit motorom, ani sa nehne. Tlacim na to jak blazon, nic... hmm neco je asi spatne. Vybrali sme sviecky, ci sa nepretoci aspon o daco lahsie a bez zmeny. Fajn... takze som sa zasa napratal pod auto, vybral kulisu radenia, zasa odpojil kardan ktory som tam pred dvoma dnami montoval s pocitom ze uz je to na dobrej ceste ved uz sa to cele iba sklada

. Zavesili sme motor zasa na lano, a vytiahli ho nad auto. Po trocha problematickej demontazi prevodovky sa hned ukazalo co je vlastne vo veci. Dvojhmotny zotrvak z m52 je skratka tak hruby ze po nahodeni prevodovky sa okrajom pritlacil k vnutornej strane zvonu prevodovky, takze preto neslo otacat motorom. Riesenie vidim asi nasledovne - zotrvak, pritlacak m20, a lamelu tam smarim tu z m52 lebo rozmerovo pasuje a je v super stave, a malo by to byt tiptop (dufam)

. Doteraz slo vsetko zda sa az prilis hladko, tak daco musi protestovat

. I tak som si uz nadaval ze som tam rovno nehodil tu jednohmotu lebo je o daco lahsia ako dvojhmota. Esteze som si tento problem vsimol teraz lebo keby som mal zasa odpajat vodu, a vsetky ostatne hadice, vyfuk atd tak by som sa asi trochu nastval

. Este treba vyriesit bud m20 starter alebo ak sa bude dat tak len prehodit pastorok do m52koveho. No kym som cakal na partaka kym sa pride trapit somnou, som sa troska pohral a kusok zvysil rajd

. A konecne som odfotil ako vyzera hotova olejova mierka :).