Diki chalani :) . Panak ano postupne chcem aj termopaskou to poobmotavat, aj to cele este troska upratat. Vzdy je tam co doladovat. Aby som bol presny tak to turbo bolo take rozpalene po tom co som asi 15min v kuse chodil bokom , a zakoncene to bolo asi minutovym burnoutom (ak sa podari tak sem dam video ked sa k nemu dostanem

). no a potom som kusok presiel, zastavil, a siel som otvorit kapotu a pustit el. vrtulu. Otvorim kapotu a tam svetlo

. tak som to nechal este par minut vrcat a chladit. Trik s vyskocenou kapotou je super pouzival som ho v casoch ked som mal zlu visco a nechladil sa mi dobre motor v zapchach, ale zrovna v tych chvilach po blbnuti ma to akosi... nenapadlo

. Ale nevypinal som motor kym nebolo turbo dochladene v ramci moznosti. Jedneho dna by som chcel budik na bohatost zmesi, aby som nemusel stale len odhadovat. Roman tie fotky tu kludne nechaj, su predsa k teme :). Aj by som natocil dake video len vzdy ked pridem z prace je uz tma a to sa potom nenataca zrovna jednoducho. A ten motor ma zasa svoj vlastny zivot, obcas pridem, nastartujem, zohrejem, vyrazim, a ide krasne bez zavahania, ziadne vynechavanie, ked slapnem tak to hned ide. Zaparkujem, na druhy den pridem a zasa, nastartujem zohrejem vyrazim na cestu a v nizkych otackach to vynechava. az kym sa troska neroztoci turbo to proste ide na 3-4 valce, potom naskoci na vsetky a otackach uz ide ako ma. Zasa na iny den pridem, a ide bezproblemovo

. Robi to len niekedy, netusim vobec cim to je kedze to robi iba ked sa mu zachce. Turbomotor je navykova vec, aspon teda pre mna a myslim ze ludia ktori vedia o com vravim tak to pochopia. Normalne ked idem s niekym inym v aute tak mi tam uz chyba ten turboefekt kedy sa najprv nic nedeje, vlazne zrychlovanie a potom sa to rozkruti a zrazu sa motor prebere k zivotu a tricka vystreli vpred. Je len malo aut v ktorych si na tento "efekt" nespomeniem, napr F!z:k-ova 740i

.